lelystadgl- door GroenLinks Kampen -

LELYSTAD - Ruim vierhonderd mensen kwamen zaterdag naar Lelystad Airport om te protesteren tegen de uitbreiding van het vliegveld. Met luid getoeter lieten zij zich horen tegen de geluidshinder en de milieuvervuiling door de vakantievluchten die straks laag over hun woningen zullen vliegen. De manifestatie was een initiatief van een aantal actiegroepen zoals Hoog Overijssel en Red de Veluwe.

Vanuit Kampen was GroenLinks met een groep  aanwezig. Raadslid Niels Jeurink: "Bijna alle kernen en de wijken Onderdijks en De Maten liggen onder de vliegroute. Daar ga je de overlast echt merken. Wij vinden dat er niet gevlogen mag worden zolang die overlast niet goed onderzocht is. Raar genoeg heeft verder geen enkele partij in Kampen er bezwaar tegen dat ze daar al in 2019 gaan vliegen."

Tweede Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks was de eerste spreker tijdens de manifestatie: "Lelystad Airport moet in de prullenbak", die verwees naar de fouten in de berekening van de gevolgen voor geluid en milieu.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment