glasvezelREGIO - Voor vele huishoudens en bedrijven in de Kop van Overijssel is glasvezel inmiddels heel gewoon. Dat geldt niet voor bewoners van het buitengebied. In het buitengebied was het tot voor kort een grote investering om glasvezel te laten aanleggen. Momenteel loopt er een campagne waarbij de bewoners van dit buitengebied zich kunnen aanmelden voor een glasvezelabonnement.

18 december 2017 is de deadline van deze campagne en wordt er bekend gemaakt of tenminste 50 procent van de bewoners in dit gebied zich heeft aangemeld voor glasvezel. Als deze 50 procent voor 18 december is behaald, vindt aanleg van glasvezel in het buitengebied doorgang.

Volgens de aanbieder biedt een glasvezelverbinding tal van voordelen. Denk aan een hogere internetsnelheid (soms tot 10 keer zo hoog), maar glasvezel is ook minder storingsgevoelig en veiliger.

Wie zich binnen de actieperiode aanmeldt voor glasvezel betaalt geen aanlegkosten. Inwoners die op een later moment besluiten over te gaan op glasvezel, betalen de werkelijke aansluitkosten. Deze bedragen minimaal 995 euro.

Informatiedagen
Om belangstellenden volledig op de hoogte te brengen van glasvezel en de mogelijkheden hiervan, houdt Van Wendel Computer ‘Glasvezel buitenaf dagen’. Deze vinden plaats op zaterdag 2 en 9 december van 08.00 tot 17.00 uur bij VWC Kampen aan de Zambonistraat 9a in Kampen en op woensdag 6 en dinsdag 12 december van 08.00 tot 17.00 uur bij VWC Genemuiden aan de Puttenstraat 12a in Genemuiden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment