doskampen

KAMPEN - Aankomende zaterdag sluit ons eerste elftal het jaar af in Zwolle, waar de mannen de strijd aangaan met SVI. Rondt DOS 2018 af als lijstaanvoerder? Dat zou een evenaring zijn van de prestatie van vorig jaar. Om daar zeker van te zijn, moeten de poelänten minstens een punt mee naar huis nemen. Alle reden dus om naar Ittersum af te reizen en onze hoofdmacht te steunen in deze wedstrijd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zaalvoetbal

KAMPEN -  Vanaf de tribunes zijn zaterdag 22 december talloze ogen strak op de zaal gericht en dat is geen wonder. In hoog tempo zullen enerverende stadsderby’s elkaar opvolgen. Diepgewortelde rivaliteit uit een Hanzestad die al tientallen jaren lang bestaan en waarin winnen niet alles is, maar het enige dat telt. Wedstrijden op een klein speelveld die in 15 minuten beslist worden. Attractief, technisch, geraffineerd, meedogenloos, adembenemend, meeslepend maar boven alles: sportieve rivaliteit die opnieuw het uiterste van iedere speler zullen vragen. Het vormt voor het zevende jaar het ultieme decor van het Futisala Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap.

KHC (winnaar 2015, 2016 en 2017), DOS Kampen, V.V. ’s-Heerenbroek, KZVV’75, SV Zalk en Futisala zijn vanwege hun goede prestaties van vorig jaar rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi, dat op zaterdag 22 december 2018 in sporthal de Reeve zal plaatsvinden. Het toernooi begint om 11.30 uur en de finale van de senioren zal om circa 15.45 uur gespeeld worden.

Schrijf reactie (0 Reacties)

goahead

KAMPEN - Afgelopen zaterdag wist Go-Ahead Kampen wederom geen punt(en) te behalen. In en tegen Bennekom verloren de rood-gelen onnodig met 3-1. Gezien het spelbeeld een onterechte nederlaag, want GAK kreeg vooral in de 2e helft meer dan genoeg kansen om vaker te scoren. Bennekom was in de 1e helft voetballend wel de iets betere ploeg, maar na de pauze nam GAK het heft in handen. De thuisploeg was echter in de omschakeling zeer effectief in het benutten van de kansen. Hoofdtrainer Marco Roelofsen zei na afloop: ‘’We creëren veel kansen, maar schieten ze er niet in. De eerste helft was matig. De tweede helft was goed. Bennekom is een ploeg met veel beweging. Ze speelden met veel passie. Dat hebben we in de tweede helft gecompenseerd met goed voetbal. Na rust hebben we het prima gedaan en hadden we Bennekom pijn moeten doen. Zo wil ik Go-Ahead Kampen graag zien spelen. We moeten alleen gaan zorgen dat we de vele kansen eens gaan afmaken.’’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

dalton

IJSSELMUIDEN - Na het succes van voorgaande jaren, organiseren De Daltons dit jaar alweer de zevende editie van het Koppel-darttoernooi. Op vrijdagavond 8 februari 2019 vanaf 19.00 uur. Ook dit jaar wordt het darttoernooi gehouden bij Peppers Unlimited, Middenweg 5 in IJsselmuiden.

Een leuk avondje uit, met volop gezelligheid en vertier. Ook als u geen darter bent zult u zich deze avond zeker niet vervelen. Er zal een DJ draaien en het zal u verder aan niets ontbreken op het gebied van eten en drinken. Tevens worden er deze avond mooie prijzen verloot. Kortom; een gezellige avond waar u als darter of toeschouwer niet mag ontbreken. De opbrengst van deze avond is bestemd voor diverse lokale goede doelen en initiatieven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

78da048c7849460de274a0bbfc88145755bfcbcc

KAMPEN - Deze zomervakantie beleeft de jeugd van Kampen en omgeving de voetbalweek van hun leven. De Spaanse topclub Valencia CF stuurt trainers van de jeugdopleiding naar KHC Kampen.

In Spanje staat Valencia CF bekend om de goede jeugdopleiding, geen enkele andere club leverde meer internationals aan het Spaanse team in de afgelopen 15 jaar. Sterren als Jordi Alba, David Villa, Juan Mata, David Silva, José Luis Gayà en Carlos Soler zijn klinkende voorbeelden van de succesvolle jeugdopleiding.

Het Valencia CF Voetbalkamp is te gast in de zomervakantie van maandag 15 juli t/m woensdag 17 juli 2019 op het complex van KHC Kampen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

44206390 2119778601608557 6661737839396388864 o

KAMPEN - De Santa Run is een gezellig evenement op zaterdag 22 december georganiseerd door Rotary Kampen, waarbij de deelnemers gezamenlijk in kerstman-outfit door het prachtige centrum van de stad Kampen lopen om geld bijeen te brengen voor het goede doel. Na een een warming up in kerst sfeer kan ieder in eigen tempo de route rennen of wandelen. Gestart wordt in 3 groepen: als eerste de hardlopers, als tweede de wandelaars, als derde wandelaars met kinderwagens, buggy’s, rolstoelen en huisdieren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

e toernooi

Schrijf reactie (0 Reacties)

set up

IJSSELMUIDEN -Afgelopen zaterdag speelde Holtland Accountants Set Up H1 tegen Casco Montage V.V.H. H1 in Harlingen. De vorige wedstrijd was een 4-0 overwinning voor Set Up en dat moest vandaag ook weer gebeuren. In de eerste set was er meteen veel beleving aan de kant van Set Up. De opdrachten van Peter Gaillard werden goed uitgevoerd. Er werd vol geserveerd op de voorspelende stopper, waardoor die vaak niet aan aanvallen toe kwam. De pass lag niet goed bij V.V.H. en daardoor stond het blok van Set Up als een huis. 19-25.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

goaheadk

KAMPEN - Tussen begin- en eindsignaal lukte het Go-Ahead in en tegen Bennekom niet de tegenstander één of meer punten afhandig te maken. Na een 1-0 ruststand liep de thuisclub in de tweede helft uit naar 3-0. Eindelijk slaagde de Kamper ploeg erin weer eens te scoren. Die treffer viel na 71 minuten en dus was er nog tijd om dichterbij te komen. Kansen kwamen er, maar het ontbrak aan de afwerking. Wat dat betreft was Bennekom meer effectief. De rood-witten konden de hoge positie op de ranglijst niet waarmaken en wanneer Go-Ahead zorgvuldiger met het plaatsen van de bal was geweest had er zeker een gelijkspel in gezeten. De harde wind had wel invloed, maar dat gold voor beide partijen. Bij de rood-gelen waren Nick Bakker en Bram van Enk geblesseerd, Joop Meysen en Adi Draganovic (met masker) waren de vervangers. In deze wedstrijd hoefde scheidsrechter de heer J. Besselsen uit Barneveld geen kaarten uit te delen. Als enige club in deze klasse is Bennekom nog steeds ongeslagen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

doskampen

KAMPEN - DOS begint gedreven aan de wedstrijd en zet De Hammers meteen onder druk. De kansjes zijn er voor de gasten, zonder dat Kevin Dijkstra in actie hoeft te komen. De eerste 25 minuten gebeurd er verder weinig noemenswaardig. De wedstrijd golft op en neer en is aardig in balans. In de 26e minuut is er een fraaie aanval van Den Ham. Daan Timmerman zet een combinatie op met Kevin Ruiterkamp. De bal wordt met een goede voorzet in de vijfmeter getrapt, maar Timmerman kan net niet bij de bal. De laatste fase van de eerste helft neemt DOS het initiatief over. Vlak voor rust leidt dit tot de eerste mooie aanval, waarbij Twan Knul op links Allan Bakker weet te vinden. Allan trekt met een snelle beweging naar binnen en rand zestien krult hij de bal perfect in de kruising.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KHC

KAMPEN - Er is een gezegde soms moet je een stapje terug doen om twee stappen vooruit te maken. Dat was de reden waarom er vorige week geen wedstrijdverslag was.  Zaterdagmiddag moest KHC aantreden tegen het in de onderste regionen verkerende DZC’68 uit Doetinchem. De achterhoekers hadden vorige week de punten uit Kampen meegenomen bij stadgenoot GoAhead. En dat ook nog eens met een klinkende overwinning.  KHC dat vorig seizoen ook met een miniem verschil 0-1 de punten meenam uit Doetinchem stond dus voor een loodzware opgave, zeker na de zwakke vertoning van vorige week.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

doskampen

KAMPEN - Na de domper van Dalfsen treedt ons eerste elftal in de laatste thuiswedstrijd van 2018 aan tegen Den Ham. In dit duel hebben de poelänten eigenlijk maar één opdracht: winnen om de kater van vorige week weg te spoelen én het jaar mooi af te sluiten voor het eigen publiek. Maar of Den Ham daar zonder tegenstribbelen aan gaat meewerken? Den Ham-trainer Jurgen Kok stuurt zijn manschappen waarschijnlijk met een andere opdracht de wei in!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

229

KAMPEN - Zaterdagmiddag a.s. speelt KHC haar 11e competitie wedstrijd van dit seizoen uit tegen DZC’68 uit Doetinchem. KHC ging zaterdag j.l in haar thuiswedstrijd stevig onderuit tegen SDV Barneveld dat behoorlijk in het zadel werd geholpen die wedstrijd door allerlei fouten. Het werd een behoorlijke afstraffing met een 0-4 nederlaag. DZC’68 won juist met dikke cijfers. Het versloeg GoAhead Kampen op eigen bodem met 0-3. Volgens het wedstrijd verslag zat het juist DZC’68 erg mee in die wedstrijd. De geluksfactor of de pechfactor had dus een hoog gehalte in beide wedstrijden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sport

KAMPEN - Elk jaar zet de gemeente Kampen alle (inter)nationale kampioenen van het afgelopen jaar in het zonnetje. Ieder jaar volgt de gemeentezo goed mogelijk alle sportprestaties. Om niemand te vergeten wordt u opgeroepen om sportkampioenen uit 2018 aan te melden.

Kent u een sporter die in 2018 (inter)nationaal kampioen is geworden op het hoogste sportniveau? Meld hem of haar dan aan voor de jaarlijkse huldiging van de kampioenen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kerstbingo14dec

Schrijf reactie (0 Reacties)

goaheadk

KAMPEN - Tussen begin- en eindsignaal kreeg Go-Ahead op eigen terrein een koude douche te verwerken door tegen het laagstaande DZC'68 uit Doetinchem een ruime 0-3 nederlaag te moeten slikken. Wat is er aan de hand met de rood-gelen? In de laatste drie wedstrijden werd geen enkel doelpunt gemaakt en in de eerste zeven maar liefst 21. Voor de rust speelde Go-Ahead een alleszins goede wedstrijd, maar de kansen werden helaas niet benut. Wel zat het een paar keer niet mee en DZC kreeg minder mogelijkheden, maar schoot er wel twee in. In de tweede helft zouden de Kampenaren dan wel terug komen, doch het pakte anders uit. De gasten wisten nogmaals het net te vinden en de thuisclub kon er met matig voetbal niets tegenover stellen. Een excuus mag gemaakt worden door het ontbreken van drie spelers. Bram van Enk, een gebroken teen en Adi Draganovic een gebroken neus, terwijl Laurens van Keulen eveneens ontbrak. De vervangers waren Wail Doufikar, Niek van Enk en Nick Hendriks. Tevens was Timothy Fechter als centrale verdediger naar achteren gehaald.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

29955880495d3ec7b5058db86e642c37157f49a2

KAMPEN - Zondag 1 december kwam er een einde aan de zegereeks van Badmintonclub Kampen. In Arnhem verloren de heren met 6-2 van BECA 2000 3. Eén van de tegenspelers voorspelde het al: ‘In Kampen hadden wij veel last van jullie nylon shuttle en gaf de 6-2 overwinning een vertekend beeld. Nu zullen jullie de nadelen ondervinden van onze veren shuttle.’ BC Kampen kampt met veel blessures, waardoor het team ’s ochtends vroeg met twee invallers naar Arnhem vertrok. Of het kwam door een slechte nacht of door de veren shuttles is niet duidelijk, maar de beide openingsdubbels gingen verloren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

psv kampen

KAMPEN - Afgelopen zaterdag werd de laatste van de drie wedstrijden om de Zilveren Ui verreden. Alle ruiters en amazones mochten strijden voor de finale. Voor een aantal leden van de PSV Kampen is dit succesvol verlopen.

Bij de paarden vielen in de prijzen: Estelle Kwakkel won met Gindira Blue de 3e prijs in het finaleparcours van de klasse B. Met Cinderella werd Estelle Kwakkel 7e in het eerste parcours van de klasse L. Gerdi de Munnik werd met Joelle in het eerste parcours van de klasse B 5e met 71,5 stijlpunten. In het eerste parcours van de klasse B werd Annemiek Vinke met haar paard Ivy 6e met 71 stijlpunten. Bij de pony’s werd Donna Bulten met Farah in de klasse B 7e in het finaleparcours.

Schrijf reactie (0 Reacties)

set up

IJSSELMUIDEN - Na een lange reis van 135 kilometer kwamen de heren van Holtland Accountants Set Up IJsselmuiden aan in Hoogezand en waar om half 8 de wedstrijd begon tegen Krathos H1. Nadat er lekker warm gespeeld was, werd vol goede moed aan de wedstrijd begonnen. In de 1e set lieten de mannen uit IJsselmuiden zich niet van de wijs brengen door de tegenstander en werd deze set mede dankzij een goede opslag en paar goede aanvallen met 25-19 binnen gesleept.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

doskampen

KAMPEN - Na enkele minuten was het de toeschouwers al wel duidelijk wat voor middag het zou gaan worden. Trainer Björn Hodes liet zijn elftal ver op eigen helft terugzakken en DOS mocht proberen een gat te vinden in de defensie. Dat lukte in de eerste fase van de wedstrijd zo nu en dan. In de 12e minuut zette Christian van der Worp een mooie één-twee op met Allan Bakker. Een overtreding op Christian voorkwam een voorzet. Twee minuten later mocht DOS het vanuit een corner proberen, die werd genomen door Frank Jansen. De bal kwam hoog voor het doel van keeper Thom Scherpenkate. De afvallende bal kwam voor de voeten van Martijn Barneveld. Met een geplaatst schot laag in de linkerhoek zette Martijn DOS op 0-1. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)