kwcterrein

KAMPEN - Op het terrein van de Kamper Wieler Club aan de Schansdijk verschijnen zaterdag en zondag internationale top BMX-ers aan de start voor de 5e en 6e ronde van de Europese competitie. De hele Nederlandse top is aanwezig, maar ook rijders uit Zuid Amerika en Australië, om zich voor te bereiden op de wereldbekerwedstijd volgende week op Papendal.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

wiegers

KAMPEN - Arjan Wiegers is ook komend seizoen actief voor Go-Ahead Kampen. In eerste instantie had hij aan de club aangegeven na vier seizoenen te willen gaan stoppen, maar na verschillende goede gesprekken over het uit te voeren beleid heeft de snelle linksbuiten uiteindelijk besloten om een nieuw contract te ondertekenen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sponsors

KAMPEN - Voetbalvereniging DOS Kampen heeft er drie sponsors bij. Brugmedia, uitgever van onder andere weekblad De Brug, heeft het gouden sponsorcontract getekend, Hanze Staete Makelaardij & Vastgoedbeheer een zilveren contract en Aalstzorg Fysiotherapie een bronzen contract.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

h0uzRi8y 400x400

HARLINGEN - De mannen van Set Up IJsselmuiden reisden zaterdag 21 april af naar Harlingen om daar tegen V.V.H hun laatste wedstrijd van het seizoen te spelen. Beide ploegen stonden veilig en deden ook niet meer mee voor promotie.

De eerste set begon Set Up degelijk. Ondanks dat er weinig beleving was, wist men toch redelijk goed te spelen. Gedurende de set waren het de IJsselmuidenaren die steeds een voorsprong hadden. Echter ging het aan het eind van de set mis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

0108a1d840e5d384ddc9c6b048d5de1bb1a0a54e

- door Pieter Treep - 

RIDDERKERK - De korfballers van KV DOS Kampen zijn in de tweede helft van de veldcompetitie nog steeds ongeslagen. Nu werd in Ridderkerk van KCR gewonnen met 21-26.

Het is ongemeen spannend in de Overgangsklasse, waarin DOS uitkomt. Van de acht ploegen kunnen er nog zes kampioen worden. SDO en GKV hebben dertien punten, maar daaronder staan liefst vier ploegen, waaronder DOS, op twee punten achterstand. Iedereen kan in deze klasse van iedereen winnen. Dat betekent ook dat, met nog vier wedstrijden te gaan, er onderaan ook nog niets beslist is. KC Ridderkerk lijkt na de nederlaag tegen DOS de eerste degradant te worden, maar voor de tweede degradatieplaats komen alle andere ploegen nog in aanmerking.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2018 04 21 VSW tegen WILSUM 3

- door Daan Anthony - 

WINDESHEIM - Wilsum is er zaterdag niet in geslaagd te stunten tegen VSW. De thuisploeg, verwikkeld in een hevige titelstrijd met Zalk, liet duidelijk zien waarom men mag hopen op het kampioenschap en liet Wilsum volledig kansloos: 4-0.
Week in, week uit is het maken van de opstelling weer een heel gepuzzel voor trainer Maikel Hondebrink. Ook deze keer mistte Wilsum diverse spelers. Erik Barneveld is geblesseerd, Patrick Plette zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit en na de warming-up bleken Alwin vd Wetering en Jurre Heldoorn niet fit genoeg om te starten.

Bekijk HIER de foto's van Daan Anthony 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20180421 173705

KAMPEN - Wat is er mooier dan in een thuiswedstrijd in een volle zaal met enthousiaste supporters het kampioenschap binnenhalen? Daarin slaagde het eerste team van tafeltennisvereniging Kampenion afgelopen zaterdag. Op 21 april bereikte de tafeltenniscompetitie voor Kampenion een ongekend spannend einde. Heel tafeltennissend Kampen keek er al dagen naar uit, soms vol zenuwen maar meestal met veel vertrouwen.

Kampenion 1 speelde tegen De Brug 1 uit Apeldoorn en moest minstens twee van de tien partijen winnen om kampioen te worden. Dat moest wel lukken, maar dan hing het nog van de concurrenten af. Die speelden toevallig tegen elkaar. Met zeven punten zou Kampenion sowieso de titel binnenhalen. Het beloofde een lange, spannende en warme middag te worden in de hal van Kampenion. Maar eigenlijk was het pleit gauw beslecht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

voetbal pixabay

KAMPEN – Tussen begin- en eindsignaal verzuimde Go-Ahead tegen het bijna onderaan staande Vroomshoopse Boys afstand te nemen van de gevarenzone. De marge is redelijk met zes punten van de twaalfde p/d plaats. Die wordt bezet door DZC’68 met twintig punten. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan en dus zijn de rood-gelen zeker nog niet veilig. In Vroomshoop speelde de Kamper ploeg een zeer matige wedstrijd en toch wel terecht mocht de thuisclub het meeste aanspraak maken op de belangrijke drie punten. Het werd voor de Boys een nipte 1-0, maar zeker erg belangrijk. Er volgen voor meerdere clubs nog spannende weken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DOS201e20selectie202017 2018 slider. w300 h0 p0 q85 F S1 c

KAMPEN - Zowel de trainers als het Managementteam (MT) zijn blij dat vrijwel alle huidige spelers te kennen hebben gegeven ook volgend seizoen weer beschikbaar te zijn voor de 1e selectie. Zoals bekend maakt Julian de Ruiter de overstap naar derde divisionist DVS’ 33 en gaat Jorian van Dijk zijn geluk beproeven bij onze buurman KHC. Daarnaast heeft Tom Diender het MT te kennen gegeven niet meer beschikbaar te zijn voor de 1e selectie. Hij ondervindt te veel fysieke problemen om op niveau te blijven spelen en kiest er voor om lager te gaan voetballen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sport 2632268 960 720

- door Rens Jager - 

KAMPEN - Afgelopen woensdag- en donderdagmiddag streden in het wijkcentrum Reyersdam de 6 beste biljarters van de 1e. klasse bandstoten van KNBB-district Zwolle e.o. om de titel districtskampioen KNBB Zwolle e.o...

Albert Plender van biljartclub Reijersdam op het laatste moment toegevoegd aan het deelnemersveld, door een plotselinge afzegging van een der deelnemers, moest in de eerste ronde al aantreden tegen een verwachte kanshebber Peke Bangma.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

football 2778583 960 720

Vroomshoopse Boys - Go-Ahead Kampen
1 - 0
asv Dronten - KHC
1 - 4
IJVV - Den Ham 1 - 0
DOS Kampen - WVF 3 - 1
sv Zalk - Noord Veluwe Boys
2 - 0
Dieze West   vv Kampen  Gest.
VSW   Wilsum 4 - 0
's Heerenbroek   sv 't Harde 0 - 3
Schrijf reactie (0 Reacties)

Seniorteam 1 002

KAMPEN - De tafeltenniscompetitie bereikt zaterdag 21 april voor Kampenion een ongekend spannend einde. Om 14.00 uur begint de laatste en beslissende wedstrijd in poule D van de 3e divisie. De kans is groot dat Kampenion kampioen wordt, maar de strijd is nog niet gedaan. Er wordt dus een volle tribune verwacht in de speelzaal van Kampenion.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

dos 1e selectie

- door Theo Heldoorn -

Aanstaande zaterdag speelt ons eerste elftal opnieuw een thuiswedstrijd. Het Zwolse WVF komt dan naar De Maten. Een goed moment voor de poelänten om de 3-0 nederlaag van een klein half jaar geleden recht te zetten. Want willen de geel-zwarten de druk op Enter en Den Ham verder opvoeren, dan moet er gewonnen worden. Tegelijk zullen de Zwollenaren graag drie punten willen bijschrijven om afstand te nemen van de p/d-plaatsen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

reiter 772301 960 720

HASSELT - Jamie Boeve startte afgelopen zaterdag met haar pony Fairytales Korriander in Hasselt in klasse B categorie C. De eerste proef werd ze 1e en de proef werd beloond met 205,5 punt, de tweede proef was goed voor 204 punten en een 2e prijs. Jenou van Marle startte haar pony Diamond of the Night in de klasse L1 en behaalde twee keer een 1e prijs met 194 en 188,5 punt.
Ruinen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

575a94926d11e8ac6bb8965117ec0dcb73818073

IJSSELMUIDEN - De laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018 stond zaterdag op het programma. Set Up moest het in eigen huis opnemen tegen Lycurgus H3. Het beloofde een mooie avond te worden, omdat er aansluitend na de wedstrijd een mooi feest was als afsluiting van het seizoen. De wedstrijd verliep alleen anders dan verwacht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

PSV logoKAMPEN - Afgelopen zaterdag heeft Isabelle Meyer van de PSV Kampen met haar pony Hendi's Carleen haar eerste buitenwedstrijd gereden. Bij de dressuurwedstrijd van rijvereniging Hasselt in Hasselt behaalde zij in de klasse B met de 2e proef 201 punten. Dit leverde haar een mooie 2e prijs op.

Schrijf reactie (0 Reacties)

5ea918018bc73e112a69a1ebf88dccf16f1bed00

- door Gerard Wessels -

KAMPEN - De tafeltenniscompetitie bereikt voor Kampenion een ongekend spannend einde. Vorige week stond het eerste team van Kampenion nog op de derde plaats, een puntje achter Stede Broec en twee punten achter DOV uit Heerhugowaard. Na afgelopen zaterdag, met nog één wedstrijd te gaan, staan de Kampenaren op kop, drie punten voor op beide concurrenten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

wilsum

WILSUM - Aankomende dinsdagavond 17 april om 19.30 uur speelt vv Wilsum een uitwedstrijd tegen Noord Veluwe Boys in Hattemerbroek.

Beide teams hebben deze competitie nog niet tegen elkaar gevoetbald. De derby wordt gespeeld op Sportpark de Kuule

Schrijf reactie (0 Reacties)

voetbalnet

NUNSPEET - Het wilde maar niet lukken met KHC de laatste weken. Ondanks dat het af en toe uitstekend speelde moest het even zo vaak de punten delen of inleveren. Zaterdag in de uitwedstrijd speelde het alle frustratie van zich af. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Jan van Dijk nam KHC het initiatief. Al in de 2e minuut van de wedstrijd moest de doelman van Nunspeet in actie komen. Een harde inzet van de op dreef zijnde Romano Luhukay werd maar nipt tot hoekschop verwerkt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

972618a15637d965f66f395d46233cb446ae4245

- door Pieter Treep - 

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben voor een daverende verrassing gezorgd door koploper SDO te verslaan. Met de alleszeggende cijfers 22-12 werd de ploeg uit Kamerik gedeklasseerd.

Korfbalkenners, die er niet bij waren, zullen bij het zien van de uitslag gedacht hebben aan een foutje op internet: het zal wel andersom moeten zijn. Maar niets is minder waar, DOS won met afgetekende cijfers en op de uitslag valt ook helemaal niets af te dingen. Niks geflatteerd, niks geluk, gewoon een uitslag die past bij het beeld van de wedstrijd. DOS was met afstand de betere ploeg.

Vanaf de eerste minuut zat DOS goed in de wedstrijd. Trainer-coach Jan Wiegers had zijn ploeg uitstekend geprepareerd op de ontmoeting met SDO. Tactisch klopte alles. DOS gaf continu druk op de bal en op de tegenstander en het kostte SDO de grootste moeite om tot schotkansen te komen. Het was dat DOS na een vlotte 3-1 voorsprong tien minuten moeite had om de korf te vinden, waardoor SDO terug kon komen tot 3-3. Toch was al in het eerste kwartier van de wedstrijd te zien dat er zaterdag op De Maten maar één ploeg aanspraak kon maken op de overwinning en dat was DOS. Bij 5-3 en 6-4 pakte DOS opnieuw twee punten voorsprong. SDO had toen al haar eerste wissel toegepast, maar evenals alle volgende wissels van de bezoekers, haalde het niets uit. Iedere nieuwe speler van SDO werd geconfronteerd met een zeer geconcentreerd spelend DOS. Aan Kamper zijde stond een team, gepassioneerd spelend en op alle fronten SDO de baas.

Bij 6-4 vluchtte SDO in haar eerste time-out. Deze werkte volledig averechts uit. Zes minuten na deze time-out hadden topschutter Matthijs Bastiaan en aanvoerster Linda van Keulen het verschil al naar zes doelpunten getild: 10-4. Dat zou ook de ruststand worden.

SDO moest vooraf toch gewaarschuwd zijn geweest. Immers, DOS had in september al een punt weggesleept uit Kamerik en veertien dagen geleden was ook de nummer twee van de ranglijst, GKV, stukgelopen op de verbeten speelwijze van DOS. Maar de koploper, die zo graag terug wil naar de Hoofdklasse, kreeg in Kampen een lesje in spelbeleving. Want DOS speelde niet alleen tactisch sterk en met volle inzet, het spelplezier spatte ook nog eens af van het team. Wiegers: “We spelen de hele maand al goed. Bij GKV hadden we eigenlijk beide punten moeten pakken. Vorige week oefenden we tegen SCO Wolvega, de koploper in de Hoofdklasse, en we verloren maar met twee doelpunten verschil. Het verbaasde mij dus niet dat we tegen SDO zo goed speelden. We maakten weinig fouten, hielden ons aan de afspraken en cijferden onszelf weg voor onze teamgenoten. Iedereen was vandaag goed en speelde met plezier.”

Wanneer SDO dacht dat het tij in de tweede helft nog kon keren, kwam het bedrogen uit. Al in de eerste minuut prikte Iris van Bruggen van afstand de 11-4 in de korf. SDO kreeg even hoop toen het terug kon komen tot 11-6, maar tussen de 10e en 16e minuut kwam daar wreed een einde aan. Van Keulen vanaf de stip, Esther Hamberg met een doorbraak, Bastiaan van afstand, Daniël Lewerissa van grote afstand en opnieuw Bastiaan, nu twee keer van halve afstand, beslisten de wedstrijd. Bij 17-7 was het echt wel over en uit voor SDO. DOS geloofde het wel. De Kampenaren probeerden wat frivoliteiten uit, zo maakte Lewerissa nog een fraaie eenhandige doorloopbal, en gaven zo SDO de kans om ook nog een paar keer te scoren. Bij 22-12 maakte de goed leidende scheidsrechter Harkema een einde aan een sportieve wedstrijd.

DOS staat nu vier punten onder koploper SDO, maar ook slechts vier punten boven de degradatiestreep. Er is in deze klasse dus nog niets beslist.

Doelpunten DOS: Matthijs Bastiaan (foto) 8x, Linda van Keulen 6x, Esther Hamberg 3x, Daniël Lewerissa en Iris van Bruggen 2x, André Beens 1x

Schrijf reactie (0 Reacties)