psv kampen

KAMPEN -  Tijdens de Regiokampioenschappen springen voor paarden in Ambt-Delden heeft Estelle Kwakkel van de PSV Kampen afgelopen zaterdag met haar paard Zipper de 4e prijs behaald. Zowel de eerste en de tweede manche als de barrage was Estelle foutloos. Hiermee is Estelle Kwakkel nu afgevaardigd naar de Nederlandse kampioenschappen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

vissen

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – Hengelaarsvereniging "Ons Vermaak" organiseert dit voorjaar voor de 31e keer op rij haar jeugdcursus vissen. Echte specialisten leren de jonge vissers in wording tijdens drie cursusmiddagen de kneepjes van het vak. De cursus is voor jeugd uit groep 7 en 8 en vindt plaats op woensdagmiddag 1, 8 en 15 april. ‘Tijdens de cursus wordt de basis van het vissen uitgelegd, zoals het maken van een tuigje en het herkennen van de vissen’, vertelt Erik Jager, bestuurslid van de hengelsportvereniging. ‘De cursus wordt afgesloten met een viswedstrijd waarbij ook de ouders als publiek van harte welkom zijn.’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

doskampen

KAMPEN - De opstelling van DOS Kampen moest vlak voor de wedstrijd op één positie nog gewijzigd worden. Frank Jansen ging in de warming up door zijn enkel. In plaats daarvan mocht William Jansen aan de wedstrijd beginnen. En DOS begon fel en gefocust aan de wedstrijd. CSV Apeldoorn werd meteen onder druk gezet. In de eerste tien minuten waren er twee kleine mogelijkheden middels een kopbal van Martijn Barneveld en een schot van Jochem van Putten. CSV werd bij de eerste de beste aanval wel direct gevaarlijk. Na een diepe bal bleef Olaf Kluitenberg in duel met Martijn sterk aan de bal. Oog in oog met Henrico Abma bleef de keeper hem de baas. Zijn schot werd prima gekeerd. In de 14e minuut kwam DOS via een snelle uitval op voorsprong. Een fraaie pass werd door Twan Knul uitstekend gecontroleerd en meteen mee gegeven op de over links weg sprintende Allan Bakker. Allan passeerde zijn directe tegenstander binnendoor en wist zich zo ruimte te verschaffen voor een schot. Zijn uithaal laag in de linkerhoek was niet eens zozeer hard, maar wel uiterst precies waardoor keeper Dean Bredewolt kansloos was.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KHC

KAMPEN - KHC en Go-Ahead hebben zaterdagavond allebei een punt overgehouden aan de matige stadsderby. KHC bouwde vanaf het begin signaal een veldoverwicht op, en was in de 1e helft de bovenliggende partij. Al in de 2e minuut kreeg het een dot van een kans via Ozhan Kardag, die een harde inzet rakelings naast schoot. KHC kreeg mogelijkheden, in de 21 minuut weer een enorme kans. De bal werd vanuit een hoekschop voor het doel gebracht. Een harde kopbal van Durk van der Leest ging maar net naast. KHC kwam dan ook verdient op 0-1. Tom Diender bediende met een fraaie actie Livai Vos die even zo fraai af ronde. KHC claimde in die fase nog een strafschop wegens een overtreding op Mitchell Hooisma maar kreeg deze niet.  Go-Ahead had het moeilijk de 1e helft het voetbalde onrustig maar kreeg wel 2 enorme kansen om op gelijke hoogte te komen. Een inzet van Nick Hendriks raakte zelfs de paal, en daarmee kwam KHC goed weg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2020 02 16 WiLSUM tegen ZALK 1

WILSUM - Wilsum heeft zaterdag een verdiend punt gepakt in de IJsselderby tegen Zalk. De oranjehemden kwamen op een 0-1 achterstand na een half uur spelen. In het tweede bedrijf loerden de gasten op de counter en kreeg men tot tweemaal toe de kans om de wedstrijd te beslissen. Dit lieten de gasten na. Via invaller Melvin Hofstede was Wilsum al tweemaal dichtbij de gelijkmaker. Driemaal bleek scheepsrecht te zijn: Gert Jan Sollie scoorde op aangeven van Marijn Mijnheer diep in blessuretijd de gelijkmaker. Gezien het spelbeeld een terechte puntendeling.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

43

KAMPEN - Inmiddels hebben een aantal spelers aangegeven graag nog een seizoen bij DOS te blijven. Daarnaast stoppen er twee en vertrekt er eentje. Hoe de selectie van DOS Kampen er volgend jaar uit komt te zien wordt steeds duidelijker. Na gesprekken met het MT hebben voor volgend seizoen Allan Bakker, Twan Knul, Martijn Barneveld en Jochem van Putten hun ‘ja-woord’ gegeven. Het succesvolle voorhoede duo heeft dit jaar al weer 17 treffers op hun naam staan. DOS Kampen heeft ontzettend veel vertrouwen in Twan en Allan. Koos Westendorp, bestuurslid voetbaltechnische zaken: “Dit koppel is goud waard voor DOS. Ze voelen elkaar goed aan en zijn bij DOS nog niet uitgegroeid. We hopen van beide spelers nog jaren te kunnen genieten”. Ook Allan en Twan zien een extra seizoen samen absoluut zitten. Allan: “Ik voel me enorm thuis bij deze club en er zit nog veel rek in mijn ontwikkeling en die van het team”. Twan sluit zich daarbij aan: “We waren er in één gesprek wel uit. Het vertrouwen over en weer is groot en daar hecht ik veel waarde aan. Dat de andere jongens blijven was voor mij ook zeker een groot pluspunt.” 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

doskampen

KAMPEN - Met ingang van volgend seizoen is Henk de Velde de nieuwe hoofdtrainer van de 1e selectie van DOS Kampen. Zoals bekend moest DOS op zoek naar een vervanger van Marcel Post, omdat Marcel niet beschikt over de juiste papieren om volgend jaar voor de groep te staan. Marcel blijft als assistent van het 1e elftal aan DOS Kampen verbonden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

witblauw

KAMPEN -  Vanwege ontwikkelingen bij zijn (oude) club, heeft Marc Houtman besloten om het einde van dit seizoen te stoppen als trainer/coach van Wit-Blauw/Green Organics. Hiermee komt een einde aan de samenwerking met Houtman en Wit-Blauw. Twee jaar geleden kwam Houtman over als coach van Unitas A1.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

biljarten2

KAMPEN - In het wijkcentrum Reyersdam ontving het C2 team van BV Reijersdam het C2 team van H.B.C. uit Hoogeveen en het werd een forse nederlaag van 22-36. Geen der spelers van BV Reijersdam kon een partij winnen. Rens Jager speelde een slechte partij, waarschijnlijk speelde vermoeidheid hem parten daar hij dinsdag- en woensdagmiddag de districtsfinale had gespeeld. Rens Jager kwam niet verder dan een moyenne van 2.31, zijn tegenstander van HBC Jack Mensing deed veel moeite om in de laatste fase van de wedstrijd caramboles te missen en dat lukte hem ook en naar een goed gemiddelde tijdens de wedstrijd van 3,80 eindigde hij met een moyenne van 2.12, uitslag 7-12.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

goaheadk

KAMPEN - Komende zaterdag vindt een vrij zeldzame gebeurtenis plaats op sportpark De Maten. DOS 1 speelt dan namelijk thuis. Het is het enige thuisduel in februari voor de hoofdmacht, die de afgelopen twee weken naar Nunspeet en Vriezenveen reisde, volgende week in het bekertoernooi aantreedt in en tegen Oene en tot slot - als de poelänten Oene verslaan - op zaterdag 29 februari een uitduel met Berkum of Loenermark (1/8 finale beker) op het programma heeft.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jazz

IJSSELMUIDEN - Op zaterdag 8 februari vertrokken vroeg in de ochtend vier jazzdans selectiegroepen van IJGV richting Almelo voor de Oost-Nederlandse Kampioenschappen. Bij deze jazzdanswedstrijden werden de dansen beoordeeld op choreografie en uitvoering. In de A-en B categorie werden de dansen ook nog beoordeeld op danssant (welk gevoel uiten de dansers tijdens de dans).

Schrijf reactie (0 Reacties)

goaheadk

KAMPEN - Afgelopen zaterdag won Go-Ahead Kampen het zes punten duel van DZC’68 in Doetinchem met 4-6. De doelpunten werden gemaakt door Wilbert Wessels 3x, Michael Lanting, Bram van Enk en Adi Draganovic. Vroeg in de wedstrijd kwam GAK met 1-0 achter, door een onnodig eigen doelpunt van centrale verdediger Dennis van der Wal, maar met rust was de schade ruimschoots hersteld en stond het al 1-5. In de 2e helft dachten een aantal jongens dat de wedstrijd al was gespeeld en DZC’68 kwam in de 90e minuut zelfs terug tot 4-5. Het werd nog even spannend, maar gelukkig maakte Wessels in de 95e minuut aan alle onzekerheid een einde en wist hij de bevrijdende 4-6 binnen te schieten. Hierdoor gingen de drie punten mee terug naar Kampen. Een hele belangrijke overwinning voor de rood-gelen in strijdt om lijfsbehoud in de 1e klasse D. Door de zege steeg de ploeg van hoofdtrainer Marco Roelofsen twee plaatsen op de ranglijst. A.s. zaterdag staat er wederom een cruciaal duel op het programma, want KHC komt op bezoek op Sportpark Middenwetering.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

set up

IJSSELMUIDEN - Afgelopen zaterdag stond er weer een spannende pot op het programma. Dalvo D1 was de tegenstander, een bekende want voor het derde jaar op rij zitten beide teams bij elkaar in de competitie. Tijdens de thuiswedstrijd aan het begin van het seizoen haalde Set Up bij vlagen hun eigen niveau. Wel wist men dat met goed en overtuigend spel, er punten te halen waren in Dalfsen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

psv kampen

KAMPEN - Tijdens de wedstrijd dressuur voor pony’s bij de PSV Kampen aan de Zwartendijk hebben meerdere leden prijzen behaald.

Wilco van de Beek werd in de klasse L2 c/d/e met Iludine in de eerste proef 2e met 188,5 punten. In de tweede proef werd Wilco ook 2e nu met met 191 punten.

Malon Metselaar werd in de klasse B/de met Farouch in de tweede proef 4e met 193,5 punten. Erna Vinke werd met Armani in de klasse B/de in de tweede proef 5e met 192 punten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

set up

IJSSELMUIDEN - -Op zaterdagmiddag 15:00 stond de uitwedstrijd in Groningen op het programma, Veracles is de tegenstander. De tegenstander staat 3ein de competitie.Helaas kon onze middenman Louwe van den Bosniet mee doen wegens hechtingen in zijn voet.We gingen met een kleine selectie naar Groningen toe, 8 man. We wisten dat we allemaal scherp moesten zijn omVeracles te verslaan. De thuiswedstrijd in 2019 hebben we namelijk verloren met 3-2.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

doskampen

KAMPEN - Soms zit het mee, soms zit het tegen. Een uitspraak die vanuit DOS Kampen perspectief zeker op z’n plaats was na de met 2-1 verloren wedstrijd tegen DOS ’37. Een wedstrijd die geen winnaar verdiende, maar toch kreeg. En dat is voor de poelänten bijzonder jammer. DOS Kampen trad aan in het blauw, het uittenue van de ploeg uit Vriezenveen, omdat scheidsrechter Steinhauser uit Apeldoorn beide tenues van de Kampenaren teveel op het zwart en geel van DOS ’37 vond lijken. De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor DOS ’37. DOS keek de kat uit de boom en moest wennen aan de grasmat, die er erg hobbelig bij lag. En zoals veel vaker deze competitie kwam DOS opnieuw binnen tien minuten op achterstand. Een voorzet op maat van aanvoerder Dennis Boshoeve werd uitstekend binnen geknikt door Lars Kikkert. Binnen het kwartier kreeg Menno Kamphuis twee goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar zijn vizier stond niet optimaal afgesteld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kampenion

KAMPEN - Het eerste jeugdteam, dat in Landelijk C speelt, won ook de derde wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Het speelde thuis tegen Swift (D) 2 uit Deventer. Het begin van de wedstrijd was heel spannend. Na het dubbel stond het 2 - 2 waarin beide teams een vijfpitter hadden gewonnen. In de partij na het dubbel verloor Tijmen Prins nog, maar daarna kwam Kampenion pas echt op stoom. Sterker nog, het gaf geen punt meer af. Zo won het na een 2 - 3 achterstand alsnog met 7 - 3. Grote man aan Kamper kant was ditmaal Bert Beks die heel knap ongeslagen bleef. Jarno van den Heuvel en Tijmen Prins wonnen twee partijen. Zij staan nu bovenaan.

Op 7 maart is de thuiswedstrijd tegen Argus 3 uit Harkstede. Aanvang: 14.00 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

20200125 232320 teamfoto Julian Dobrila Gert Jan Ralph

KAMPEN -  Zaterdag 8 februari speelde Kampenion 1 vrijwel zeker zijn beste wedstrijd ooit in de 2e divisie landelijk. In de uitwedstrijd bij Entac 1 in Enschede speelden Dobrila Jorguseska, Gert-Jan de Lange en Julian Plette een vrijwel perfecte wedstrijd. Weliswaar trad Entac aan zonder hun kopman, maar dan nog. Na vier partijen stond team 1 al op een 0 - 4 voorsprong via onder meer twee gewonnen vijfpitters na een 2 - 1 achterstand in games; eerst Plette - deze partij duurde naar verluidt meer dan 50 minuten (!) - en daarna Jorguseska. Het dubbel werd een walk-over voor De Lange en Plette.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2020 02 08 SEH tegen WILSUM 1

WILSUM - Wilsum heeft, na 3 gelijke spelen op rij, verloren bij SEH. De oranjehemden, die te kampen hebben met veel blessures, kwamen al vroeg op achterstand. Daniel Niemeijer bracht Wilsum op gelijke hoogte, maar uiteindelijk liep SEH uit tot 4-1. Het fraaie slotakkoord was van Gert Jan Sollie. Zo blijft Wilsum bivakkeren in de onderste regionen in de 4e klasse D.
John Veenstra, Jurre Heldoorn, Byco Hoff, Diederik Folkers, Noel Hofstede en Sander van der Sluis waren niet beschikbaar. Daarnaast was ook Patrick Plette niet fit genoeg om te starten, evenals Erik van Regteren. Een hele puzzel voor trainer Han Hanekamp.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sv zalk

ZALK - Na de winstpartijen tegen de lager geklasseerden VV Kampen (thuis, 8-2), Wijthmen (uit, 2-4) en VEVO (thuis, 3-1), mocht Zalk het zaterdag 8 februari thuis opnemen tegen de nummer 3 ’t Harde. Het gat tussen beide ploegen was vooraf 6 punten. Voor Zalk was het daarom een belangrijke wedstrijd om de aansluiting met de (sub)top te vinden.  Eerder dit seizoen verloor het team van trainer Gerrit Hamer de uitwedstrijd in ’t Harde nipt met 3-2. Vandaag dus een mooie mogelijkheid om revanche te nemen. De opstelling zag er als volgt uit: Berry Wagterveld, Ramin Ezzat, Sander Kuiper, Jeroen van den Bosch, Hendri Vinke; Emiel Post, Gerben Hamer, Jorn Kroes; Jeremy van Dijk, Simon van Halm en Michel Hamer. Op de bank zaten Sander Held, Jesper Esselink en Marc van Gelder. Shaan Tasneem en Ruben van der Veer konden, vanwege vorige week opgelopen blessures, niet spelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)