voetbalduel pixabayKAMPEN - Bij KHC zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen in volle gang. Morgen worden de trainingen hervat en daarna staan er twee oefenwedstrijden op het programma:

zaterdag 26 augustus IJVV – KHC (aanvang 14.30 uur) en dinsdag 29 augustus KHC – Lelystad 67 (aanvang 20.00 uur).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Natasja Joselien 002BOEDAPEST - De zussen Natasja van Schuppen en Joselien van de Craats uit Kampen kwamen afgelopen week in Boedapest in actie tijdens de wereldkampioenschappen synchroonzwemmen. Tien jaar hebben ze samen gezwommen. Afgelopen week kwam er een eind aan een prachtige synchroonzwem carrière. Althans wat het samen zwemmen betreft.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

stepteamkzeedijkOOSTZAAN – De steppers van stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk reden afgelopen weekend een wedstrijd tijdens de 45e editie van de ronde van Oostzaan. Naast een prominentenrace, sportklasse en elitekoers voor wielrenners stond er dit jaar ook een steprace op het programma. De wedstrijd werden gereden op een stratenparcours, wat de wedstrijd een echt ouderwets criterium maakte.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

aarhusAARHUS (DK) - De Kamper atlete Tiny Heldoorn heeft in tijdens het EK Atletiek in Aarhus (Denemarken) zilver behaald. Ze wist bij het discus werpen een afstand neer te zetten van 31.89 meter. De nummer 1 behaalde een afstand van 32.89 meter.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

6f0250b72557f5c94b8d1de7d427d3acd125ee68IJSSELMUIDEN - Voor het eerst in de historie was Nederland gastheer van het EK voor vrouwen. Als nationale partner van WEURO 2017 mocht ING de vlaggendraagsters aandragen. Omdat ING ook de hoofdsponsor is van de meidenafdeling van IJVV, kreeg ook een groep van 16 jeugdspeelsters van IJVV de mogelijkheid deze prachtige rol te vervullen bij de wedstrijd Schotland - Spanje.

Vanaf het sportpark reisden de meiden tezamen met een groep vrienden en vriendinnen per bus af richting Deventer. De meiden zagen Schotland met 1–0 winnen van Spanje.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

c2ad6751c8674642790135beffd678c01383b987IJSSELMUIDEN - Welzijn in Kampen heeft in de week van 17 tot en met 21 juli drie activiteiten georganiseerd in drie verschillende wijken in IJsselmuiden. Onder de naam 'wij(k) in beweging' zijn er drie volleybaltoernooien gehouden.

“Het toernooi had in elke wijk dezelfde opzet, maar elke wijk was weer heel anders”, aldus een tevreden Jordy Habekotte van Welzijn in Kampen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

prutloopKampen Arianne GroeneveldKAMPEN - Wanneer de vakantie ten einde is, is er de prutloop. Op donderdag 31 augustus wordt de Prutloop 2017 gehouden. Zoek je oude kleding alvast maar bij elkaar, want vanaf de Buitendijksweg lopen deelnemers van de prutloop 2017 dwars door het achterland van Kampen. Weilanden met koeien, sloten, blubber en graspollen zijn onderdeel van het parcours. Daar kun je niet omheen, maar daar moet je doorheen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Go Ahead NIEUWKAMPEN - Het EK voor vrouwen is in alle hevigheid losgebarsten en nadert de ontknoping in de groepsfases. De meiden van Go Ahead Kampen waren er als vlaggendraagster bij de wedstrijd Noorwegen - Denemarken op maandag 24 juli. Als nationale partner van WEURO 2017 mag ING de vlaggendraagsters aandragen. De speelsters van Go Ahead zijn benaderd voor deze belangrijke maar vooral leuke taak.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

henkdevelde2017kleinKAMPEN - Zeezeiler Henk de Velde heeft weer een catamaran gekocht. Hij had al een paar jaar een oogje op de boot, een Seawind 24. Wat hij met zijn nieuwe aanwinst gaat doen is nog niet bekend. ”Eerst maar eens opknappen,” aldus Henk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

waddenzeeKAMPEN - Kanoën op de Waddenzee is anders dan kanoën op de IJssel of of de randmeren. Daar varen vereist kennis van het wad: getijden, stroming, waterhoogte, hoog- en laag water. Een aantal Skonenvaarders ging onlangs voor het eerst de Waddenzee op, onder leiding van deskundige instructeurs.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

skonenwkKAMPEN - Vijf leden van Skonenvaarders zijn door het Watersportverbond afgevaardigd voor deelname aan de wereldkampioenschappen Kanosprint in Pitesti in Roemenië. De prestaties van het team uit Kampen, deel uitmakend van de landelijke Focusgroep, valt op. Het Kamper team zal samen met vijf andere eveneens door de bond afgevaardigde kanosprinters om de persoonlijke, de team én de Nederlandse eer strijden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

patrickKAMPEN - Het derde elftal van Go-Ahead Kampen begint het nieuwe voetbalseizoen 2017-2018 als prestatie-elftal onder leiding van trainer Patrick Sleurink. De 28-jarige Patrick Sleurink keert hiermee terug naar zijn club, waar hij in de jeugd jarenlang zelf heeft gevoetbald. Hij eindigde toen zijn voetbalcarrière in het derde van Go-Ahead Kampen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

mobiele basketKAMPEN - De mobiele basket van basketbalvereniging Lay Back staat momenteel bij de Dirk van Dijk School in de wijk Cellesbroek. Daarmee staat de basket na basisschool Het Stroomdal en de twee locaties van de Willem van Oranjeschool dit jaar op het vierde schoolplein. Lay Back wil op deze manier kinderen laten ervaren hoe leuk basketbal is.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hermien koersKAMPERZEEDIJK - Het Tsjechische Racice was het decor voor de eerste Europese stepwedstrijden van 2017. Brian Veltman en Hermien Koers vertegenwoordigden Stepteam Selles Kamperzeedijk in het 200 tellende deelnemersveld. Het volledig vlakke parcours was zeer geschikt voor beide rijders, die hierdoor optimaal konden presteren. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

startschot schermafdrukUTRECHT - Afgelopen weekend werd in Utrecht het NK Atletiek gehouden. AV Isala'96 had vier ijzers in het vuur op diverse disciplines. Mark Jonker, Anneloes de Roo, Gejanne Lussenburg en Jeroen van Veen betraden de kolkende arena dat volgepakt was met vele toeschouwers en fans. Voor vele topatleten was het NK de laatste stop voor het WK London dat in augustus plaatsvindt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

5573fccd15e43cda0439c77c192a8c86fcb30794KAMPEN - Afgelopen zaterdag reden Mark Groeneveld, Sven Timmermans en Olivier de Weerd namens KWC/EVA-Optic/Cyclingteam mee tijdens de Ronde van Kloosterburen. Een wedstrijd waarin de mannen zich goed van voren lieten zien. In de eindsprint behaalde Mark Groeneveld een 2e plaats en Sven Timmermans een 3e plaats.

Olivier de Weerd werd uit eindelijk keurig 8e. De renners van het KWC/EVA-Optic/Cyclingteam hebben zich weer goed laten zien.

Schrijf reactie (0 Reacties)

svzalk1

ZALK - De poule-indelingen voor de teams die komend seizoen uitkomen in de 3e, 4e en 5e klassen zijn vastgesteld. De te spelen wedstrijden voor de poulefase worden gespeeld in de eerste drie weekenden van september, namelijk op 2/3 september, 9/10 september en 16/17 september.

Zalk is ingedeeld in poule 21 samen met Hatto Heim 1, Lutten 1 en Wijthmen 1.

Schrijf reactie (0 Reacties)

knsb

KAMPEN - De Wereldkampioenschappen Inlineskaten vinden plaats van 3 tot en met 10 september 2017 in Nanjing (China). Bianca Roosenboom uit Kampen is één van de inliners die door de selectiecommissie Inlineskaten van de KNSB geselecteerd is om namens Nederland deel te nemen. Bondscoach Frank Fiers maakt tijdens het WK bekend wie op welke afstand(en) dan wel Piste/Weg/Marathon zal starten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

17862646 1150123058443376 7884134389511736348 n

KAMPEN - Zwemmen is voor iedereen fijn. Maar als je een beperking hebt, is het soms moeilijk of niet mogelijk om met een reguliere lesgroep mee te doen.  Op donderdag 20 juli van 19.00-19.45 uur verzorgt Zwembad de Steur een gratis clinic ‘Aquarobic’ voor mensen met een beperking (v.a 12 jaar). Er zijn rolstoelen en een tillift aanwezig. De les wordt gegeven door een ervaren instructeur.  Tijdens de clinic komen verschillende onderdelen aan bod. Er wordt gewerkt aan conditie, spierkracht en coördinatie. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

delta

KAMPEN -  Op zaterdag 8 en zondag 9 juli was Speedo Fast Water Meet in Amsterdam. Voor zwemmers van Deltasteur de laatste wedstrijd van het zwemseizoen. Dat het aan het einde van het seizoen nog steeds heel snel kan, bewezen alle zwemmers in Amsterdam. Als afsluiting van het mooie seizoen zwom Annet van Stratum in de finale twee keer 25m borstcrawl en 50m borstcrawl op zondag.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)