2018 10 20 WILSUM tegen MVV69 5

Wilsum heeft de overwinning van vorige week een goed gevolg gegeven. De oranjehemden wonnen het eerste thuisduel van het seizoen met 2-0 van MVV. In een matige wedstrijd schoot Sander van der Sluis Wilsum op voorsprong na een uur spelen. Tien minuten later besliste Patrick Plette het duel. Zo staat Wilsum na 3 wedstrijden op 6 punten.


Na de enerverende wedstrijd van vorige week in Sibculo kreeg Wilsum deze week met tegenslag te maken; Alwin vd Wetering raakte geblesseerd aan zijn enkel en kon niet meespelen. John Veenstra is al langere tijd geblesseerd en ook Jurre Heldoorn en Bas de Raad waren afwezig vandaag. Daartegenover stond de terugkeer van Diederik Folkers na een blessure. Door de diverse afwezigen kwam trainer Han Hanekamp tot de volgende opstelling: Chiel ten Hove startte in het doel. De achterhoede werd ditmaal gevormd door Mark Holtand, Byco Hoff, Wim van Spijker en Robin Mijnheer. Captain Gert Jan Sollie, Patrick Plette, Hidde de Kleine en Erik van Regteren stonden op het middenveld geposteerd. De voorhoede bestond uit de kopsterke Jan van Spijker en de razendsnelle Sander van der Sluis. Op de bank namen reservekeeper Jesse Riezebos, Diederik Folkers, Jos Holtland, Harmen Siedsma en Daniël Niemeijer plaats.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

40203614 2187089444837778 6262318340568514560 n

KAMPEN - Great Darts Kampen presenteert op 26 oktober 2018 zijn eerste koppel darttoernooi .Heeft u zin in een leuk avondje met gezellige mensen en de beste muziek? Ook als u geen darter bent u van harte welkom en zult u zich zeker niet gaan vervelen.

Aangezien dit de eerste editie is van Great Darts Kampen wil men het groots aanpakken. Moedig je favoriete darters aan en geniet van de gezelligheid dat een toernooi met zich meebrengt. De locatie is de Music club.  Naast het darttoernooi wordt er ook een loting met mooie prijzen gehouden. U kunt zich vaanmelden voor het darttoernooi door te mailen naar: info@demoriaankampen.nl. Er is plaats voor maar liefst 72 koppels.

Schrijf reactie (0 Reacties)

JumpingZwolle logo RGB 300x300

ZWOLLE - De IJsselhallen Zwolle vullen zich van 18 t/m 21 oktober weer met internationale springpaarden van over de hele wereld. Het internationaal springconcours komt terug na een afwezigheid van maar liefst zeven jaar. Om dit te realiseren hebben Teus van den Brink, Emmy Poppelaars en Jonny Roelofsen de handen ineen geslagen en staat topruiter Jeroen Dubbeldam hen bij als ambassadeur. Tijdens Jumping Zwolle kan het publiek niet alleen genieten van het concours maar ook van diverse leuke stands. Op deze manier is het evenement ook leuk om te bezoeken voor mensen die iets minder om de sport geven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kampen Badminton Open Flyer

KAMPEN - Samen badmintonnen, gezellig én sportief bezig zijn. Dat kan tijdens Kampen Badminton Open, het toernooi dat Badminton Club Kampen op 14 november organiseert. Meedoen kan op verschillende niveaus en met Kamper Events als sponsor wordt het beslist een verrassende avond.

Kampen Badminton Open is de nieuwe naam voor het Bedrijventoernooi, waarvan al vele edities gespeeld zijn,’ legt Annemarie Langeslag van BC Kampen uit. ‘Aan het toernooi doen altijd veel verschillende teams mee, waaronder teams van vrienden, collega’s en familieleden. Met deze naamswijziging willen we benadrukken dat dit toernooi voor iedereen is die een avond gezellig wil sporten.’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ijvv

IJSSELMUIDEN – Op een zonovergoten Sportpark den Uithoek is IJVV er in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. Nadat IJVV in het eerste bedrijf de voorsprong greep, werd deze in het tweede bedrijf uitgebouwd. Een einduitslag van 4-1 was het gevolg, waarbij zowaar koppen centraal stond.Onder het genot van een heerlijk zonnetje stond afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd tegen ASC’62 uit Dalfsen op het programma. Wedstrijden die op de een of andere manier altijd een scherp randje hebben. Vorig seizoen was het thuisduel een spijkerharde confrontatie met enkele forse overtredingen op onder meer Kardag en Pruim die zich geblesseerd moesten laten vervangen. Uiteindelijk eindigde die wedstrijd in 1-1. Nadat Gerjon van den Berg de thuisploeg op voorsprong had gezet, bracht Matthijs van Gelder de stand vlak voor tijd weer in evenwicht. In de return kende IJVV geen enkele moeite met de ploeg uit Dalfsen. Via tweemaal Kardag en eenmaal Ziyech werd het 3-0.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ZWOLLE - Veilig sporten, gezond bewegen en volop plezier zijn de belangrijkste ingrediënten van de Pepper Playzone. Een vernieuwend sportief  concept binnen het Zwolse Peppergym met volop aandacht voor gymnastics, fitness, educatie en voeding voor kinderen van 9 t/m 12 jaar met als belangrijkste motto: ‘Play, have fun and let’s go!’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kampenion

KAMPEN - Op zaterdag 13 oktober speelde heren 1 de zware uitwedstrijd koploper bij US 1 in Amsterdam. Dat team degradeerde het afgelopen seizoen ongelukkig uit de 1e divisie. Het was als 4e was geëindigd, maar moest vanwege een versterkte degradatie een stapje terug doen. Het team is zelfs nog wat versterkt ten opzichte van het afgelopen seizoen. Voor heren 1 viel er dan ook weinig eer te behalen. Alleen Julian Plette slaagde er eenmaal in om tot winst te komen. Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier bleven zonder zege. De drie speelden zeker niet slecht, maar de tegenstanders waren simpelweg te sterk. Op die ene partij van Julian na dan. Zij hebben eigenlijk nog steeds 1e divisie niveau. Komende week heeft heren 1 geen competitieverplichtingen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

doskampen

KAMPEN - DOS blijft na vier gespeelde competitiewedstrijden de ongeslagen status houden. Dat is een terechte constatering. Twaalf punten, 16 doelpunten voor en 4 tegen. Mooie cijfers. DOS blijft doorgaan met het winnen van slechte wedstrijden. Ook dat zou een constatering kunnen zijn. Maar wie maalt daarom bij de poelänten? Stel je eens voor dat de geelzwarten ook nog eens goed zouden gaan voetballen. Wat dan?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

daan

-door Daan Anthony -

WILSUM - Wilsum heeft de eerste 3 punten van het seizoen te pakken. De ploeg van trainer Han Hanekamp was in Sibculo met 2-3 te sterk voor SVV. In een enerverend duel, waarin de scheidsrechter rood trok voor de doelman van de thuisploeg, kwam Wilsum vroeg op achterstand. Via treffers van Sander van der Sluis en Gert Jan Sollie ging Wilsum de rust in met een 1-2 voorsprong. Invaller Bas de Raad besliste het duel waarna SVV in blessuretijd nog terugkwam tot 2-3, maar verder kwam de thuisploeg niet. Zo zijn de eerste 3 punten voor Wilsum een feit.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KHC

KAMPEN - KHC heeft geen vervolg kunnen geven aan de dadendracht van de laatste weken. Het begon nog wel zo goed, al vroeg in de wedstrijd leek KHC op voorsprong te komen. De snelle Karim Gabara stuurde Brenn de Lange weg, maar helaas ging het in de afronding net niet goed. Vervolgens ontspon zich een zeer matige wedstrijd van beide kanten. In de 18e minuut nog weer een kans voor KHC. Karim Gabara stuurde met een snelle inworp Leroy Knol op weg, maar de vervolg actie was niet goed genoeg op de Nunspeetse doelman te verschalken. De doelman van Nunspeet kreeg in deze fase een gele kaart wegens het onbenullig weg trappen van de bal nadat de scheidsrechter had gefloten. Een kaart wat de doelman later in de wedstrijd duur kwam te staan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

goahead

KAMPEN - Tussen begin- en eindsignaal slaagde Go-Ahead erin om voor de derde achtereenvolgende maal de volle winst te pakken. In en tegen de v.v. Hierden werd in de slotfase een 2-1 achterstand omgebogen in een 2-3 overwinning. Aankomend op de parkeerplaats wees de thermometer die daar hing 28 graden aan en dat voor bijna half oktober. Hierden draait goed mee en stond vooraf één punt achter de rood-gelen. In het eerste half uur was Go-Ahead duidelijk de betere ploeg en had de al vroeg verkregen voorsprong eigenlijk groter moeten zijn. Dikwijls veel beter veldspel en Hierden kon er weinig tegenover stellen. Uit een dubieuze strafschop werd het daarentegen gelijk en dat was tevens de ruststand. Na de wissel was het spel van de Kampenaren een stuk minder en na een kwartier kwam Hierden zelfs op voorsprong. Er volgden enkele wissels en tegen het einde begon het toch weer te draaien bij Go-Ahead. Dat resulteerde dus toch nog in de niet meer verwachte drie punten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv dos k

- door Pieter Treep -

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben dik verdiend gewonnen van koploper Heerenveen. Na een sterke eerste helft leidde DOS met 9-3. Ondanks een tussenspurtje van Heerenveen kwam de winst geen moment in gevaar. DOS won met 18-13.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zwolseladiesrun3

ZWOLLE - Al 550 vrouwen hebben zich tot nu toe opgegeven voor de derde Ladies Run in Zwolle op vrijdagavond 2 november. De Ladies Run gaat dwars door de binnenstad van Zwolle. De deelneemsters kunnen kiezen tussen de 2,5 en 5 kilometer. Ruim 150 moeders met hun dochter rennen mee, maar ook collega’s en vriendinnen melden zich aan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

doskampen

KAMPEN -  Zaterdag moet je op sportpark De Maten zijn, want er staat een regelrechte topper op het programma: lijstaanvoerder DOS ontvangt runner-up Sparta Enschede. Beide ploegen hebben negen punten en gaan strijden om de koppositie. Het KNMI gaat uit van een bijna tropische middag, dus er zijn eigenlijk geen redenen om niet te komen kijken! Welk strijdplan gaan beide ploegen hanteren? En wie gaat met het meeste vertrouwen en lef de wei in? De Enschedeërs komen in ieder geval met goede herinneringen naar De Maten, want vorig seizoen leverde hun dat een 5-1 overwinning op. Dat was in meerdere opzichten een bijzondere uitslag, want het was geen seizoen om over naar huis te schrijven voor de Spartanen. Die middag lukte echter alles en was het ene doelpunt nog mooier dan het andere. Dit jaar zijn de Tukkers een stuk beter begonnen aan de competitie - vorig seizoen had de ploeg pas na zeven wedstrijden negen punten verzameld - en de poelänten zullen een topprestatie moeten leveren om ook na speelronde 4 de ranglijst aan te voeren. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KHC

KAMPEN - Zaterdagmiddag a.s. speelt KHC haar 4e competitiewedstrijd uit tegen Nunspeet. KHC heeft een prima start gemaakt van de competitie door alle wedstrijd te winnen. Ondanks dat er niet altijd goed werd gevoetbald, leverde het wel strijd. Zodoende werden de punten binnen gehaald en staat KHC samen met NSC Nijkerk aan de leiding in de 1e klasse D. Nunspeet heeft een veel moeilijker programma gehad, het verloor ruim van NSC Nijkerk en Bennekom en wist afgelopen zaterdag met 1-2 te winnen van Enter-Vooruit.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

set up

IJSSELMUIDEN - Zoesten de heren van Holtland Accountants Set Up het opnemen in Bedum tegen DIO-Bedum H2. DIO de koploper na speelronde twee van de Tweede Divisie A. De eerste set startte Set Up niet goed. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt. Coach Peter Gaillard bij Set Up hamerde erop dat er veel meer beleving moest komen en te vechten voor iedere bal. Maar helaas lukte dat niet in deze set die terecht verloren ging. 25-19 Het moest anders maar het ging niet vanzelf. Ook in de tweede set was er geen scherpte en beleving bij Set Up.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KHC

KAMPEN - KHC heeft ook de 3e competitiewedstrijd van het prille seizoen weten te winnen. Het deed dit in een meer spannend dan goede voetbalwedstrijd. Van beide kanten was het grossieren in balverlies, en met name op het middenveld werd veelvuldig de bal ingeleverd. In de 7e minuut de 1e kans voor KHC dat een inzet van Karim Gabara voorlangs zag gaan.  In de 12e minuut wederom een kans voor Gabara maar ook nu was hij te slordig in de afronding.
In de 28e minuut kwam de 1-0 op de borden, via een fraaie treffer van Romano Luhukay op een voorzet van Karim Gabara. KHC dat gedurende de wedstrijd wel de bovenliggende partij was vergat de wedstrijd in het slot te gooien door te slordig met de mogelijkheden om te gaan. Op slag van rust zowaar een kans voor de Merino’s dat een harde inzet geblokt zag door de prima spelende Durk van der Leest.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

doskampen

KAMPEN - Wie er niet bij is geweest zal denken dat DOS een makkelijke middag had. Dat was in de eerste 30 minuten zeker het geval. Uit drie prachtige aanvallen scoorde de ploeg van Edwin Kwakkel en Marcel Post drie keer en zo stond er 0-3 op het schitterende digitale scorebord. Maar in de dertig minuten die volgden waren de poelänten de weg bij vlagen helemaal kwijt. Dat dit slechts tot één doelpunt leidde mag een wonder heten. In de laatste fase was de energietank bij de thuisploeg op en mocht DOS nog twee treffers bijschrijven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

5931f79262f7c9804494faa1a79aaac342bb50ab

KAMPEN - Twirlen is meer dan majorette. Het is een combinatie van dans, ritmisch gym en majorette. Je hebt straatoptredens, uitvoering in de Stadsgehoorzaal, maar ook doe je mee aan wedstrijden. Lijkt jou dit ook leuk en wil je een keer komen kijken? Vrijdag 12 oktober van 16:00 tot 16:30 uur starten bij AMDG Kampen drie gratis lessen waarbij je kennis kan maken met twirlen. Lukt deze dag niet, dan ben je ook nog welkom op 19 oktober en 2 november bij 'De Opmaat' aan het Harmoniepad 4. Bij voorkeur opgeven via sportpas.nl/kampen of mailen naar jeugd@amdgkampen.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv dos k

 - door Pieter Treep -

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben zichzelf een slechte dienst bewezen door in Dronten te verliezen van ASVD. DOS speelde een goede eerste helft, maar gaf ASVD in het twee bedrijf alle kans om de punten te pakken. ASVD won met 20-18.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)