biljart2- door Rens Jager -

KAMPEN - Het dagteam van biljartclub Reijersdam ging op bezoek bij plaatsgenoot K.B.O. en kwam tot winst met 35-38. Rens Jager kwam in de partij tegen Gerrit Fix(moyenne 1.21) tot een serie van 37 caramboles, waarna het verzet van Fix was gebroken en Rens Jager finishte in 14 beurten met een moyenne van 5.71, Bertus Krabbe, moyenne 1.37 was de meerdere van Martin ten Hove, moyenne 1.47 en scoorde 12 punten voor de K.B.O.,

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

crossTekst: AV Isala '96

KAMPEN - Zaterdag 13 januari gingen 332 atleten van start tijdens het Open Gelders Overijssels kampioenschap Cross. In 31 verschillende categorieën werd gestreden om het kampioenschap en om punten voor het eindklassement. De Kamper atletiekvereniging AV Isala’96 tekende samen met AV Flevo Delta uit Dronten voor de organisatie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

damdagKAMPEN - Zo'n 75 kinderen uit de groepen 4 tot en met 6 hebben woensdag 17 januari volgens de organisatie 'een geweldige damdag' beleefd. In groepen van vier  gingen zeventien teams van zes basisscholen uit Kampen in de Reijersdam de strijd aan met elkaar. De Fontein bleek het sterkst. Alleen het vijfde van de Marnixschool snoepte een punt van ze af. Op de tweede plek eindigde Het Meerrijk en op de derde plek de Marnixschool.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

topsporthal almere- Ingezonden door: Gies Korteschiel -

ALMERE- Tijdens het NK twirlen dat afgelopen weekend in de topsporthal van Almere werd gehouden, zijn door Demi van Moerkerk (15) en Danique Visker (14), in de kampioensklasse ereplaatsen behaald. Beide dames wisten zich op al hun solo-onderdelen te plaatsen voor het WK. Danique werd met haar 3 solo onderdelen Nederlands Kampioen bij de preteens . Demi werd met 1 solo onderdeel Nederlands Kampioen en behaalde daarnaast nog 2 keer zilver bij de junioren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rallyOp een paar uur achterstand kwam de Rainbow-truck over de finish van de achtste etappe van de Dakar Rally. Niet omdat ze zelf problemen hadden gehad – integendeel zelfs – maar omdat ze als bezemwagen fungeerden voor trucks die vast waren komen te zitten in het zware zand tussen Uyuni en Tupiza.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

algarve GAKALBUFEIRA - Met een klinkende overwinning heeft Go-Ahead Kampen tijdens een vierdaags trainingskamp in het Portugese Albufeira de Algarve Cup op zijn naam geschreven. Tegen derdeklasser Pernis werd het liefst 6-0 met doelpunten van Arjan Wiegers, Nick Bakker en Roy Visscher. Zij scoorden alle drie twee keer in de finalewedstrijd. Tegen eersteklasser SHO werd gelijk gespeeld (1-1).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

SAM 7272KAMPEN - Elk jaar weer zijn de Clubkampioenschappen bij tafeltennisvereniging Kampenion een van de sportieve hoogtepunten van het jaar. Een week na de senioren was de jeugd aan de beurt. Afgelopen zaterdag werd er weer fanatiek maar sportief gestreden om de prijzen. Begonnen werd met het enkelspel, in drie verschillende klassen. En na de lunch, prima verzorgd door e activiteitencommissie van Kampenion, traden de 'dubbels' aan.

Thomas Niemeijer pakte de clubtitel in de A-klasse van het enkelspel. In vijf spannende games versloeg hij Danny Bruins en werd daarmee clubkampioen 2018.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

PSV logoKAMPEN - Bij de Kringkampioenschappen springen hebben Iwan Gort en Annemiek Vinke van de PSV Kampen goede resultaten neergezet. Iwan Gort was met zijn pony Limerick 2x foutloos in de klasse L en behaalde een mooie 2e prijs. Hiermee is Iwan reservekampioen geworden en dus afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen in Genemuiden.

Annemiek Vinke heeft met haar paard Ivy in de klasse B een 3e prijs behaald. Ook zij heeft zich hiermee geplaatst voor de Overijsselse Regiokampioenschappen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

3c7865e2d157851d0b44be9650e96f75606f578a- door Pieter Treep - 

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben de topper tegen KIOS winnend afgesloten. Het was lang billenknijpen voor de supporters. Pas in het laatste kwartier trok DOS de sportieve wedstrijd naar zich toe. DOS won met 21-25.

DOS heeft halverwege de competitie één verliespunt. KIOS had er voor de wedstrijd pas twee, door de nederlaag destijds in Kampen. DOS won toen met 24-18. Beide coaches hadden hun huiswerk goed gedaan. Jan Wiegers had ervoor gekozen om zijn aanvals- en verdedigingsvak te wisselen. Op die manier hoopte hij de speerpunten van KIOS verdedigend beter te kunnen bespelen en in het eigen aanvalsvak meer ruimte te krijgen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

255a597ffdc1a9c5c6a0a42f13cb3face40ca86e

- door Joël Hofstede - 

IJSSELMUIDEN - Voor Set Up stond zaterdag de eerste wedstrijd van 2018 op het programma. Aan het einde van de eerste helft van de competitie liet Set Up een stijgende lijn zien. Tegen middenmoter Side-Out uit Slagharen moest die stijgende lijn doorgetrokken worden. Set Up begon scherp en gefocust aan de wedstrijd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

voetbal pixabayKAMPEN - Arjan ten Hove, de huidige hoofdtrainer van vv Kampen, kondigde enige tijd geleden zijn vertrek aan bij de voetbalvereniging. Hij gaat het komende seizoen aan de slag in Swifterbant bij Swift '64. Arjan wordt bij de derdeklasser de opvolger van Patrick Posthuma, die aan het einde van dit seizoen vertrekt naar de Elburger SC. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

SportraadKampenKAMPEN -  De jury van Sportraad Kampen heeft de genomineerden voor de Kamper Sportverkiezingen 2017 gekozen. De 33ste editie van de Kamper Sportverkiezingen vindt plaats op vrijdag 9 maart. 

Mannen

In de categorie ‘Mannen’ zijn Roy van den Berg, Gary Hekman en Dylan van Moerkerk geselecteerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

1094843 695904027102807 1222597986 n

KAMPEN - De trainers van de selectie van Wit-Blauw/ Green Organics, Vincent van der Slot en Machiel Vellema hebben het bestuur laten weten het contract na dit seizoen niet te continueren. Na drie seizoenen stoppen Vincent en Machiel met het trainen en coachen van de selectie van Wit-Blauw/ Green Organics.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

voetbal pixabayKAMPEN - De eerste selectie van DOS Kampen is dit weekend op trainingskamp op Sportcentrum Papendal. Vanmiddag speelde men een oefenwedstrijd tegen Jong Holland uit Alkmaar. De Kampenaren wisten deze wedstrijd met 3 - 0 te winnen door doelpunten van Rico Westendorp, Raymon Beuling en Twan Knul.

IJVV speelde vanmiddag een oefenwedstrijd in Oldebroek tegen OWIOS. IJVV wist deze wedstrijd met 1 - 3 te winnen. Naast Martijn de Kleine, die twee maal scoorde, was het Maarten Hinderks die het net wist te vinden voor de IJsselmuidenaren

Schrijf reactie (0 Reacties)

biljart2- door Rens Jager -

STEENWIJK - Afgelopen weekend werd bij BV Steenwijk gespeeld om het kampioenschap van de 1e. klasse libre KNBB-district Zwolle e.o. en Albert Plender van BC Reijersdam werd overtuigend kampioen door 6 van de 7 partijen te winnen en een totaal moyenne van 6.16. Hij heeft zich hierdoor tevens geplaats voor de gewestelijke finale 1e. klasse libre van gewest Noord-Oost Nederland van 9 t/m 11 februari te houden in Sneek. Mario Hollander van BC Reijersdam eindigde op de 5e. plaats met een moyenne van 4.66.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

pokersfeerfotoKAMPEN – Voor het Open Nederlands Kampioenschap Poker wordt vrijdag 19 januari een voorronde gespeeld in eetcafé Marios. Verspreid over heel Nederland worden er 125 voorrondes gespeeld. De speellocatie wordt volgens de organisatie omgetoverd tot een ware pokerroom en de deelnemers gaan spelen om de beste pokerspeler van de gemeente te worden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

0109 Rainbow truckRond middernacht (lokale tijd) kwam de Rainbow-truck het bivak van San Juan de Marcona binnen. Om zes uur vanochtend vertrokken ze weer naar de start van de vijfde etappe. Na twee nachten in de woestijn te hebben doorgebracht, was een paar uur slapen in een tentje meer dan welkom. “Bevalt best, in een tentje slapen”, vond de jarige Jasper Riezebos. Het lijkt erop dat het Rainbow-team weer een beetje de aansluiting heeft gevonden bij de rest van het veld, nadat ze twee dagen achter elkaar veel te laat van start gingen. Daardoor kwamen ze ook in de vierde etappe (gisteren) in het donker te rijden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

goahead3KAMPEN - Go-Ahead Kampen speelde dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Sportclub Genemuiden. De club uit Genemuiden won met 1-4. Via Kavak en Riemens was het bij rust 0-2. Na de thee scoorde Kuurman de 0-3, waarna de Kampenaren direct de 1-3 maakten. Job van Dalfsen bepaalde de eindstand op 1-4.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

trainerKAMPEN - Hoofdtrainer Stephan Rahantoknam en Go-Ahead Kampen hebben besloten aan het einde van dit voetbalseizoen uit elkaar te gaan. De hoofdtrainer en de club hebben met elkaar afgesproken dat zij 'vol' gaan voor een betere tweede seizoenshelft. Daarna scheiden hun wegen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

0109 Rainbow truckTwee nachten brachten Gerrit Zuurmond, Jasper Riezebos en Klaas Kwakkel al door in de woestijn. Rond kwart over 10 dinsdagochtend (16.15 Nederlandse tijd) reed de Rainbow-truck het bivak van San Juan de Marcona binnen. De motorrijders en auto’s waren toen al een poosje onderweg in de vierde etappe. In krap een uurtje tijd werd de truck wat opgekalefaterd, keek Riezebos even heel snel door het roadbook en hup, weg waren ze weer, op weg naar de start.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)