balinnet- door Robert Hamer -

EMMELOORD – Tussen begin- en eindsignaal kan Go-Ahead terug zien op een goed gespeelde wedstrijd in Emmeloord tegen het op de tweede plaats staande Flevo Boys. Helaas leverde het geen punten op, want de thuisclub trok met 2-0 de winst naar zich toe.

In de eerste 20 minuten was de polderploeg duidelijk de bovenliggende partij en na twaalf minuten kwam men aan de leiding. Even vreesde de rood-gele aanhang een grote nederlaag, maar dat viel verderop behoorlijk mee. Met compact spel werd het de thuisclub bij vlagen danig lastig gemaakt en op de 1-0 ruststand viel weinig af te dingen. Grote kansen kregen de gasten niet veel, maar ook na de pauze gaven de Kampenaren prima partij. De aanhang van Flevo Boys was er niet gerust op of de wedstrijd wel gewonnen zou worden. Pas twee minuten voor het laatste fluitsignaal werd de strijd definitief beslist. Daar alle andere wedstrijden in deze klasse werden afgelast is de polderploeg weer koploper met twee punten voorsprong op DETO, wel met een wedstrijd meer gespeeld. Het elftal van Go-Ahead was op drie plaatsen gewijzigd t.o.v. vorige zaterdag. Door een blessure ontbrak Patrick Pluim en op de bank zaten nu Laurens van Keulen en Nico Veldman. Vervangers waren Niek van Enk, Tom Bruintjes en Luuc Knul. De prima leidende scheidsrechter de heer P. Lips uit Delfzijl deelde in deze sportieve wedstrijd drie gele kaarten uit. Bij Flevo Boys voor Lars Klijnstra en Arnoud Post en bij de rood-gelen voor Nick van der Kooi.

Ondanks de regen en sneeuw die gevallen was kon er in Emmeloord heel goed gespeeld worden. Tijdens de wedstrijd af en toe wat regen, maar veel stelde het niet voor. Bij het begin van de wedstrijd werd er 1 minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van een oud eerste elftalspeler. Flevo Boys had de aftrap en al spoedig werd er druk naar voren gezet. Toch ook een paar mogelijkheden voor Go-Ahead. Eerst werd de bal met een ferme trap weggewerkt door Thomas Boer na een goede voorzet van Arjan Wiegers. Na een vrije trap van Luuc Knul kon de mee naar voren gekomen Tom Bruintjes net niet bij de bal. Het tempo van Flevo Boys lag hoog. Maar na tien minuten een plotselinge kans voor Luuc Knul, maar doelman Rodney Rosink kon nog net met de hand redden. Twee minuten later was het echter raak voor de thuisclub, toen uit een voorzet van Arnoud Post de bal door de vrijstaande Thomas Boer van dichtbij in het doel geplaatst werd: 1-0. De polderspelers vonden elkaar gemakkelijker en even dreigde de wedstrijd al spoedig beslist te worden. Frank Post was dikwijls een gevaar in tegenstelling tot ex-Go-Aheadspeler Madih Doufikar die deze middag niet uit de verf kwam. Bij een volgende grote kans voor Frank Post schoot hij de bal voorlangs het Kamper doel. Bij een lange voorzet greep doelman Tim Noordman de bal prima. Sterk achterin speelde Kevin Coenraad. Een goede actie van hem naar voren kreeg helaas geen vervolg. Ool Roy Visscher zag een prima actie niet beloond worden. Naarmate de eerste helft verstreek kwam de Kamper ploeg beter in de wedstrijd. Bij een afstandsschot van Nick Hendriks ging de bal over het doel. Frank Post brak door en nu schoot hij de bal in handen van Tim Noordman. Na 45 minuten aldus een 1-0 ruststand.

Bij aanvang van de tweede helft was Leroy Knol gewisseld voor Nico Veldman. Zolang deze stand bleef hoopte de rood-gele aanhang op een doelpunt. Na 50 minuut een scherpe voorzet van Arjen Spaan en de bal leek er in te gaan, maar belandde bovenop het net. Even later weer een goede redding van Tim Noordman. Go-Ahead waagde zich meer naar voren en dat gebeurde dikwijls met heel behoorlijk voetbal. Helaas ontbrak het aan voldoende stootkracht. Bij een mooie actie van Madih Doufikar werd hij afgetroefd door Kevin Coenraad. Na 63 minuten maakte Tom Bruintjes plaats voor Laurens van Keulen. Er volgde een gevaarlijke aanval van Flevo Boys en weer Frank Post kreeg een prima mogelijkheid om te scoren, maar de Kamper goalie redde fraai. Een goede actie van Madih Doufikar en hij schoot de bal hard voorlangs, tevens in buitenspelpositie. De wedstrijd liep naar het einde en nog altijd niet echt beslist. Na 79 minuten was Wilbert Wessels erin gekomen voor Niek van Enk. Een grote kans voor invaller Timon Rorije, maar i.p.v. te scoren schoot hij de bal naast. De 2-0 kwam er toch na 88 minuten. Uit een voorzet van Madih Doufikar zorgde aanvoerder Aron Nijboer voor deze  eindstand.

Go-Ahead kon het veld met opgeheven hoofd verlaten, ondanks het verlies. Komende zaterdag de laatste wedstrijd om 15.00 uur voor de winterstop thuis tegen asv Dronten. Het zou prachtig zijn als de rood-gelen met 12 punten gaan rusten tot 27 januari 2018. Dan is de uitwedstrijd bij het onderaan staande FC Zutphen de laatste van de eerste ronde (13 wedstrijden).

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment