10 02 2018 Goahead Kampen ASVD 2 1 47

KAMPEN - Tussen begin- en eindsignaal heeft het publiek op sportpark Middenwetering kunnen genieten van een enerverende wedstrijd tussen Go-Ahead en asv Dronten (gedegradeerd uit de hoofdklasse) waarin van alles gebeurde. Jammer dat de verder goed leidende scheidsrechter de heer R.S. Spoler uit Almelo maar liefst negen kaarten uitdeelde, waarvan één direct rood. Go-Ahead deed goede zaken door de winst met 2-1 te pakken.

Toch viel er op deze eindstand wel wat aan te merken, want vanaf minuut twintig speelden de gasten met een man minder daar aanvoerder Rik Breemhaar de doorgebroken Roy Visscher vasthield en direct rood kreeg. Ook een toegekende strafschop. Go-Ahead zag geen kans de meerderheid te benutten en de tegenstander was veelal niet de mindere ploeg. Ver in de tweede helft kreeg Roy Visscher zijn tweede gele kaart en dus stonden beide ploegen met tien man. 

Het elftal van Go-Ahead was op drie plaatsen gewijzigd. Voor de twee gele kaarten vorige week tegen KHC is er een nieuwe regel: direct één wedstrijd geschorst en dit betrof Niek van Enk. Verder waren Kevin Coenraad en Nick Hendriks door blessures niet van de partij. Hierdoor waren Tom Bruintjes, Nick van der Kooi en Roy Visscher opgesteld. Verrassend was de plaats van Leroy Knol in de defensie. Drie kaarten voor de polderploeg en dus zes voor de rood-gelen: Eser Elmali, Rik Breemhaar en Tibor Liska. Go-Ahead: Yannick Groen, Leroy Knol, Laurens van Keulen, Arjan Wiegers en Roy Visscher (2x geel).

Al direct na de aftrap van asv Dronten twee grote kansen. Eerst een aanval over rechts en Jeroen van der Meer verscheen alleen voor Tim Noordman. Even later een terugspeelbal en met moeite maakte Tim Noordman er een corner van. Hieruit kopte Rik Breemhaar de bal in en deze glipte de Kamper doelman door de vingers: 0-1. Go-Ahead kwam tot enkele tegenaanvallen en na 20 minuten kwam de thuisclub op gelijke hoogte. De reeds genoemde strafschop werd echt wel hard en goed ingeschoten vlakbij de paal door Roy Visscher maar met een geweldige reactie stopte doelman Eser Elmali de bal. Nog geen minuut later toch de 1-1, toen na een corner van Arjan Wiegers de bal voorkwam en Leroy Knol de bal terugkopte en daarna Roy Visscher raak schoot. Er volgde een fase waarin weinig gebeurde. Met een man minder hield de polderploeg prima stand en Go-Ahead zag geen kans dit uit te buiten. Na 37 minuten een uitstekende pass van Arjan Wiegers op Patrick Pluim, maar die kon net niet bij de bal. Aldus een 1-1 stand bij de rust.

Na de hervatting was Leroy Knol naar het middenveld gedirigeerd. Al direct grote kansen voor de Kamper ploeg om op voorsprong te komen. Eerst een kopbal van Roy Visscher tegen de lat en daarna bij een schot van hem was de doelman al gepasseerd, maar Lucky Akot blokte de bal. Na 57 minuten dan eindelijk de voorsprong voor de rood-gelen. Uit een vrije trap van Arjan Wiegers was het Luuc Knul die de bal keurig aannam en vervolgens fraai raak schoot via de doelman: 2-1. Hierna namen de irritaties toe en had de arbiter er moeite mee om de wedstrijd in goede banen te leiden. Aan de andere kant even later een goede kopbal van Chris van Maanen, maar de bal ging net over de lat. Het voetbal van Go-Ahead was niet geweldig, maar bewonderenswaardig was de strijdkust die men bracht. Na 62 minuten werd Yannick Groen vastgepakt, maar hier zag de arbiter geen strafschop in. De spanning nam toe of de Kampenaren de kostbare voorsprong vast konden houden, Toen Go-Ahead ook met tien man kwam te staan (op advies van de assistent-scheidsrechter) was het weer een open wedstrijd. Het einde naderde en na 86 minuten schoot Luuc Knul de bal uit een vrije trap net over de lat. Na een prima ingreep van Tom Bruintjes maakte in de slotfase Arjan Wiegers plaats voor Wilbert Wessels. In blessuretijd ging de Drontense doelman twee keer mee naar voren, maar tot de gelijkmaker kwamen de gasten niet. Een belangrijke overwinning voor Go-Ahead maar het is toch bedenkelijk dat er zolang met een man meer gespeeld wordt en dat niet veel eerder beslist wordt. Komende zaterdag alweer een thuiswedstrijd tegen DZC'68.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment