voetbal pixabay

- door Mark de Rooij -

HEERDE - Zalk is terug aan kop in de vierde klasse C na de 1-2 zege in de inhaalwedstrijd bij SEH. Op basis van een beter doelsaldo is Zalk nu nummer één en VSW nummer twee. Het kan dit jaar zomaar gebeuren: op de platte kar door Zalk. Het zou een ongekend hoogtepunt zijn voor de ploeg die in het verleden twee seizoenen in de derde klasse uitkwam (1999-2001), maar daarna nooit hoger eindigde dan plek vier.

Met een verzameling klasbakken, voor het niveau vierde klasse althans, die grotendeels zijn opgepikt bij Go Ahead Kampen en WHC loopt het dit seizoen op rolletjes. "Het past allemaal precies en dat is ook nodig om kampioen te worden, dan moet alles kloppen", weet trainer Gerrit Hamer, vader van Gerben en Michel. Laatstgenoemde was weer trefzeker zaterdag, evenals clubtopscorer Aart Schreuder. Jeroen van den Bosh stond met zijn schitterende trap aan de basis van beide treffers. De thuisploeg kwam op slag van rust terug (1-2) en gooide de beuk erin, maar Zalk hield stand.

Smalle selectie

Hamer is bezig aan zijn tweede seizoen in Zalk en heeft inmiddels een hecht team gesmeed met veel ervaring en een mooie mix van jongens uit Zalk, Kampen en Wezep. Na een elfde plaats vorig seizoen gaat het deze jaargang boven verwachting. De smalle selectie zou nog wel eens roet in het eten kunnen gooien, vreest Hamer, die ook volgend seizoen trainer is van Zalk. "Er hoeven maar twee 'keyplayers' niet te zijn en dan wordt het al een stuk minder. We hebben een smalle selectie: slechts vijftien man en twee keepers."

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment