14 07 2018 Goahead Kampen FC Zutphen 22

KAMPEN - Tussen begin- en eindsignaal behaalde Go-Ahead in de thuiswedstrijd tegen het onderaan staande FC Zutphen een uitermate belangrijke 4-0 overwinning, nadat het halverwege 2-0 stond. Al na twaalf minuten stond die stand op het scorebord. De thuisclub ging voortvarend van start en de gasten werden overrompeld. Spoedig daarna ging het echter minder met de Kampenaren en Zutphen kwam beter in de wedstrijd en liet dikwijls goed voetbal zien. Het grote euvel was de afwerking van kansen, die er zeker kwamen.

Ook in de tweede helft was het voetbal van de rood-gelen dikwijls matig te noemen, maar dat vond de aanhang dit keer niet zo erg, als er maar gewonnen zou worden. Dat gebeurde en de grootste concurrent om de twaalfde plek DZC'68 verloor, zodat het verschil nu zes punten is met nog vijf wedstrijden te gaan. Een groot aandeel in de score had Wilbert Wessels die drie van de vier treffers voor zijn rekening nam en tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen. Bij Go-Ahead nam Nick van der Kooi de plaats in van Nico Veldman en keerde Jurrian Zandbergen als aanvoerder terug in de basis ten koste van Luuc Knul. De goed leidende scheidsrechter de heer F. Assink uit Hengelo Ov.) hoefde in dit sportieve duel één gele kaart uit te delen aan Daniel Opoku van de gasten. Aldaar hadden de rood-gelen ook met 0-4 gewonnen en dus wilde Zutphen graag revanche om mogelijk nog de dertiende plaats te bereiken voor p/d wedstrijden. Die illusie werd dus al spoedig teniet gedaan.

In de eerste minuut een hard schot van Wilbert Wessels, maar doelman Marijn Sangers stopte de bal. Vijf minuten later had hij wel succes, toen een bal van achteruit bij hem kwam en hij er een tegenstander uitliep en de bal vervolgens zuiver hard in de hoek schoot: 1-0. Na twaalf minuten volgde er een schermutseling en ontfutselde Wilbert Wessels de bal en schoot in dezelfde hoek opnieuw raak: 2-0. De rood-gele aanhang reageerde enthousiast, maar bij deze 2-0 bleef het voorlopig. Even later volgde er een goede mogelijkheid voor Zutphen, maar Bram van Enk greep prima in wel ten koste van een hoekschop. Hierbij had doelman Tim Noordman enige moeite om de bal goed weg te werken. Ook prima werk van Kevin Coenraad toen het gevaarlijk dreigde te worden. De gasten waren in deze fase zeker niet de mindere, maar doelpunten bleven uit. Geluk had de Kamper ploeg, toen aanvoerder Sebastian van Laar de bal uit een vrije trap hard tegen de paal schoot. Bij twee schoten van Thomas Nijkamp stopte Tim Noordman de ballen bekwaam. Tot aan de rust kon Go-Ahead weinig uitrichten.

Go-Ahead wilde zo gauw mogelijk de wedstrijd in het slot gooien, maar slaagde daar niet in. Een eerste echte kans pas na 58 minuten, toen uit een vrije trap van Arjan Wiegers de bal werd doorgekopt en de keeper goed redde. Aan de andere kant een vrije trap van Rick Vlutters en hierbij stopte Tim Noordman de bal goed. Na 61 minuten maakte Nick van der Kooi plaats voor Nico Veldman. Deze speler viel prima in. Eerst een schot van hem, waarbij de bal net over de lat ging. Even later mocht Wilbert Wessels door na een overtreding, maar nu verzuimde hij een grote kans doeltreffend af te ronden. Enkele minuten later een prima actie van Nico Veldman, hij omspeelde de doelman en schoot de 3-0 binnen. Aan de andere kant een goede mogelijkheid voor Rick Vlutters, maar hij schoot de bal net over de kruising. Echt wel kansen en een tegentreffer was zeker verdiend geweest. Eerst kwam Nick Hendriks erin voor Jurrian Zandbergen en na 81 minuten werd er toch gescoord door invaller Tarkan Polat, maar nu had men de pech dat er voor buitenspel werd gevlagd. Dus niet de eer gered. In de volgende minuut deed de thuisclub het beter. Op links soleerde Arjan Wiegers en speelde vlakbij het doel de bal keurig terug op Wilbert Wessels die zijn derde en dus de 4-0 liet aantekenen. Nog een grote kans op meer, maar Nico Veldman miste in prima positie. Bij het laatste fluitsignaal toonde de rood-gele aanhang zich tevreden over de eindstand, maar men constateerde ook, dat het voetbal toch nog beter kan. Mogelijk komende zaterdag bij Vroomshoopse Boys

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment