voetbal pixabay

- door Jan de Vries -

KAMPEN - Na de kater van vorige week was het de vraag hoe de selectie van Edwin Kwakkel en Marcel Post zich zou herstellen. Met de nodige mutaties als gevolg van blessures (Maurice Vespignani en Leroy Krijn) moesten de trainers hun elftal op enkele posities aanpassen. Zo stonden Christian van der Worp en Burak Özturk op de back en Martijn Barneveld mocht weer eens achterin in het centrum beginnen. Een pluspunt was dat Raymon Beuling weer voldoende was hersteld van zijn schouderblessure en in de basis kon storten.

De score werd al snel geopend. Net als tegen IJVV kwam DOS binnen vijf minuten op voorsprong. Een fraaie dieptepass van Robin Horstman op de doorgelopen Christian lag aan de basis van de eerste goal. Robin wist Twan Knul met een voorzet op maat te bedienen. De spits prikte de bal met uitgestoken been tegen de touwen en voordat de keeper er erg in had lag de bal er al in. DOS bleef de bovenliggende partij in de aanvangsfase. Voorwaarts kon hier weinig tegenover stellen. Een schot van Tom Meijer in de 14e minuut kon door Kevin Dijkstra eenvoudig worden gepareerd. De geelzwarten kregen heel veel ruimte en daar werd gretig gebruik van gemaakt. In de 20e minuut werd de score verdubbeld. Een uitstekend uitgevoerde counter dit keer. Twan pikte de bal op eigen helft op en zag Julian de Ruiter op volle snelheid de diepte zoeken. De pass was perfect en Julian zag in zijn ooghoeken Tom Diender bij de tweede paal al zijn positie in nemen. De voorzet was ‘uit het boekje’ zodat Tom de bal in de loop ineens binnen kon schieten. Twee minuten later had het al 3-0 kunnen staan. Een flitsende aanval over links. Dit keer was Tom de aangever. Zijn voorzet met buitenkantje rechts werd door Twan net naast gekopt. Iets later was het wel raak. Aanvoerder Wim Snippe zet druk en veroverde de bal. Tom werd aan het werk gezet en met een slim balletje stond Raymon oog in oog met de keeper. Raymon bleef koelbloedig en verschalkte de keeper. Een grote overwinning leek voor rust al in de maak. DOS bleef oppermachtig en speelde gewoon goed. Helaas werden een paar enorme kansen gemist. Er leek af en toe een soort van gemakzucht en nonchalance in het elftal te sluipen. Voorwaarts profiteerde hier dankbaar van. Een lichte overtreding nipt binnen het strafschop door Bas Adema werd door de verder prima fluitende scheidsrechter Besselsen uit Barneveld als penalty beoordeeld. Dit buitenkansje werd benut door Jordy Harms. In de slotminuut maakte Harms zijn tweede van deze middag. Met een schitterend afstandschot schoot hij de bal vol in de kruising.

Met gemengde gevoelens gingen beide teams de theepauze in. Stond DOS nog een moeilijke tweede helft te wachten? Dat was wel de verwachting van de trouwe poelänte. Gelukkig bleef van de goede bedoelingen van de gasten al snel weinig meer over. De wedstrijd werd binnen tien minuten in het slot gegooid. Julian wist met enkele mooie schijnbewegingen zijn tegenstander het bos in te sturen, de achterlijn te halen en de bal voor te zetten op Twan. Twan draait zich vrij en schiet de bal laag in. In eerste instantie pareert keeper Dinand Stuifzand de bal nog, maar Raymon stond klaar om de bal alsnog in te tikken. Twee minuten later zijn de rollen omgedraaid. Raymon onderschept de bal, speelt in op Twan. De steeds meer in vorm komende spits blijft goed kijken naar de verrichtingen van de keeper en schiet beheerst binnen. Voorwaarts komt er nu definitief niet meer aan te pas en moet toestaan dat er nog een tweetal doelpunten aan het totaal worden toegevoegd. In de 67e minuut stuurt Wim met een sublieme trap Tom over de rechtervleugel de diepte in. Een strakke voorzet wordt door Twan bij de eerste paal op waarde geschat en vol op de wreef hard binnen geschoten. De honger van de geelzwarten is daarmee gestopt en pas in blessuretijd wordt er nog een treffer gemaakt. Een prima dieptepass van Martijn op Tom wordt uiteindelijk door Robin Horstman tot doelpunt verwerkt.

Al met al een prima resultaat. En gezien de uitslagen van de belangrijkste concurrenten ligt de titelstrijd weer open. Ook volgende week speelt DOS thuis. En net als tegen Voorwaarts heeft DOS ook tegen WVF nog wat recht te zetten. De uitwedstrijd werd in een slappe vertoning kansloos verloren.

Opstelling DOS: Kevin Dijkstra, Bas Adema, Martijn Barneveld, Burak Özturk, Christian van der Worp, Wim Snippe (78e Mark Westerhof), Julian de Ruiter, Tom Diender, Raymon Beuling (68e Robin Mulder), Robin Horstman, Twan Knul.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment