2018 05 12 WILSUM tegen DIEZE WEST 5

- door Daan Anthony - 

Wilsum heeft zaterdag overtuigend 3 punten gepakt. Op het eigen sportpark waren de oranjehemden met liefst 9-2 te sterk voor Dieze West. Door deze overwinning passeert Wilsum de Zwollenaren op de ranglijst. Nadat Wilsum op 1-0 voorsprong was gekomen, kwam Dieze West nog terug tot 1-1, maar daarna was er voor de gasten geen houden meer aan. Bij rust stond het 5-1 en uiteindelijk eindigde het duel in 9-2. 

Bekijk HIER nog een aantal foto's. 


Op een snikhete middag stond Wilsum - Dieze West op het programma. Eerder dit seizoen ging Wilsum met 5-3 onderuit in Zwolle en dus wilde de ploeg zich revancheren voor deze nederlaag. Chiel ten Hove startte op doel. De achterhoede bestond uit Robin Mijnheer, John Veenstra, Wim van Spijker en Erik Barneveld. Mark Holtland, Patrick Plette, Gert Jan Sollie en Jurre Heldoorn vormden het middenveld. De voorhoede werd gevormd door de ervaren spelers William Kaminyoge en Jan van Spijker. Gerhard Bolt, Harmen Siedsma, Alwin vd Wetering en Marijn Mijnheer namen plaats op de bank.
Wilsum wilde meteen het initiatief nemen en de gasten onmiddellijk onder druk zetten. Dit lukte in het begin heel aardig en al snel kreeg men een grote kans via Jan van Spijker, maar nadat Van Spijker zich fraai vrij kapte, schoot hij net naast. Even later was Van Spijker weer gevaarlijk met een kopbal, maar deze ging net naast. Na een kwartier spelen kwam Wilsum alsnog op voorsprong. Jurre Heldoorn had een goede steekpass in petto op Patrick Plette. Die zette zijn tegenstander aan de kant en volleerde raak met links: 1-0. Lang konden de oranjehemden niet van deze voorsprong genieten. Dieze West beschikt over een aantal zeer technische spelers en een van de voorhoedespelers liet dit duidelijk zien. Met een fraaie kapbeweging legde hij John Veenstra in de luren en zijn schuiver met links was Ten Hove te machtig: 1-1. Ook deze stand bleef niet lang op het scorebord staan, want 3 minuten later greep Wilsum opnieuw de voorsprong. Plette stuurde Jan van Spijker weg met een steekpass, Van Spijker behield het overzicht en stelde Kaminyoge in staat om van dichtbij te scoren: 2-1. Een fraaie aanval en de voorsprong was wederom een feit. Wilsum bleef de bovenliggende partij ook al was Dieze West in de omschakeling zeker ook gevaarlijk. Na een half uur spelen werd het 3-1. Na een vlotlopende combinatie tussen Jurre Heldoorn en Patrick Plette kon Heldoorn de bal voor trekken. Van Spijker reageerde zeer attent en tikte bij de eerste paal binnen: 3-1. Wederom een goede aanval aan de kant van Wilsum en de verdubbeling van de marge was een feit. Dieze West trapte af en 10 seconden later stond het 4-1. Patrick Plette kon de bal veroveren en beproefde zijn geluk met een schot van afstand. De bal zeilde prachtig in de kruising: 4-1. Vlak voor rust werd het ook nog 5-1. Plette kon Van Spijker aanspelen, Van Spijker stond geheel vrij en krulde fraai raak: 5-1. Zo ging Wilsum met een ruime voorsprong de rust in.
Wilsum begon zwak aan de tweede helft en dus kwam Dieze West al snel terug tot 5-2. Bij Wilsum schoot men de bal achterin niet weg, waardoor Dieze West de bal veroverde in het strafschopgebied van Wilsum. De bal werd breed gelegd en simpel ingeschoten: 5-2. De gasten kregen weer hernieuwde hoop op een resultaat, maar Gert Jan Sollie kopte deze hoop aan flarden. Uit een goed genomen hoekschop van Jurre Heldoorn kopte Gert Jan Sollie fraai raak: 6-2. Na deze treffer gingen William Kaminyoge en Wim van Spijker naar de kant. Marijn Mijnheer en Harmen Siedsma waren hun vervangers. Vlak na zijn invalbeurt bracht Siedsma de stand op 7-2. Na balverlies bij Dieze West gaf Plette een lange pass op Gert Jan Sollie. Sollie legde de bal breed op Siedsma en die schoot simpel raak: 7-2. Iedereen begon aan dubbele cijfers te denken. Helemaal toen Van Spijker enkele minuten later voor de 8-2 zorgde. Plette troefde zijn tegenstander op de achterlijn af en trok de bal voor. Van Spijker stond helemaal vrij en bracht de stand eenvoudig op 8-2. Voor Van Spijker betekende dit zijn derde treffer van deze middag. Het slotakkoord was vervolgens van Jurre Heldoorn. Wederom had Sollie een sterke actie in petto op links. Hij legde bal terug en Heldoorn schoot beheerst raak vanaf de rand van het strafschopgebied: 9-2. Vlak voor deze treffer kwam Alwin vd Wetering in de ploeg voor Mark Holtand. Voor Van de Wetering betekende dit zijn rentree na een blessure. Wilsum ging nog wel op jacht naar de tiende treffer, maar de echte scherpte was er wel van af. Zo bleef het dus bij 9-2. Een ruime overwinning voor de oranjehemden.
Volgende week speelt Wilsum de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De oranjehemden spelen dan thuis tegen Noord Veluwe Boys. De kans dat het zo gemakkelijk zal gaan als vandaag is natuurlijk nihil, maar een goed resultaat is zeker mogelijk. Tot dan!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment