khc1

- door Tjibbe van Dijk -

KAMPEN - Voor aanvang werden wat spelers in het zonnetje gezet, Burak Alp en aanvoerder Nick Notrot hadden meer dan 200 wedstrijden gespeeld in de hoofdmacht van KHC en Jarron de Lange meer dan 100 wedstrijden. De wedstrijd onder prachtige weersomstandigheden begon met een aftastende beginfase. De 1e mogelijkheid voor Flevo Boys was direct een doelpunt, van grote afstand werd de bal op de pantoffel genomen door een speler van Flevo Boys. De bal belande vanaf een meter of 30 achter de verbouwereerde doelman Justin Bruin die genageld aan de grond stond.

Daarna een fase waarin Flevo Boys de score probeerde uit de bouwen, want doelpunten daar draait het om bovenin de 1e klasse. Doelman Bruins liet enkele malen de bal uit de handen glippen en dat zorgde voor wat onrust in de KHC defensie. KHC voetbalde zich vervolgens knap onder de druk van Flevo Boys uit en dat resulteerde in de 18e minuut in een prachtig doelpunt van Jeffrey de Nooijer. Op aangeven van Durk van der Leest controleerde de Nooijer de bal op de borst en schoot vervolgens de bal onhoudbaar achter doelman Rodney Rosink. De Kamper euforie verdween echter weer snel, een individuele fout op het middenveld was hier debet aan. De bal werd simpel weg gegeven en de behendige Madih Doufikar wist wel raad met het presentje 1-2. Jammer want KHC voetbalde helemaal niet slecht, en wist goed partij te geven tegen de koploper.

Na de rust werd het direct 1-3 en was de wedstrijd in feite gespeeld. Niet alert zijn vanuit de kleedkamer was de oorzaak van deze snelle treffer. KHC ging nog wel opzoek naar de aansluittreffer, Karim Gabara schoot de bal nog een keer hard tegen de staander, en KHC claimde nog een keer een strafschop wegens hands welke het niet kreeg. Wel werd een doelpunt terecht afgekeurd wegens opzichtig hands van Durk van der Leest. Doelman Bruins moest nog even flink aan de bak, want Flevo Boys wilde meer. In de slotfase werd het na wat kunst en vliegwerk toch nog 1-4 wat tevens de eindstand was. Scheidsrechter Nick Wenneker uit Vorden floot een uitstekende wedstrijd en is rijp voor een stapje hoger.

Resumerend: KHC speelde helemaal geen onverdienstelijke wedstrijd. Individuele fouten en alertheid waren een storende factor in deze wedstrijd en hielpen de tegenstander in het zadel. Bovenin de stand veranderde niet veel SVZW won bij plaatsgenoot GoAhead Kampen, en door dat het in doelsaldo gelijk staat met Flevo Boys wordt het in de laatste 2 competitie wedstrijden wel heel spannend. KHC is ook nog niet veilig, met 26 punten is DZC’68 de grote groep die ook nog in aanmerking komen voor de p/d plaats dicht genaderd. Het heeft echter een wedstrijd minder te spelen en komt komende zaterdag niet in actie. Om het niet op de laatste competitieronde te laten aankomen zal KHC punten moeten halen in de uitwedstrijd tegen Dos’37 dat met 31 punten veilig is. Als KHC net zo voetbalt als in de laatste uitwedstrijden hebben we daar alle vertrouwen in. Uiteraard zullen weer vele trouwe supporters afreizen naar Vriezeveen om de ploeg te ondersteunen. De wedstrijd op sportpark Het Midden in Vriezenveen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Frans Assink uit Hengelo. KHC gaat met de bus. Vertrek 12.00 uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment