dosducksidefoto

- door Theo Heldoorn -

Aanstaande zaterdag speelt DOS de laatste reguliere thuiswedstrijd van dit seizoen. Hulzense Boys komt naar Kampen in de voorlaatste speelronde. Daarna volgt hoogstwaarschijnlijk nog een aantal p/d-wedstrijden, maar eerst moet de focus van de poelänten op de opponent uit Nijverdal. Want nu de titel definitief uit beeld lijkt te zijn, is het zaak om met de juiste vorm aan de nacompetitie te kunnen beginnen. Geen betere voorbereiding daarop dan een serie goede resultaten!

Voor Hulzense Boys staat feitelijk niets meer op het spel. De formatie van trainer Bram Freie kan nog een plekje klimmen op de ranglijst, maar dat maakt voor volgend seizoen geen verschil. Ook dan komen de rood-witten uit in de 2de klasse. Vorig seizoen speelden de Nijverdallers in de 1e klasse, maar dat was geen successtory. Met 22 nederlagen en slechts vier overwinningen was het een jaargang om snel te vergeten. Het toont nog maar eens aan hoe groot de stap is van de 2e naar de 1e klasse. In de lopende competitie speelt onze tegenstander van zaterdag een vrij anonieme rol. Te vaak stond de ploeg aan de verkeerde kant van de score en ook tegen de 'kleintjes' verloor men geregeld punten. Eerder dit seizoen won DOS op sportpark Smidserve dankzij doelpunten van Julian de Ruiter en Tom Diender: 0-2.

Het is de vraag hoe onze hoofdmacht de tik van afgelopen zaterdag heeft verwerkt. Door de nederlaag tegen Be Quick '28 lijken de geel-zwarten het kampioenschap te kunnen vergeten. Enter Vooruit en Den Ham zijn normaal gesproken de laatst overgebleven kandidaten voor die prijs, tenzij er heel vreemde dingen gaan gebeuren. Maar dat is niet de eerste prioriteit voor trainer Edwin Kwakkel en zijn mannen. Het is nu vooral zaak om de batterij goed op te laden voor het toetje van de nacompetitie, als meest voor de hand liggende scenario. Met de periodekampioenen uit 2G en de herkansers uit 1D mogen de poelänten dan gaan strijden om een plek in de 1e klasse. Een schitterend doel, want dat zou een weerzien met KHC en Go Ahead opleveren. Dat wil zeggen, als onze stadsgenoten zich weten te handhaven en dat is nog lang niet zeker. Het behoort zelfs tot de mogelijkheden dat er in de nacompetitie een derby op het programma komt!

Spannende tijden dus, laten we daarin massaal achter onze club gaan staan. Kom zaterdag naar De Maten en steun onze jongens in de slotfase van de competitie. De wedstrijd begint een half uur eerder dan gebruikelijk: 14.30 uur. Dat heeft ermee te maken dat in de laatste twee speelronden alle wedstrijden gelijktijdig beginnen. 

Scheidsrechter van dienst is de heer P.G.M. Hulsmeijers uit Oldenzaal. Welkom op sportpark De Maten!

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment