football 1419954 960 720

- door Jan de Vries - 

KAMPEN - Nadat John de Just, die na 30 jaar trouwe dienst stopt als begeleider van de pupil van de week, door voorzitter Arend Runia was toegesproken en nadat Rico Westendorp in de bloemetjes was gezet i.v.m. zijn 100e officiële wedstrijd in het 1e elftal kon er even na half drie worden afgetrapt. Kon de formatie van Edwin Kwakkel en Marcel Post zich na het verlies van vorige week nog opladen voor deze laatste reguliere thuiswedstrijd van de competitie of waren de mannen al bezig met de nacompetitie?

Al snel bleek dat de spelers van DOS volledig bij de les waren. Binnen tien minuten kreeg Twan Knul uit een voorzet van Robin Horstman een dot van een kans. Helaas was de aanname van de spits niet helemaal perfect, waarna zijn schot van dichtbij over het doel ging. Ook de tegenstander liet in de beginfase zien dat het er een mooie wedstrijd van wilde maken. Enkele minuten later testte Ties ten Barge de keeperskwaliteiten van Kevin Dijkstra. Zijn schot van circa 25 meter werd door de doelman gepareerd. De keeper van Hulzense Boys mocht daarna aan de bak, maar Patrick Lohuis liet zien dat hij ook zijn mannetje stond. Nog net binnen het kwartier kon hij een schot van Tom Diender met zijn voet in een snelle reflex keren. Even later was Lohuis attent op een direct bij de eerste paal indraaiende vrije bal van Robin. DOS schakelde halverwege de eerste helft een versnelling omhoog. Na een prima uitgevoerde aanval over veel schijven was het verdediger Tomas te Wierik die na een voorzet van Tom de bal in eigen doel schoot.

Hulzense Boys werd voor rust nog eenmaal gevaarlijk. Ook dit keer kwam het gevaar over links. Vanuit een voorzet was het Jasper de Jong die hard, maar rechtop Kevin af, in schoot. De bal ging via de vuisten van de Kamper doelman terug het veld in. Vlak voor rust was Twan met een uitstekend schot dichtbij een goal. Wederom stond doelman Lohuis in de weg.

De poelänten kwamen scherp uit de kleedkamer en waren van plan om de wedstrijd snel in het slot te gooien. Dat lukte en binnen het kwartier stonden de geelzwarten op 3-0. Tom verovert de bal en snelt richting de vijandelijke zestien. De aanval lijkt afgeslagen als de bal bij een verdediger van Hulzense Boys in de voeten terecht komt. Maar net als bij het eerste doelpunt wordt DOS in het zadel geholpen. De verdediger speelt de bal weer terug in de voeten van Tom. Hij bedenkt zich niet en schiet genadeloos de tweede treffer tegen de touwen. In de 58e minuut is de wedstrijd definitief beslist als Rico Westendorp in zijn jubileummatch, na een aantal schitterende combinaties en uitstekend voorbereidend werk van Twan, in de rebound binnenschiet.

Hulzense Boys was vanmiddag een maatje te klein en miste aanvallend stootkracht om het DOS moeilijk te maken. Keeper Lohuis voorkwam dat de score groter uitviel. Scheidsrechter Hulsmeijers uit Oldenzaal floot een prima partij en zorgde dat er veel tempo in de wedstrijd bleef zitten. Er waren weinig onderbrekingen en er vielen geen gele kaarten te noteren. Ook dat mag wel eens gezegd worden.
Met nog een wedstrijd te gaan blijft DOS in de race om de hoogst geplaatste periodekampioen te worden. Een kampioenschap zit er helaas niet meer in. De titel gaat hoogstwaarschijnlijk naar Enter Vooruit. Den Ham maakt nog een kleine kans. Als de spelersgroep het volgende week in Oldenzaal bij De Esch weet op te brengen om te spelen zoals tegen Hulzense Boys dan moet een overwinning haalbaar zijn. En dan… op naar de nacompetitie!

Opstelling DOS: Kevin Dijkstra, Bas Adema, Martijn Barneveld, Burak Özturk, Christian van der Worp, Wim Snippe (45e Mark Westerhof), Tom Diender (76e Julian de Ruiter), Robin Mulder, Robin Horstman, Twan Knul, Rico Westendorp (76e Raymon Beuling).

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment