e665740456e8c6cb79a90c4095629b60070f7026

- door Trijntje Schenk - 

Het begon allemaal Eind Dec door een Epilepsie aanval, waardoor er roet in het eten kwam in het trainingsprogramma. Agues liep bij die aanval een breuk in zijn schouderblad. Voor deze blessure staat een herstel tijd van 12 tot 16 weken voor. Gelukkig was Agues na circa 9 weken al redelijk hersteld en kon zo zijn trainingen al wat eerder oppakken dan gepland.

Het WK was dit jaar wat eerder dan normaal ivm de enorme hitte in Juli in Baku. De twee trainingsdagen(baanverkenning) verliepen goed in Baku.

Op dinsdag stond het onderdeel cruiser(24 inch ) op het programma. Agues won hier al zijn 3 manches en was hiermee geplaatst voor de halve finale. In de halve finale schoot bij Agues de kramp erin , waardoor hij uiteindelijk 3e werd. (De eerste 4 plaatsen zich voor de finale). Voor de finale hebben ze mijn benen gemasseerd en de kramp was hiermee gelukkig weg Agues. In de finale was Agues goed weg, maar door de derde plek in de halve moest hij vanaf de buitenkant starten. Hij ging hier al 2/3 de eerste bocht in. Helaas in de tweede bocht kwam Agues ten val en eindigde hier mee als 8e op het WK.

Donderdag stond het onder Masters op het programma, maar door de val van dinsdag wist Agues nog niet zeker, of hij hier uberhaupt nog wel aan kon deelnemen.

“Ik kon mijn stuur niet eens meer vast pakken, vanwege mijn pols die zo dik en pijnlijk was” De fysio heeft mijn pols woensdag avond helemaal ingetaped en vast gezet, donderdag morgen stond ik op en voelde dat het waarschijnlijk wel ging lukken. Met pijnstilling is het toch gelukt om te fietsen. De manches werd Agues 3-2-2 en was hier mee wederom geplaatst voor de halve finale. Agues wist dat de halve een finale een lastige opgave zou worden, maar door een perfecte start wist Agues door te stoten naar een 2e plaats en was hiermee geplaatst voor de finale. Agues kon nu mee gaan doen voor de medailles, maar door een iets mindere start in de finale werd hij direct ingesloten en moest genoegen nemen met een 6e plaats. Al met al kijkt hij toch terug op een geslaagd WK, al had er toch meer in gezeten. Verder wil ik even De bread company van Johan Bosma bedanken, die nu al 3 jaar oprij zorgt dat ik onbezorgd aan het WK kan deelnemen. Nu gaan we herstellen en hopelijk valt de blessure mee, zodat ik weer klaar ben voor het NK in uithoorn en het EK in Frankrijk, dat beide wordt gehouden in Juli.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment