doskampen

KAMPEN -  Zaterdag moet je op sportpark De Maten zijn, want er staat een regelrechte topper op het programma: lijstaanvoerder DOS ontvangt runner-up Sparta Enschede. Beide ploegen hebben negen punten en gaan strijden om de koppositie. Het KNMI gaat uit van een bijna tropische middag, dus er zijn eigenlijk geen redenen om niet te komen kijken! Welk strijdplan gaan beide ploegen hanteren? En wie gaat met het meeste vertrouwen en lef de wei in? De Enschedeërs komen in ieder geval met goede herinneringen naar De Maten, want vorig seizoen leverde hun dat een 5-1 overwinning op. Dat was in meerdere opzichten een bijzondere uitslag, want het was geen seizoen om over naar huis te schrijven voor de Spartanen. Die middag lukte echter alles en was het ene doelpunt nog mooier dan het andere. Dit jaar zijn de Tukkers een stuk beter begonnen aan de competitie - vorig seizoen had de ploeg pas na zeven wedstrijden negen punten verzameld - en de poelänten zullen een topprestatie moeten leveren om ook na speelronde 4 de ranglijst aan te voeren. 

Onze hoofdmacht heeft de koppositie in handen dankzij een beter doelsaldo (+4) dan de tegenstander van zaterdag. De eerste drie duels leverden twaalf geel-zwarte doelpunten op, dus dat zit wel goed. Verdedigend gaat het soms wat moeizamer, dus waarom zouden we niet vol op de aanval gaan spelen? Marcel Post en Edwin Kwakkel moeten in ieder geval wat verzinnen om de aanvalsdrift van de Spartanen te beteugelen. Want die bulkt van de ervaring, lengte en (kop)kracht. Cruyff zou vermoedelijk adviseren om de tegenstander gewoon niet de kans te geven om over de middellijn te komen. 

Duidelijk is dat onze jongens alle support kunnen gebruiken, dus kom lekker voetbal kijken op De Maten. DOS Kampen - Sparta Enschede gaat om 15.00 uur 'los' en scheidsrechter Z. Pouls uit Dedemsvaart is de aangewezen man om het duel in goede banen te leiden.

Door: Theo Heldoorn

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment