ijvv

IJSSELMUIDEN - In een boeiend duel tussen Vroomshoopse Boys en IJVV kwamen beide ploegen niet tot scoren. Jordy Harms kreeg de grootste kans voor Vroomshoop, Özhan Kardag voor IJVV. Doeltreffend waren de beide spitsen niet, waardoor de brilstand ook de eindstand bleek. De kalender geeft de maand november aan, het weer wordt slechter en de tempraturen gaan omlaag. De verschillende competities zijn alweer in volle gang en in de tweede klasse H trof IJVV vandaag opnieuw een zware tegenstanders. De mannen van hoofdtrainer Eduard Lindeboom brachten een bezoek aan ‘eerste klasse degradant’ Vroomshoopse Boys. Een stugge ploeg met voldoende voetballende kwaliteiten. Het treffen met deze ploeg past voor IJVV in het rijtje met zware tegenstanders in de loodzware competitiestart.

.Ziekenboeg
Zoals de tussenkop al aangeeft zit de ziekenboeg van IJVV nog altijd (te) vol. Siebren Visscher, Ryan van Lente, Gerjon van den Berg en Jonno Pruim waren allen niet inzetbaar. Positief is de terugkeer van Tim Roeland in de wedstrijdselectie, hij miste een viertal wedstrijden door een vervelende rugblessure, maar is vandaag fit genoeg om minuten te maken. Hij begon op de reservebank. Ook Eddo Wesselink was volledig herstelt van de griep die hij onder de leden had. Hicham Ziyech mocht voor het eerst dit seizoen in de basiself starten. Ook de naam van Maarten Hinderks stond bij de eerste elf, hij verving Jonno Pruim. De overige namen zijn de namen die u inmiddels van ons gewend bent.

Smetje
De thuisploeg begon sterk aan het duel en drong de bezoekende ploeg ver terug. De eerste kans viel al na een paar minuten te noteren. De razendsnelle Jordy Harms, overgekomen van Voorwaarts, was de verdediging van IJVV te snel af en verscheen voor Jasper Fix. Zoals wel vaker dit seizoen greep de doelman op knappe wijze de inzet van de spits. Enkele minuten laten werd een schitterende actie van Willem Bel niet beloond met een doelpunt. De rappe vleugelflitser zette zijn directe tegenstander in de wind, maar zag zijn inzet worden gekeerd door de uitstekende doelman van Vroomshoop. Enig smetje op een verder leuke beginfase was het uitvallen van Ernst-Jan Heideman, hij ging met een ogenschijnlijk zware blessure van het veld. Na de blessurebehandeling van eerder genoemde, ging de thuisploeg opzoek naar de voorsprong. Inzetten van Hutten, Harms en Schrijver troffen geen doel en IJVV werd gevaarlijk in de omschakeling. Özhan Kardag werd onreglementair gevloerd in het zestienmetergebied na een goede aanval, waardoor de bal op de stip ging. Een uitgelezen mogelijkheid om een voorsprong op de borden te zetten. De met zijn vorm worstelende spits ging zelf achter de bal staan, maar trof doelman Kok en de paal. Het spel ging na de gemiste strafschop op en neer, waardoor er een leuk en open fase ontstond. Leon Dogger zag zijn knap ingeschoten vrije trap nipt naast gaan. Het slotakkoord was het eerste bedrijf was voor Maarten Hinderks. De buitenspeler kon verwoestend uithalen, maar opnieuw lag Kok in de weg.

Ander gezicht
In het tweede bedrijf stond er één andere naam op het gras bij IJVV. Rienk van de Wetering moest zich geblesseerd laten vervangen, Eddo Wesslink kwam voor hem binnen de lijnen. IJVV toonde vanaf het fluitsignaal een ander gezicht en greep meteen het initiatief. Nadat Harms nog een klein kansje kreeg, was het daarna IJVV dat de klok sloeg. Met het inbrengen van Eddo Wesselink, die uitstekend inviel, kreeg men meer grip op het middenveld wat resulteerde in een aantal flinke kansen. Lenhard de Velde was met een kopbal dichtbij, maar ook deze ging niet raak. De grootste kansen waren voor Willem Bel. Het eerste schot werd door doelman Kok tot corner getikt, een paar seconden later kon Bel opnieuw schieten. Deze keer liet Kok die bal los, maar werd de rebound niet benut. Vroomshoop kon geen vuist meer maken, maar werd nog wel gevaarlijk via Jordy Harms. Een schot van de spits verdween over. De laatste mogelijkheid was voor Kardag. Een steekpass kwam voor de voeten van de spits, die de controle mistte. Beide ploegen kwamen niet tot scoren.

Positief gestemd
In gesprek met Brugnieuws verklaarde trainer Eduard Lindeboom het volgende: “Ik heb in de tweede helft een ouderwets IJVV gezien, waarin er heerlijk werd gevoetbald. In de tweede helft hebben we heel goed gespeeld en niets weggegeven. Alleen was de eindpass niet goed verzorgd. Hierdoor hebben we misschien alsnog te weinig gecreëerd. Toch ben ik positief gestemd richting de komende weken.”

Aankomende dinsdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. De koploper uit de eerste klasse NSC Nijkerk komt op bezoek voor de beker.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment