doskampen

KAMPEN - P-day voor de poelänten! Pakken we de periodetitel, of gaat die prijs naar Sparta Enschede? Dat is de inzet voor komende zaterdag, als DOS naar Nijverdal reist en Sparta Enschede het in Almelo opneemt tegen Oranje Nassau. Gezien het verschil in doelsaldo (DOS +15, Sparta +6) heeft DOS de beste papieren, maar het moet allemaal nog wel gebeuren natuurlijk. Wil jij deze ontknoping niet missen? Ga dan mee naar Nijverdal! Dat kan heel eenvoudig, want de Supportersvereniging heeft een 'buscombi' georganiseerd.

Hoe staan Hulzense Boys en DOS ervoor op 1/3 van de competitie? De geel-zwarten voeren dankzij het uitstekende doelgemiddelde nog steeds de ranglijst aan, terwijl onze tegenstander van komende zaterdag op plek 4 staat. De formatie van trainer Bram Freie houdt er tot op heden een bijzonder regelmatig ritme op na: w-v-w-v-w-v-w. Zetten de Nijverdallers die reeks voort, dan gaat DOS er met de winst vandoor en kunnen de champagneflessen ontkurkt worden. 

Wat opvalt is dat Hulzense Boys in de eerste zeven wedstrijden moeilijk tot scoren kwam. De rood-witten wisten tot op heden pas acht keer het net te vinden. Dat zegt natuurlijk niets over de wedstrijd van komende zaterdag, want we moeten zelf doelpunten maken om zeker te zijn van de winst. Dat lijkt voor onze jongens niet zo'n probleem, want de poelänten kwamen al tot 24 treffers. Daarmee is ons eerste elftal met grote voorsprong de meest productieve ploeg in deze competitie. 

Vorig seizoen kwamen beide partijen elkaar ook tegen in 2H en dat leverde twee overwinningen op voor de geel-zwarten: op De Maten werd het 3-0 en in Nijverdal won DOS met 0-2. Overigens hoeft DOS niet per se te winnen. Spelen bijvoorbeeld DOS en Sparta Enschede beide gelijk, dan pakt DOS op basis van het betere doelsaldo alsnog de periodetitel.

Mis dit spektakel niet en steun onze jongens op sportpark Smidserve. Trek wel wat in de kleuren geel en zwart aan! De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter D.J. Funcke uit Arnhem.

Door: Theo Heldoorn

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment