KHC

KAMPEN - Op een sfeervol sportpark De Venen keken zaterdagavond bijna 2000 bezoekers naar de stadsderby KHC-Go-Ahead Kampen. De spanning bij de spelers was van de gezichten af te lezen, en er ontspon zich vanaf de aftrap een boeiende wedstrijd. De 1e speelhelft was nog het beste, met kansen aan beide kanten. Doelman Roy van Dijk moest enkele malen zijn kunnen tonen, en deed dit zaterdagavond op een meer dan voortreffelijke wijze. Romano Luhukay was enkele malen dichtbij een treffer voor KHC, maar was wat ongelukkig in de afwerking. Go-Ahead opende in de 23e minuut de score, maar het feest ging niet door want spits Adi Graganovic beroerde de bal met de hand dus werd deze treffer terecht geannuleerd. Go-Ahead kreeg vervolgens nog een paar kansen, maar vond steeds doelman van Dijk op zijn weg. 

Na de rust een zelfde spelbeeld, de licht geblesseerde Karim Gabara mocht in de 63e minuut aanleggen voor een vrijeschop, maar ook hier een uitstekende redding van Go-Ahead doelman Tim Noordman. In de spannende slotfase kon het nog alle kanten op. Keuzeheer Herman oosterhaar bracht de snelle Mitchell Hooisma in om nog de volle buit binnen te slepen. Een voorzet van Hooisma bereikte Brenn de Lange die de bal hard binnen schoot. Zo kwam er een eind aan een boeiend schouwspel, met op het middenveld een uitblinkende Jesse Betaze.

Resumerend: KHC heeft Go-Ahead Kampen de 1e nederlaag bezorgd in een spannende derby. Het talrijke publiek kreeg een mooie wedstrijd voorgeschoteld met een gelukkige winnaar. De sportieve wedstrijd werd uitstekend geleid door scheidsrechter Richard Groenewegen uit het Groningse Delfzijl. De jeugdige arbiter liet lekker voetballen, was niet pietluttig en hield de vaart in de wedstrijd.

Volgende week speelt KHC een uitwedstrijd in en tegen Hierden. De wedstrijd op Sportpark Mheenzicht aan de Dorpshuisweg 9 in Hierden begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. van Dijk uit Dronten.

Man van de wedstrijd Roy van Dyk

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment