goaheadk

KAMPEN - Tussen begin- en eindsignaal kreeg Go-Ahead op eigen terrein een koude douche te verwerken door tegen het laagstaande DZC'68 uit Doetinchem een ruime 0-3 nederlaag te moeten slikken. Wat is er aan de hand met de rood-gelen? In de laatste drie wedstrijden werd geen enkel doelpunt gemaakt en in de eerste zeven maar liefst 21. Voor de rust speelde Go-Ahead een alleszins goede wedstrijd, maar de kansen werden helaas niet benut. Wel zat het een paar keer niet mee en DZC kreeg minder mogelijkheden, maar schoot er wel twee in. In de tweede helft zouden de Kampenaren dan wel terug komen, doch het pakte anders uit. De gasten wisten nogmaals het net te vinden en de thuisclub kon er met matig voetbal niets tegenover stellen. Een excuus mag gemaakt worden door het ontbreken van drie spelers. Bram van Enk, een gebroken teen en Adi Draganovic een gebroken neus, terwijl Laurens van Keulen eveneens ontbrak. De vervangers waren Wail Doufikar, Niek van Enk en Nick Hendriks. Tevens was Timothy Fechter als centrale verdediger naar achteren gehaald.


In dit sportieve duel behoefde de erg goed leidende scheidsrechter de heer R. Werkhoven uit Drachten geen kaarten uit te delen. Voordat DZC zou aftrappen werd er een minuut stilte in acht genomen wegens de overlijdens van Herman de Wilde en Gradus Kanis.


Al na vier minuten kreeg DZC een mogelijkheid, toen na een onzekerheid in de Kamper defensie twee spelers een kans kregen maar de bal te slap ingeschoten werd en doelman Tim Noordman de bal in handen kreeg. Aan de andere kant scoorde Wilbert Wessels, maar er was eerst hands gemaakt en dus werd er afgefloten. Na tien minuten kwamen de gasten toch wel verrassend aan de leiding. Na een aanval over rechts werd de bal door Meron Zehaye in de korte hoek geschoten, waarbij de Kamper goalie niet geheel vrijuit ging: 0-1. Voorlopig geen zorgen en de Kamper ploeg ging voor de gelijkmaker. Toch ging het niet zo eenvoudig en Go-Ahead moest attent blijven voor de counter. Arjan Wiegers kreeg kort na elkaar twee corners te nemen en bij de tweede kopte Dennis van der Wal de bal net voorlangs het doel van Job Tadema. Na 17 minuten verliet een licht geblesseerde Nick Bakker het veld en werd gewisseld voor Julian Hellendoorn. Halverwege een mooie Kamper aanval en de doelman was net iets eerder bij de bal dan Wail Doufikar. Enige tijd later een grote kans voor Jurrian Zandbergen en hij leek te scoren, maar vlak voor de doellijn werd de bal weggetrapt door aanvoerder Robin Faber. In feite was het wachten op de gelijkmaker en vijf minuten voor de rust was het eerst Julian Hellendoorn die na een hoekschop van Arjan Wiegers de bal goed inkopte en deze achter de lijn werd weggekopt door Nick Abbink en bij een volgende kopbal van Jurrian Zandbergen deze Abbink de bal weer wegwerkte nu net voor de doellijn. Jammer dat het met name de assistent-scheidsrechter ontgaan was dat de eerste wel de 1-1 was, maar het dus niet werd geconstateerd. Even daarna wel de 0-2 aan de overkant, toen na een klutsbal Robin Faber scoorde.


Wegens de duisternis, de regen bleef nagenoeg uit, is ondergetekende kort over de tweede helft. Uit een vrije trap kwamen de gasten bijna op een derde treffer, maar dat ging niet door. Een hoekschop voor Go-Ahead en Arjan Wiegers schoot de bal voor het doel langs en Jurrian Zandbergen kon net niet bij de bal. Na 57 minuten kreeg Go-Ahead de nekslag, toen Duri Tekerlek de bal via Tim Noordman in het doel plaatste: 0-3. Dit had toch niemand van de rood-gele aanhang verwacht en zelfs de tegenpartij wist niet wat hen overkwam. In negen wedstrijden slechts negen treffers en nu ineens drie. Even later raakte men ook nog de paal. Na 61 minuten maakte Wail Doufikar plaats voor Livai Vos, die het niet slecht deed. Na een corner van Arjan Wiegers ging de bal heen en weer en met een prachtig schot van Jurrian Zandbergen werd de lat geraakt. DZC bracht het tot een vierde goal, maar die werd vanwege buitenspel afgekeurd. Later schampte de bal ook nog een keer de lat. Nog kansen voor Dennis van der Wal en Nick Hendriks, maar Go-Ahead zag zelfs geen kans de eer te redden. Voor de winterstop volgende week naar Bennekom en op 15 december thuis tegen koploper NSC. Zes verliespunten? Nee toch!!! Komende dinsdag 4 december om 20.15 uur speelt Go-Ahead voor de beker uit bij zondag eerste klasser Rohda Raalte.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment