doskampen

KAMPEN - Na de domper van Dalfsen treedt ons eerste elftal in de laatste thuiswedstrijd van 2018 aan tegen Den Ham. In dit duel hebben de poelänten eigenlijk maar één opdracht: winnen om de kater van vorige week weg te spoelen én het jaar mooi af te sluiten voor het eigen publiek. Maar of Den Ham daar zonder tegenstribbelen aan gaat meewerken? Den Ham-trainer Jurgen Kok stuurt zijn manschappen waarschijnlijk met een andere opdracht de wei in!

Want de 'Hammers' hebben de punten hard nodig. De ploeg die vorig seizoen nog als runner-up eindigde, staat momenteel 10e op de ranglijst. De Tukkers begonnen goed aan het seizoen met twee overwinningen, maar voegden daar sinds 6 oktober nog maar één zege aan toe. Kanttekening daarbij is dat het wel dringen is in de brede middenmoot van 2H, want het verschil tussen nr. 6 IJVV en nr. 12 De Esch bedraagt maar zes punten. Met andere woorden, tegen de tijd dat de winterstop begint kunnen de zaken er wel compleet anders voorstaan.

Vorig seizoen kwamen beide elftallen elkaar ook tegen in deze klasse en dat leverde twee boeiende duels op. Het thuisvoordeel leek duidelijk aanwezig, want in beide gevallen won de thuisspelende ploeg met 2-0. Overigens kwam de winst van DOS op De Maten nog niet zo eenvoudig tot stand. Den Ham was grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar dankzij een scherpe counter en hard werken sleepten de poelänten toch een overwinning uit het vuur.

DOS mag dus niet uitgaan van een eenvoudige middag, maar de formatie van Kwakkel en Post is na afgelopen zaterdag hopelijk weer messcherp. Het verlies van ASC '62 kwam hard aan, zeker omdat het totaal onnodig was. Des te meer reden om komende zaterdag 90 minuten lang gas te geven en 2018 positief af te sluiten.

Kom naar De Maten en steun ons eerste elftal in de laatste thuiswedstrijd van dit jaar. Het duel begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W. Rutgers uit Dinxperlo!

Door: Theo Heldoorn

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment