doskampen

KAMPEN - Speelronde 14 werd volledig afgelast (de wedstrijd tegen De Esch is verschoven naar 30 maart, reserveer het vast in de agenda), maar het lijkt erop dat we zaterdag weer de wei in kunnen. Dat wil zeggen, als het de komende dagen niet gaat sneeuwen en op het veld blijft liggen. Met verwachte temperaturen van 3 à 4 graden zou het toch moeten lukken. Hulzense Boys komt op bezoek en die ploeg is ongetwijfeld uit op revanche. De poelänten moeten dus bij de les zijn!

17 november ontmoetten beide elftallen elkaar in Nijverdal. Het werd voor DOS een mooie middag, want na een zwaarbevochten 1-2 overwinning kon onze hoofdmacht de winst van de eerste periodetitel gaan vieren. De druiven waren zuur voor trainer Bram Freie en zijn mannen, want die speelden het laatste half uur met een man meer. Ondanks een hevig slotoffensief wisten de rood-witten slechts eenmaal doelman Kevin Dijkstra te passeren. Dankzij doelpunten van Raymon Beuling en Bas Adema waren de drie punten veiliggesteld en kon het feest beginnen.

Hulzense Boys maakt een wisselvallig seizoen door. De ploeg staat zevende en won even vaak als dat ze verloor. Dat is even wennen, want de Nijverdallers staan bekend als een lastige tegenstander die doorgaans in de top van 2H meedraait. Het grootste manco lijkt momenteel in de aanvalslinie te zitten, want de boys wisten in dertien wedstrijden pas zestien keer te scoren. De eerste wedstrijd van 2019, tegen WVF, leverde een 1-1 gelijkspel op en daarmee bewezen de tukkers DOS een grote dienst. De voorsprong van onze hoofdmacht op de achtervolgers liep op tot zeven punten, omdat ook Sparta Enschede niet verder kwam dan een puntendeling.

Kortom, het zijn mooie tijden op De Maten. Het is nu zaak om bij de les te blijven, om eenzelfde scenario als vorig seizoen te voorkomen. Want nacompetitie is leuk, maar rechtstreeks promoveren is natuurlijk beter. Het grote doel is om na de zomer weer in de eerste klasse te spelen en de derby's met KHC en Go-Ahead in ere te herstellen. Voor het zover is moet de focus eerst op Hulzense Boys, want die ploeg heeft de punten ook hard nodig en zal zich niet zomaar gewonnen geven. Vol gas poelänten!

De wedstrijd begint om 15.00 uur en de arbiter is de heer J.H.M. Huis uit 't Veld uit Elburg. Kom naar De Maten en steun onze jongens in de strijd om de drie punten!

Door: Theo Heldoorn

Klik hier om naar de uitslagen en standen te gaan

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment