doskampen

KAMPEN -  Gaandeweg het seizoen loopt de spanning altijd op. Of je nu bovenaan staat, in de gevarenzone bent beland, of kans maakt op een periodetitel; de nervositeit gaat ineens een ongrijpbare rol spelen. Is daar twaalf speelronden voor het eind al iets van te merken? Niet altijd, maar kijk eens naar Liverpool! Of DOS daar ook last van heeft - vooralsnog lijkt het er niet op, want de poelänten hebben in het nieuwe jaar nog geen punten laten liggen. Niet dat we daar een unieke prestatie mee leveren, want onze tegenstander van komende zaterdag kan nog betere cijfers overleggen. Ook Be Quick '28 pakte '6 uit 2', maar heeft over deze twee wedstrijden gezien een beter doelgemiddelde. Kijken we iets verder terug, dan zien we dat Be Quick dertien punten uit de laatste vijf wedstrijden heeft gehaald en de ploeg staat daarmee bovenaan dit tussenklassement. Kortom, er staat voor DOS een fijne uitdaging op het menu!

De laatste nederlaag van de Blauwvingers dateert van 20 oktober jl., toen de formatie van trainer Edwin van Nijen op eigen veld een flink pak slaag kreeg in de derby tegen SVI (0-4). Sindsdien gaat het crescendo, met onder meer een 3-1 zege op Sparta Enschede. De belangrijkste reden dat de Zwollenaren slechts 5de staan, is dat ze regelmatig steken laten vallen tegen ploegen uit het rechter rijtje. Zo kwamen de rood-zwarten niet verder dan een gelijkspel tegen Den Ham, ASC '62 en DZSV. De achterstand op DOS liep daardoor op tot twaalf punten. Ook het aantal tegentreffers moet de technische staf zorgen baren, want dat zijn er gemiddeld ruim twee per wedstrijd.

Ligt daar een kans voor de DOS-voorhoede? Afgaande op de ontmoeting in Kampen tussen beide elftallen wel. In speelronde 1 pakte DOS dankzij een 5-1 overwinning direct de koppositie om die vervolgens niet meer af te staan. Ondanks dat kunnen de poelänten niet met een gerust hart naar Zwolle afreizen, want de laatste twee wedstrijden op het sportpark naast het PEC-stadion gingen verloren. Vorig seizoen werd het 2-1 voor de thuisploeg, een jaar eerder 1-0. Mocht DOS opnieuw tegen een nederlaag aanlopen, dan heeft dat niet direct vervelende consequenties, aangezien de marge op de achtervolgers is opgelopen tot zeven punten. Maar we willen natuurlijk een herhaling van vorig jaar voorkomen. Ga daarom mee naar Zwolle en steun onze hoofdmacht bij het verdedigen van de koppositie.

Be Quick '28 - DOS Kampen begint om 14.30 uur en de scheidsrechter is de heer J. Klein Ganseij uit Nijverdal. Succes mannen!

Door: Theo Heldoorn

Klik hier om naar de uitslagen en standen te gaan

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment