set up

IJSSELMUIDEN - Zaterdag mocht dames 1 van Set Up  het opnemen tegen Dalvo. Zij staan een plekje boven Set Up, dus op papier zou het een spannende wedstrijd worden. En dat werd het! Na een paar mindere wedstrijden haalden de dames uit IJsselmuiden in deze wedstrijd eindelijk weer hun eigen niveau. Ze begonnen de 1ste set met als opstelling: Janneke, Judith, Anneloes, Sanne B, Mara en Sanne K. Rinske is in blijde verwachting en zal de rest van het seizoen de coach assisteren. Ze kregen van de coach de opdracht om vol beleving de wedstrijd in te gaan. Dit is dan ook wat ze deden en vol overgave knokten ze voor elke punt.

Er werden lange rally's gespeeld en na een spannende slotfase was het helaas net niet genoeg om de set binnen te slepen en verloren ze met 28-26.De tweede set bleef dezelfde opstelling staan. Ze begonnen weer sterk aan deze set en gingen voor elke bal. Beide teams lieten goed volleybal zien maar langzamerhand slopen er wat foutjes in. Er werd nog wat gewisseld maar helaas verloor Set Up deze set met 25-20.Om niet weer te verliezen van Dalvo moesten de dames de 3e set winnen en dezelfde opstelling bleef staan. Er werd vol passie gespeeld, maar aan het einde van deze spannende set besloot de scheids een paar beslissingen te maken die niet in het voordeel waren voor Set Up. De dames lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en wonnen de 3e set met een eindstand van 26-28!

Met een setstand van 2-1 was de optie voor een 5 setter nog open. Dit was dan ook het doel en er werd weer sterk begonnen aan deze set. Er werden weer lange rally's gespeeld en tot de 18-18 ging het gelijk op. Bij beide teams sloop de vermoeidheid van deze lange wedstrijd erin. Het ervaren Dalvo trok aan het langste eind en Set Up verloor de 4e set met 25-20.

Dit was een wedstrijd waar Set Up het eigen niveau weer wist te halen en vol beleving de wedstrijd speelde. Er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering, maar de dames mogen zeker niet balen om dit verlies! Volgende week spelen ze uit in Heereveen! Ze gaan ervoor om weer een aantal punten mee terug te nemen naar IJsselmuiden.

Sanne Kalter

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment