ijvv

IJSSELMUIDEN - “It ain't over until the fat lady sings” is de zin die de afgelopen twee derby’s prima samenvat. Aankomende zaterdag staat de burenstrijd weer op het programma. Op Sportpark de Maten neemt IJVV het op tegen DOS Kampen. DOS en IJVV staan opnieuw tegenover elkaar en maken er ieder jaar een feest van. De derby kent een heerlijke sfeer, maar heeft dit jaar wel voor ieder team andere belangen.

Zes
Inmiddels zijn we dertien competitiewedstrijden verder en is er in beide kampen veel gebeurd. DOS Kampen trok de goede lijn ogenschijnlijk moeiteloos door na de gewonnen derby en liep pas in speelronde zes tegen een eerste nederlaag aan. WVF bleek op De Maten te sterk voor de Kampenaren. DOS rechtte de rug en verloor in het restant alleen nog van ASC'62 uit Dalfsen, waardoor men op een indrukwekkend puntenaantal van 39 staat, met slechts zes verliespunten.De nieuwelingen bij de Kamper ploeg laten vrijwel wekelijks zien van zeer grote waarde te zijn. Met name Allan Bakker houdt met zijn beweeglijkheid menig defensie bezig. Tel de doelgerichtheid van Twan Knul hierbij op en voeg er een vleugje Frank Jansen aan toe: iedere tegenstander is gewaarschuwd. Wim Snippe en Erik Rotman brengen de gevraagde routine, waardoor DOS een prima balans heeft in het elftal. Afgelopen zaterdag wisten de Kampenaren zich te ontdoen van Be Quick’28. Nadat de ploeg in eerste instantie nog op achterstand kwam, zette Twan Knul de gelijkmaker op het scorebord. Een eigen doelpunt bleek de Zwollenaren fataal.

Achtbaan
De eerste seizoenshelft van IJVV was er eentje om niet te lang bij stil te staan. De club nam afscheid van topscorer Özhan Kardag en Hicham Ziyech en verloor Gerjon van den Berg met een langdurig knieblessure, waarbij de vraag is of Van den Berg überhaupt nog weer binnen de lijnen terugkeert. Ook Tim Roeland wordt geteisterd door blessureleed nadat hij in een oefenwedstrijd geblesseerd raakte aan zijn knie. In tegenstelling tot deze blessures is Siebren Visscher gelukkig weer fit en krijgt Eddo Wesselink, na zijn voetbal loze periode, stukje bij beetje meer ritme. De resultaten van de ploeg uit IJsselmuiden waren als een achtbaan; hoge pieken en diepe dalen. Goede wedstrijden werden afgewisseld met slechte waardoor men terug te vinden is op een zesde plaats, met een puntenaantal van 23.Bij IJVV doen de nieuweling ook van zich spreken. Rienk van de Wetering heeft zich ontwikkelt tot vaste waarde en is een stille kracht binnen het elftal. Willem Bel komt steeds beter in zijn spel en brengt veel gevaar. Ook de doorgeschoven Luc Kalter geeft dikwijls zijn visitekaartje af en laat zien over voldoende voetballende kwaliteiten te beschikken.Het verloop van de wedstrijd tegen Zutphen van afgelopen zaterdag was er eentje die IJVV al vaker heeft gekend dit seizoen. IJVV had in de eerste helft moeten scoren en was ‘in control’. Dit gebeurde niet waarna de bezoekende ploeg vlak na de thee op voorsprong kwam. IJVV zocht naar de gelijkmaker, en vond deze. Eddo Wesselink wist met een knappe voetbeweging zijn eerste van het seizoen binnen te schieten.

Slotfase
Om even terug te grijpen op de uitspraak in de inleiding: de afgelopen derby’s benadrukken dat het niet verstandig is om voor het laatste fluitsignaal het sportpark te verlaten. De slotfase stond altijd bol van de spanning en het spektakel. Op 7 april vorig jaar besliste Gerjon van den Berg in de absolute slotfase het duel met een bekeken schuiver en ook de afgelopen derby werd beslist in de laatste minuten.IJVV had in het begin van het duel weg moeten lopen van de bezoekers. Willem Bel raakte het aluminium en Jonno Pruim schoot nipt over. Even later kreeg Kardag de grootste kans van de wedstrijd. Wim Snippe maakte een verkeerde inschatting en de spits leek vervolgens doeltreffend binnen te schuiven. Tot verbazing van alles en iedereen verdween de bal net naast. Enkele minuten later bracht Mark Westerhof redding op de doellijn. Een al oude voetbalwet trad vervolgens in werking.. IJVV maakte de treffer niet, maar aan de andere kant viel hij wel. Na een knappe actie van Allan Bakker wist Twan Knul raak te koppen. Het duel kwam na het doelpunt wat meer in evenwicht, gescoord werd er voor rust niet meer.In het tweede bedrijf gebeurde er weinig. IJVV en DOS deelden wat speldenprikjes uit, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Tot de klok de laatste minuut aangaf. Kevin van den Berg wist keeper Dijkstra na een ouderwetse scrimmage te verslaan en bracht de bordjes weer in evenwicht. Iedereen bij IJVV had zich verzoend met een gelijkspel, Allan Bakker besloot anders. In de dying seconds van de wedstrijd werd slecht uitverdedigen genadeloos afgestraft. Twan Knul wist de bal op te pikken en bediende de geheel vrijstaande Bakker. De aanvaller bedacht zich geen moment en wist doelman Jasper Fix te verschalken waardoor de drie punten alsnog mee gingen naar Kampen. IJVV bleef met lege handen achter.

U bent er toch bij?
Aankomende zaterdag treffen de ploegen elkaar dus weer. Alle voorbereidingen zijn zo goed als afgerond, wij zijn er klaar voor. Twee goede ploegen staan opnieuw tegenover elkaar in een rechtstreeks duel. Alle ingrediënten voor een nieuw spektakelstuk zijn aanwezig. Oh en heeft u onze mooie, nieuwe CRAFT tenues nog niet gezien? Nee? Nou, dan lijkt me dit een mooie aangelegenheid om dat eens te doen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment