doskampen

KAMPEN - In speelronde 19 staat opnieuw een topper op het programma voor de poelänten. Tegenstander is WVF, dat derde staat. De Zwollenaren brachten in speelronde 6 de poelänten de eerste nederlaag van dit seizoen toe (2-4) en vormen doorgaans een lastig te nemen horde voor DOS. Lichten de Blauwvingers onze hoofdmacht opnieuw beentje? Of nemen de geel-zwarten revanche? Hoewel de resultaten uit het verleden geen enkele garantie bieden voor zaterdag, toch een korte terugblik op de voorgaande onderlinge confrontaties. Want het opmerkelijke is dat vorig seizoen de beide thuisploegen hun wedstrijd wonnen, terwijl een jaar eerder in beide duels het uitspelende team de sterkste was. Trekken de twee elftallen die lijn door - WVF won zoals gezegd eerder dit seizoen op De Maten - dan zou DOS komende zaterdag weer zegevieren. 

Hoe staan de twee kemphanen ervoor? WVF zit niet in de beste fase van het seizoen. Van de laatste vijf wedstrijden won de ploeg uit Westenholte er slechts twee. Dat waren bovendien zuinige overwinningen op DZSV en De Esch, twee ploegen uit het rechter rijtje. Afgelopen zaterdag ging de formatie van trainer Marcel van der Steege ten onder tegen IJVV: 2-0. Maar dat wil niet zeggen dat DOS met een gerust hart kan afreizen naar Zwolle. WVF is de ploeg die het minst vaak verloor deze competitie - pas twee keer - en heeft daarnaast de minst gepasseerde defensie. Voeg daar het resultaat uit de heenwedstrijd bij en het is duidelijk dat DOS een topprestatie moet leveren om een goed resultaat te kunnen meenemen naar Kampen. 

De poelänten hebben na het verlies tegen IJVV de draad van het winnen weer opgepakt. Na die domper volgden twee weken rust (al werd er natuurlijk wel geoefend) en dat is niet ideaal als je die kater zo snel mogelijk wilt wegspoelen. Gelukkig ging dat goed tegen Vroomshoopse Boys, al kwam de winst niet eenvoudig tot stand. Pas kort voor tijd wist Twan Knul met een beetje mazzel het winnende doelpunt te maken (2-1). Toch is dat niet alleen mazzel, het is ook tekenend voor de strijdlust die de trainers Kwakkel en Post hun selectie wekelijks meegeven. 

Strijdlust die ook zaterdag hard nodig is. Met de steun van een groot geel-zwart supporterslegioen wordt dat een stukje makkelijker, zeker nu ons eerste elftal drie zware uitwedstrijden voor de boeg heeft. Ga daarom mee naar Zwolle en steek onze hoofdmacht een hart onder de riem. De wedstrijd op sportpark De Weide Steen begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M.A. Spoon uit Lochem.

Door: Theo Heldoorn

Klik hier om naar de uitslagen en standen te gaan

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment