doskampen

KAMPEN - Zo langzamerhand begint de ploeg uit Westenholte een echte ‘Angstgegner’ te worden voor de geelzwarten. Eerder dit seizoen wist het elftal van Marcel van der Steege al met 2-4 te winnen. Op sportpark De Weide Steen ging het vanmiddag eveneens mis. De thuisploeg was met 1-0 te sterk voor DOS, dat met name in de eerste helft geen goede indruk maakte. Net als vorige week was de harde wind een factor om rekening mee te houden. Verzorgd voetbal was daardoor vrijwel onmogelijk. Ondanks de vele regen was het hoofdveld van WVF goed bespeelbaar. DOS kreeg in de 1e minuut een kleine kans, maar de kopbal van Twan Knul ging voorlangs. WVF wist de eerste de beste kans wel te verzilveren. Hessel Berends was Arjan Vorsselman te snel af en had een perfecte voorzet in huis. Max Goudbeek was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te schieten.

WVF bleef daarna de bovenliggende partij en was met name vanaf de zijkanten af en toe dreigend. Tot grote kansen kwam het verder niet. DOS gaf totaal niet thuis en had geen grip op het middenveld. Doelpogingen, laat staan kansen, vielen er voor rust niet te noteren.

Na rust begon DOS beter te voetballen. WVF werd naar achteren gedwongen. Er werden meer duels gewonnen. Een fraai schot van Mark Westerhof van circa 20 meter werd met moeite door keeper Mike te Wiele gekeerd. Even later werd een doelpoging van Allan Bakker door de goalie onschadelijk gemaakt. Een kopbal van Martijn Barneveld ging in de 66e minuut rakelings over. Zo nu en dan wist WVF de defensieve stelling te verlaten en was er ook direct gevaar. Een voorzet van de prima spelende Jabir Mazouz werd bij de tweede paal door Goudbeek in het zijnet gekopt.

In de 83e minuut kreeg DOS een vrije bal op ruim 20 meter voor de goal na een overtreding op Maurice Vespignani. De bal lag op een perfecte plek voor Erik Rotman. Zijn schot krulde om de muur en werd van richting veranderd. Keeper Te Wiele dook de andere hoek in en wist met een supersnelle reflex de bal toch uit zijn doel te slaan. In de slotminuten waren Twan en Raymon Beuling nog dichtbij een doelpunt, maar het zat DOS in deze fase niet mee.

Dus verloor DOS opnieuw van WVF. En daarmee is de spanning om de titel weer enigszins terug. De komende twee uitwedstrijden tegen DZSV en De Esch zal DOS ongeschonden door moeten zien te komen.

Opstelling DOS: Kevin Dijkstra, Maurice Vespignani, Martijn Barneveld, Christian van der Worp (79e Bas Adema), Wim Snippe (63e Raymon Beuling), Erik Rotman, Mark Westerhof, Allan Bakker, Christian Riemens, Twan Knul, Arjan Vorsselman (45e Frank Jansen).

Door: Jan de Vries

Klik hier om rechtstreeks naar het fotoverslag van de wedstrijd te gaan

Klik hier om naar Uitslagen en stand te gaan

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment