goahead

KAMPEN - Na het onverwachte verlies tegen asv Dronten herstelde Go-Ahead zich goed met een overwinning in Enter tegen het in degradatiegevaar verkerende Enter Vooruit. De eindstand van 2-3 doet vermoeden dat de rood-gelen en de tegenstander aan elkaar gewaagd waren, maar de werkelijkheid was dat Go-Ahead de veel betere ploeg was en na 80 minuten stond er een 0-3 stand op het scorebord. Een minuut later werd het toch onverwachts 1-3 en in blessuretijd kwam zelfs de aansluitingstreffer. Ineens volop spanning en in de laatste seconden bijna de 3-3, toen aanvoerder Ron Smit via doelman Tim Noordman en de lat leek te gaan scoren. Ook doelman Teun Nijhof was mee naar voren gegaan. Go-Ahead ontsnapte en dus ging de dik verdiende overwinning mee naar Kampen.

Scheidsrechter de heer P. Lips uit Delfzijl, die prima floot, deelde in dit sportieve duel toch vier gele kaarten uit, eerlijk verdeeld. Bij Enter Vooruit gingen aanvoerder Ron Smit en Wim Oosthoek op de bon en bij Go-Ahead werden Jurrian Zandbergen en Niek van Enk genoteerd. Adi Draganovic was nog geblesseerd en Arjan Wiegers was wissel, Vervangers waren Nick Bakker en Wail Doufikar. Vanwege de rode kaart vorige zaterdag voor Samir Merraki is deze speler voor drie wedstrijden geschorst. Destijds verloor Enter Vooruit in Kampen met 5-0 en wilde men nu graag revanche. Het zat er deze sombere middag met soms een beetje regen niet in en Go-Ahead "regeerde" meestentijds.
Nadat er al enkele kansen gemist waren, o.a. Bram van Enk alleen voor de keeper, was het na 18 minuten raak. Na een corner kopte Jurrian Zandbergen de bal in en werd door Jurgen Siemerink van de doellijn gehaald, Vervolgens schoot Laurens van Keulen hard raak: 0-1. Enter Vooruit wilde wel, maar kon er ondanks soms aardig voetbal weinig tegenover stellen. Met deze stand werd er gewisseld.

De tweede helft bracht een eerst meer aanvallend Enter Vooruit. Maar zonder resultaat. Na 59 minuten kwam de 0-2 op het scorebord en vier minuten later de 0-3. De doelpunten werden gemaakt door Jurrian Zandbergen, via Nick Hendriks en Wail Doufikar. De derde goal kwam op naam van Niek van Enk na goed werk van Nick Hendriks en Dennis van der Wal. Voor Enter Vooruit scoorden Ron Smit, die aan een tweede gele kaart ontsnapte en invaller Wout Velten. Bij Go-Ahead was er al eerder een dubbele wissel: Nick Bakker en Niek van Enk maakten plaats voor Nick van der Kooi en Arjan Wiegers. Hierbij wil ondergetekende het dit keer laten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment