jasper1IJSSELMUIDEN – Jasper Riezebos uit IJsselmuiden, is een echte motorcrossliefhebber. Als kleine jongen croste hij al met mijn driewieler door het zand en zat hij aan de buis gekluisterd wanneer de Dakar-rally werd uitgezonden. De oude schakelbrommer die hij op zijn twaalfde kreeg was dan ook een prachtcadeau. Dat hij in een omgeving woont met veel weilanden kwam dan ook goed van pas. Er was genoeg ruimte om grenzen op te zoeken.

jasper2Een paar jaar geleden kocht hij zijn eerste enduromotor, een KTM 450 EXC. Vanaf dat moment wist hij het zeker: hij wilde zelf meedoen aan de Dakar-rally. In de zomer van 2013 beleefde hij  een voorproefje tijdens de beruchte Serres Rally in Griekenland. Na 5 dagen, 1400 kilometer en bijna 30 uur rijden eindigde hij op de 21e plaats tussen 68 ervaren rijders. Geen slechte prestatie voor een beginner, vonden zelfs de beroepscoureurs. Voor hem was het de bevestiging dat hij er klaar voor was. was.

Tot op heden heeft hij de volgende resultaten gerealiseerd:
·         Serres rally 2013:  21e
·         Tuareg rally 2014: uitgevallen door een crash
·         Serres rally 2014: 23e
·         Abu Dhabi Desert Challenge(worldcup): 18e algemeen en 3e junior

In 2015 staat hij aan de start van de Dakar-rally in Zuid-Amerika. Het aftellen is begonnen.Jasper debuteert in Dakar, deze week vertrekt hij naar Argentinië.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment