doskampen

KAMPEN - In september 2018 is DOS Kampen gestart met de Duckies. Jongens en meisjes in de leeftijd van 5 tot 9 jaar krijgen hierbij de gelegenheid om spelenderwijs wegwijs te worden in het wedstrijdjes spelen bij voetbal. Dit initiatief is zo succesvol dat inmiddels zo’n 30 kinderen op zaterdagochtend met heel veel plezier naar sportpark De Maten komen. Onder deskundige en enthousiaste begeleiding van Daniël Woning, Richard Karman, Mark Berents en Arjan Dillen worden veel wedstrijdjes gespeeld. Sinds kort doet ongeveer de helft van de Duckies mee aan de Zwolse Twin game competitie. Voor de kinderen die dit (nog) niet willen, gaan de trainingen op de zaterdagochtend onverminderd door.

Twin Game
In 2017 hebben Be Quick ’28, HTC en ZAC de krachten gebundeld, mede met het oog op de nieuwe pupillenplannen van de KNVB. Hierdoor wordt vanaf het seizoen 2017-2018 geen competitie meer georganiseerd voor de Jeugd Onder 7. En dat is jammer. Daarom is door deze verenigingen deze Twin Game competitie opgezet, waarbij twee teams van vier spelers gaan spelen tegen twee teams van vier spelers van een andere vereniging. Hierbij spelen beide teams twee wedstrijdjes van 20 minuten tegen beide teams van de tegenstander. Dit speelt zich af op een klein veldje, met kleine goaltjes (zonder keepers) en een spelbegeleider.

Afgelopen zaterdag was DOS Kampen gastheer. Op het hoofdveld werden fanatieke wedstrijdjes gespeeld, prachtig om te zien! De Twin Games passen perfect in een soepele overgang van interne wedstrijdjes bij de Duckies naar de reguliere competitie van de KNVB bij de JO8.

Wil je ook kennis maken met de Duckies? Meld je dan en stuur een mail naar nieuweleden@doskampen.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment