set up

- door Harald van Dieren -

IJSSELMUIDEN - De laatste wedstrijd van Holtland Accountants Set Up H1 is gespeeld in de Oosterholthoeve in IJsselmuiden. De tegenstander, Voorsterslag/VC Zwolle HS2, was de nummer vijf van de ranglijst. De uitwedstrijd tegen dit team werd verloren met 3-1. Graag wilden we de positieve lijn van vorige week doorzetten en deze wedstrijd met winst afsluiten. Omdat Set Up dit jaar 50 jaar bestaat en na de wedstrijd een afsluitingsfeest was, werd er weer een volle tribune verwacht. En met een eigen mascotte voor deze wedstrijd was bij goed spel een feestje wel gegarandeerd.

Na een zaterdag vol van zaalwacht voor het grootste gedeelte van het team kwamen we een halfuur voor de wedstrijd samen. Na een vlotte warming up begonnen we sterk aan de wedstrijd. We lieten weer zien dat we een balletje kunnen slaan en met behulp van goede servicedruk en een sterke pass haalden we de eerste set binnen met 25-15.In de tweede zijn we doorgegaan met dit sterke spel. Ondanks dat er wat servicefouten werden gemaakt lieten we zien dat we een team met elkaar zijn. Door scherp te blijven in onze blokkering werden belangrijke punten binnengesleept. Ook verdedigend werd veel gepakt door het toekomstig talent Chiel van der Lee. Hij moest overigens na twee goede sets te hebben gespeeld plaats maken voor onze vaste Libero Arjen Kaspers. De set is gewonnen met 25-23.

Het was duidelijk dat we scherp moesten blijven om ook de derde set binnen te halen. Daarom zijn we met volle focus de set ingegaan. Door een paar zeer goede serviceseries van Joël Hofstede en onze diagonaal Gerco Wijnne die op dreef was in de aanval werd de set magistraal binnengehaald met 25-9.

De laatste set liet Voorsterslag/VC Zwolle nog even zien dat ze toch een balletje konden raken. In deze set stonden ze dan ook de hele tijd voor met een paar punten. Toch lieten wij ons niet van de wijs brengen en bleven scherp spelen, omdat we wisten dat onze kans nog kwam. Deze instelling beloonde zichzelf met een setwinst van 25-23.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment