doskampen

KAMPEN - Nog vier finales te gaan! De spanning is om te snijden in 2H, waar Sparta Enschede en DOS al bijna een heel seizoen in een felle strijd om de koppositie verwikkeld zijn. In speelronde 23 nemen de Spartanen het op tegen WVF en is DOS gastheer van ASC '62. Tegelijkertijd moeten we met een schuin oog naar IJVV-SVI kijken, om te zien wat voor verrassing de Ittersummers deze keer weer uit de hoge hoed toveren. Maar DOS heeft alles nog in eigen hand en de opdracht is duidelijk: vier keer winnen en onze hoofdmacht mag de kampioensvlag hijsen.

Hoe duidelijk dat ook mag zijn, zie het maar eens te doen! Want DOS treft opnieuw een tegenstander die de punten hard nodig heeft om de p/d-cyclus te ontlopen. ASC '62 staat momenteel nog op de veilige plek 11, maar Den Ham en De Esch hijgen in de nek van de Dalfsenaren. Afgelopen zaterdag dreigde het helemaal mis te gaan voor de blauw-witten, toen ze bij rust 3-0 achter stonden tegen WVF. Een stevige donderpreek en 45 minuten later gaf het scorebord 3-3 aan, wat aantoont dat ze wel kunnen vechten daar in Dalfsen. DOS is dus gewaarschuwd, maar dat is de ploeg al sinds 1 december. Die middag leken de poelänten met een 2-3 overwinning sportpark Gerner te verlaten, maar draaide ASC de wedstrijd in de slotminuten helemaal om: 4-3. DOS heeft zodoende nog wat recht te zetten!

Die overwinning op DOS vormt één van de weinige lichtpunten in een verder moeizaam seizoen voor ASC. Al bijna het hele seizoen bivakkeert de formatie van trainer Björn Hodes rond de 11e plaats. De laatste weken loopt het zo mogelijk nog minder, want in de derde periode staat de ploeg laatste met slechts één punt uit vijf wedstrijden. Een herhaling van vorig seizoen ligt op de loer, toen de Dalfsenaren het vege lijf via de nacompetitie moesten zien te redden. Dat geeft vast genoeg motivatie om er een schepje bovenop te doen in de laatste wedstrijden.

Kortom, DOS moet gewoon weer volle bak zaterdag. De jongens tankten tegen Den Ham een mooie dosis vertrouwen, hopelijk betaalt zich dat tegen ASC '62 uit. Dit ongetwijfeld razend spannende duel gaat om 15.00 uur van start en scheidsrechter is de heer P.J. Hoving uit Arnhem. Kom naar De Maten om onze hoofdmacht massaal aan te moedigen!

Door: Theo Heldoorn

Klik hier om naar de uitslagen en standen te gaan

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment