danih

KAMPERVEEN - Met koningsdag reisde Dani Heitink af naar het Friese Marum om deel te nemen aan het open Nederlandse kampioenschap voor de 65cc grote wielen. Bij aankomst viel de regen al gestaag naar beneden en het circuit was hierdoor flink zwaar geworden.

Tijdens de vrije training liep alles niet vlekkeloos voor Heitink,  want hij  kwam na twee ronden ten val en kreeg  daardoor problemen met zijn stuur. Dus was het zaak om snel de pit te bereiken waar snel het probleem werd hersteld. Het gevolg was dat de tijdtraining al was begonnen voor alle deelnemers, maar Dani wist toch nog met een prima vijfde tijd  binnen te komen.

Zoals dit jaar het geval is, rijden de 85cc kleine wielen en de 65cc grote wielen samen en dat betekende dat Dani als elfde mocht oprijden naar het starthek voor de 1e manche . Daarin kende de KTM driver een super start en hij wist zich in een hoog tempo te melden in de kop van de wedstrijd. Heitink wist zijn reeks met een prima vierde plaats af te sluiten, waarmee hij dik tevreden was.

In het tweede bedrijf kende Dani een minder begin en moest hij  op een wat zwaarder geworden circuit flink aanzetten om bij de kopgroep te komen, maar die bleek te ver weg te zijn. Dus was het zaak om het kopje erbij te houden en geen enkel risico te nemen. Maar het jonge talent uit Kamperveen reed de race keurig  uit en kwam als vijfde over de meet en werd hiermee ook vijfde in het dagtotaal. Omdat de beste vijf altijd worden gehuldigd, mocht Dani Heitink zijn eerste ONK beker in ontvangst nemen.

De grote wielen zullen weer worden vervangen voor de kleine, want in het weekend van 11 en 12 mei staat voor Heitink de Europese wedstrijd op de rol en wel in Denemarken.

Links op de foto zie u Dani Heitink met zijn eerste ONK beker.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment