doskampen

KAMPEN - We zijn bijna een maand verder sinds de poelänten hun laatste officiële wedstrijd speelden. Voor wie het niet meer weet: 20 april eindigde DOS-ASC '62 in 2-2. Door alle festiviteiten en herdenkingen liet de 'grande finale' van de competitie even op zich wachten, maar die gaat komende zaterdag van start! Nog drie speelronden te gaan en de spanning is opgelopen tot het kookpunt. DOS moet na een paar mindere resultaten in maart en april Sparta Enschede inmiddels naast zich dulden, waardoor de geel-zwarten zich geen enkele misstap meer kunnen veroorloven. Hoe gaan de jongens om met die spanning? Om het ritme in de benen te houden en het nodige vertrouwen op te doen oefende onze hoofdmacht midweeks tegen ZAC: 3-0. 

Nu dan naar Almelo, waar het al gedegradeerde Oranje Nassau wacht. Dat is altijd een aparte situatie. Spelen de oranjehemden op hun dooie akkertje de competitie uit, of gaan ze toch nog voor een goed resultaat om de eer enigszins te redden? Het zat er dit seizoen eigenlijk geen moment in voor de formatie van trainer Peter Bokma. Zowel in periode 1 als 2 eindigde men onderaan en het team stapte van de 23 gespeelde wedstrijden slechts twee keer als winnaar van het veld. Zowel thuis als uit werd FC Zutphen verslagen. Daarnaast zorgde 'ON' af en toe voor een verrassing, door bijvoorbeeld een punt te pakken tegen IJVV en WVF. Maar de oogst tot nu toe bedraagt slechts tien punten. Ook tegen DOS konden de Almeloërs het eerder dit seizoen niet bolwerken: 24 november jl. won DOS de thuiswedstrijd met 3-0. Zodoende moet de kampioen van vorig jaar in de 3de klasse D na één jaar alweer een stap terug doen. 

Hoe staan de geel-zwarten er nu voor? Dankzij de drie weken rust hebben de jongens ongetwijfeld nieuwe krachten opgedaan en de focus kunnen leggen op de resterende drie duels: Oranje Nassau uit, FC Zutphen thuis en dan de (beslissende?) uitwedstrijd tegen Sparta Enschede. Waar het nu om gaat, is dat de ploeg van Kwakkel en Post zich nergens door laat afleiden. Gewoon drie keer knallen en dan zou het feest moeten kunnen losbarsten. Want het doelgemiddelde is (nog) ruim in het voordeel van DOS (+9) en dat vormt sinds vorig seizoen een doorslaggevende factor. Geen beslissingswedstrijd meer bij een gelijk aantal punten, maar het doelsaldo wijst de kampioen aan. Wel zo eerlijk, want waarom doe je anders al die moeite om te scoren of doelpunten te voorkomen?

Tijdens Liverpool-Barcelona hebben we gezien wat de steun van het publiek voor krachten kan losmaken. Laten we daarom net zo massaal onze hoofdmacht steunen. Ga mee naar Almelo en moedig de poelänten aan. De wedstrijd op sportpark Ossenkoppelerhoek begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter F. Assink uit Hengelo. Forza DOS!

Door: Theo Heldoorn

Klik hier om naar de uitslagen en standen te gaan

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment