Dani Denemarken

KAMPERVEEN - Het afgelopen weekend stond voor Dani Heitink uit Kamperveen een belangrijke wedstrijd te wachten. De strijd om het Europese kampioenschap voor de 65cc kleine wielen werd nu voortgezet in Denemarken. Op de zaterdag werd een kwalificatie  gehouden. Heitink kende een zeer slechte start en hij moest helemaal vanuit het achterveld beginnen. Een makkelijke baan was het niet omdat deze bezaaid was met stenen en Dani  kwam er met zijn KTM niet echt lekker mee weg. Even lag Heitink zelfs naast de motor en hij moest het uiteindelijk doen met een 28e plaats.

Het jonge crosstalent zat een dag later veel beter op zijn motor, maar het bleek dat  hij het starten nog niet helemaal beheerst. Heitink vindt het starten spannend en zal dit moeten overwinnen. Dani wist toch EK punten te pakken door in de 1e manche als 19e over de finish te komen na een geweldige inhaalslag te hebben gemaakt.

In zijn tweede optreden wist Dani ook na een schitterende inhaalrace zich naar voren te rijden en raakte hij in gevecht met een andere rijder. Nu ging het om de 15e plaats. Dit leek te gaan slagen voor Heitink, maar in de laatste ronde kwam hij ten val. Toch kon hij snel weer verder en kwam zo nog als 17e binnen waardoor hij wederom EK punten pakte.

Dani is weer  een ervaring rijker geworden en zal deze weekvolop in training gaan voor het ONK 65cc grote wielen op zondag 19 mei in Eersel.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment