sportnieuwsKAMPEN – Sportraad Kampen heeft de genomineerden voor de Sportverkiezingen 2014 gekozen. Op vrijdag 13 februari worden de prijzen uitgereikt. Dan vindt de 30ste editie plaats van de Kamper Sportverkiezingen. Plaats van handeling is wederom het schoolgebouw van 't Via aan de Flevoweg.

Mannen
Bij de mannen gaat de strijd tussen Albart Flier (kanoën), biljarter Roy van Raay en Jordy Agues (BMX). In 2014 kon Albart Flier zich voor het eerst meten met de Nederlandse- , Europese- en wereldtop. Op een hoger niveau bij de senioren trok hij de goede lijn van de afgelopen jaren moeiteloos door. In Nederland behaalde hij twee nationale titels en diverse andere podiumplaatsen bij NK's. Zijn sterke prestaties leverde hem startbewijzen op voor het EK onder de 23 jaar in Mantes en Yvelines en het WK voor senioren in Moskou.

Roy van Raaij was ook in 2014 succesvol. Hij pakte Nederlandse titel op de kleine tafel in de hoogste koningsklasse. Zijn meest opvallende prestatie was een derde plaats op het NK in de ereklasse van anker kader 47.2 (ereklasse). Tevens verdiende hij een zesde plaats tijdens het NK libre.

De derde genomineerde bij de mannen is Jordy Agues. De fietscrosser beleefde dit jaar zijn hoogtepunt op het EK BMX in Denemarken. Daar pakte hij de Europese titel in de klasse Men 25-29. In de klasse Men Cruiser 25-29 kwam hij als tweede over de streep. Op het WK in Rotterdam was zijn beste prestatie een vierde plek in de klasse Men Cruiser 25-29. Daarnaast behaalde Agues ook diverse podiumplaatsen in de  European League en de Top Competitie.

Vrouwen
Bij de vrouwen zijn Gejanne Lussenburg (atletiek), Janiek van Vlijmen (acorgym)  en Ruth Vorsselman (kanoën) genomineerd. Gejanne Lussenburg verbaasde in positieve zin met een knappe tweede plaats op het Nederlands kampioenschap Meerkamp (60 meter horden, hoogspringen, kogelstoten, verspringen en 800 meter). Op deze vijf onderdelen kwam ze tot 3822 punten, goed voor zilver op het NK en een Kamper record.

Janiek van Vlijmen van Wilhelmina/IJGV behaalde zilver op het NK met Maaike Fonteyn. Een opvallende  prestatie. Door het wegvallen van Sara Bulthuis door een zware blessure, moest Van Vlijmen met een nieuwe partner in korte tijd een hoog niveau zien te halen. Dat lukte met drie keer goud bij plaatsingswedstrijden, zilver bij een internationale acrowedstrijd in Den Bosch en een tweede plaats op het NK.

Ruth Vorsselman van Kanovereniging Skonenvaarder werd vorig jaar verkozen tot Sportvrouw van het jaar en kwam ook in 2014 tot goede prestaties. Bij de dames junioren A  (17-18 jaar) legde ze beslag op vijf nationale titels. Daarnaast behaalde ze diverse andere medailles bij belangrijke wedstrijden en wist ze zich te plaatsen voor het EK voor junioren in  het Franse Mantes en Yvelines. Het leverde haar wederom een uitnodiging op voor Jong Oranje.

Sportploegen
Bij de sportploegen gaan Deltaruiters, Skonenvaarder en KHC de prijzen verdelen. De paardenploeg van De Deltaruiters behaalde goud bij het verenigingsrijden tijdens de Overijsselse kampioenschappen in Bathmen. Enkele weken later volgde brons in de strijd tussen de verenigingen  tijdens het NK in Ermelo. Mellany van de Vorstenbosch, Marjan Slendebroek, Suzanne Sleurink en Hilde Meuleman namen de dressuur voor hun rekening. Carlijn Koersen, Jolanda van der Kooij, Sabrina van der Heide en Berdien Westrik waren de springruiters van het succesvolle team van De Deltaruiters.

Het team van Kanovereniging Skonenvaarder werd in 2014 voor de vijfde keer op rij clubkampioen van Nederland Vlakwater Sprint. De voorsprong op de nummer twee bedroeg maar liefst 291 punten.

Na de degradatie uit de eerste klasse in 2013 wisten de voetballers van KHC binnen een jaar de schade te repararen. In de competitie  liep de formatie van hoofdtrainer Herman Oosterhaar net het kampioenschap mis. Uiteindelijk wist KHC alsnog via de nacompetitie te promoveren door OZC Ommen en Blauw Geel '55 aan de kant te zetten.

Jeugdploegen
Het duo Marit Kattenberg/Jennely Bos (KV Skonenvaarder), het eerste jeugdteam van tafeltennisvereniging Kampenion en het tweede  jeugdteam van RKDOS maken kans op de titel 'Jeugdploeg van 2014'.

De kanovaarders Kattenberg en Bos behaalden gezamenlijk in acht kanoweekenden twaalf gouden medailles in de K2. Op twee afstanden lieten ze zich kronen tot Nederlands kampioen. Ook won het tweetal goud bij een internationale wedstrijd in Geel.

Het eerste jeugdteam van  Kampenion  zorgde in 2014 voor een mijlpaal in de clubhistorie van de tafeltennisvereniging uit Kampen. In de competitie landelijke  A wist de ploeg zich in de najaarscompetitie bij de beste acht jeugdteams van Nederland te scharen. Dit levert Kampenion een plek op in de kampioensklasse. Komend voorjaar speelt het jeugdteam tegen grote clubs uit Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Hoofddorp en Zwolle.

Het tweede jeugdteam van RKDOS, bestaande  uit de turners Jörn Vos, Nikai Kroes, Lucas Willems, Izar van der Velde en Merijn den Dunnen, leverde in november 2014 een sterke prestatie door een tweede plaats te behalen tijdens de Nationale Team Cup (NK voor Clubteams).

Talenten
Bij de talenten zijn Joël van Moerkerk (karate), atleet Richard Meuleman en judoka Joost Daamen genomineerd.

Joël van Moerkerk kan terugkijken op een zeer succesvol 2014. Nadat hij ging trainen bij Budo Stichting Boot volgden de successen elkaar al snel op. Hij eindigde als tweede op het EK Goju Ryu Karate in Rotterdam. Op het EK Wado Ryu pakte hij eveneens  een tweede  plaats en werd hij met zijn team Europees kampioen. Op een sterk bezet NK veroverde hij een derde plaats. In 2014 heeft hij ook een plek bemachtigd in de Nederlandse jeugdselectie.

Richard Meuleman beleefde ook een uitstekend 2014. Op het NK Meerkamp eindigde hij als vijfde. Hiermee was hij niet tevreden, maar daarna kwam hij tot zeer sterke prestaties. Bij de nationale C-spelen behaalde hij de Nederlandse titel bij het Hink Stap Springen met een afstand van 12.28 meter. Daarna pakte hij brons op de 300 meter en de 1500 meter hindernis. Het leverde hem een uitnodiging op van de Atletiekunie voor het Nederlandse C-juniorenteam om deel te nemen aan interlandwedstrijden. Op de onderdelen hinkstapsprong en de 300 meter spring behaalde hij zilver.

Joost Daamen van Judoteam Sonnenberch heeft zich sterk ontwikkeld. Op het technische vlak heeft hij grote stappen gemaakt. In de wedstrijden laat hij technieken zien waar andere judoka's nog lang niet aan toe zijn. Hoogtepunt was zijn derde plaats op het NK in de klasse tot 15 jaar tot 60 kg.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment