Keiheuvel

Op donderdag 15 augustus stond Michael Leusink aan de start bij een internationale wedstrijd en wel op circuit Keiheuvel in het Belgische Mol. Leusink ging van start in de 250cc klasse en streed hiermee om het Belgische kampioenschap.

Vroeg in de ochtend werd er begonnen met de training en tevens de tijdtraining. Het rijden ging lekker op het mooie zware zand circuit. Michael zette een paar ronden flink aan en perste er een prima veertiende tijd uit. Door dit resultaat mocht de Husqvarna rijder als 14e oprijden naar het starthek voor de 1e reeks.

Bij het vallen van het starthek was Leusink redelijk weg maar door een valpartij in de eerste bocht moest hij van het gas af. Bij de eerste doorkomst passeerde Leussink als 24e en wist daarna zeer sterk terug te komen. Na 20 minuten wedstrijd wist de Wezeper motorcrosser na een knappe inhaalrace met een prima 9e plaats over de meet te komen en werd hiermee ook afgevlagd.

In de 2e manche kende Michael een prima start maar helaas kwam hij in het gedrang na de eerste ronde met een andere rijder en kwam ten val. Leusink wist zeer snel zijn ritme weer op te pakken en wist zich toch nog terug te knokken naar een 15e plaats wat hem hiermee ook liet finishen. In het dagtotaal werd Micheal twaalfde wat een prima prestatie mag worden genoemd.

Voor Leusink was dit een goede generale want op zondag 8 september zal in Halle de strijd om het Nederlandse kampioenschap 250cc cupklasse weer worden voortgezet.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment