sv zalk

ZALK - Zaterdag 31 augustus ging het eerste elftal van SV Zalk voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op bezoek bij oude bekende SP Teuge. Zalk speelde in het seizoen 2013-2014 namelijk voor het laatst tegen Teuge. Destijds werd de finale van de nacompetitie voor een plek in de 3e klasse verloren. Zaterdag mocht de ploeg van trainer Gerrit Hamer dus weer aantreden tegen de ploeg die ook dit seizoen in de 3e klasse zal aantreden. Zalk startte in de volgende opstelling: Berry Wagterveld; Ramin Ezzat, Sander Kuiper, Hendri Vinke, Jesper Esselink; Emiel Post, Jeroen van den Bosch, Gerben Hamer; Shaan Tasneem, Jeremy van Dijk en Michel Hamer. Op bank zaten Sander Held en Marc van Gelder. 

Ondanks het warme weer, voerde Zalk de taken in de eerste helft goed uit en was het daardoor de bovenliggende partij. Er werden diverse kansen gecreëerd, waarbij Jeremy van Dijk de grootste kans kreeg. Berry Wagterveld had een fantastische uittrap in de benen, waarna Jeremy dankzij een goede loopactie alleen voor de keeper kwam. Helaas stuitte hij op de keeper. Daarnaast creëerde Zalk nog een aantal mogelijkheden en werd Teuge een aantal keer gevaarlijk. Gescoord werd er echter niet, waardoor beide ploegen met de brilstand de rust in gingen.

In de tweede helft was het voor Zalk zaak om net zo goed in de organisatie te spelen als in de eerste helft, maar wel scherper in de eindfase te zijn. Kort na rust lukte dat vrij snel. Jeremy van Dijk gaf de bal goed mee aan Michel Hamer, die vervolgens vanaf links alleen op de keeper af kon en doeltreffend uithaalde in de verre hoek: 0-1. Kort daarna kreeg Michel na een goede pass van Jeroen van den Bosch opnieuw een goede kans vanuit dezelfde hoek, maar dit keer kon de keeper redden. Waar de 0-2 dus in de lucht hing, was het de thuisploeg die de gelijkmaker kon maken. Zalk maakte een fout maakte in de opbouw, waarna Teuge het overtal goed uitspeelde en de 1-1 achter Berry kon schuiven.

Zalk moest na de gelijkmaker opnieuw op jacht naar de voorsprong en kreeg daarvoor verschillende kansen via onder andere Jeroen van den Bosch, Michel Hamer en Sander Kuiper, maar de overwinning leek er niet meer te komen. Aan de andere kant was Teuge zeer gevaarlijk met een bal op de lat. Toch trok Zalk een paar minuten voor tijd alsnog aan het langste eind. Jeremy van Dijk ging goed door, omspeelde de keeper en tikte de bal richting het doel. Een verdediger van Teuge kon de bal ternauwernood van de doellijn halen, maar de ingevallen Sander Held stond op de goede plek en bezorgde Zalk alsnog de overwinning: 1-2!

Voor Zalk dus een mooie overwinning met perspectief voor de rest van het seizoen. Volgende week kan hier thuis tegen SEH vervolg aan gegeven worden. Om 14:30 uur speelt Zalk dan op het eigen Sportpark An de Steege de 2e bekerwedstrijd.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment