Heitink Veendam

KAMPERVEEN - Het jonge motorcrosstalent Dani Heitink is er in geslaagd om een podiumplaats te bemachtigen in Veendam. Na de lange vakantieperiode werd de strijd om het Nederlandse kampioenschap voor de 65cc grote wielen klasse voortgezet op het circuit van Veendam. De vraag was hoe Heitink door deze lange crossstilte was gekomen en dit werd  al snel duidelijk.

Dani begon moeizaam aan zijn tijdtraining en kon zijn ritme niet vinden, maar hij wist in het slot toch nog een vierde tijd te noteren. Ook tijdens de start van de 1e manche liep het niet zoals het moest met de rijder uit Kamperveen. Dani was slecht weg, maar daarna werden er betere lijnen gereden door Heitink en hij wist met een goede vierde plaats binnen te komen. Door deze mooie uitslag was er zicht op een podiumplaats.

Dani wist dat dit zeker mogelijk was en  hij begon voortvarend aan zijn 2e reeks. Er kwam  even een moment dat hij weer te lief was voor zijn tegenstanders, maar daarna werd de aanvalsgolf ingezet. De KTM driver wist zich uiteindelijk naar een uitstekende derde positie te rijden en daarmee ook te finishen. Dit leverde Heitink een mooie derde plaats op in het dagtotaal.

Stil zitten is er niet bij voor Dani Heitink, want op zondag 8 september zal hij zich moeten melden in Halle waar de volgende wedstrijd om het Nederlandse kampioenschap alweer op de rol staat.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment