goaheadk

KAMPEN - Tussen begin- en eindsignaal ging de tweede bekerronde bij mooi weer tussen Kampen en IJsselmuiden op sportpark Middenwetering, of wel Go-Ahead tegen IJVV. In een vrij spectaculaire wedstrijd wisten de Kampenaren maar net met 4-3 te winnen van de 2e klasser. Halverwege stond er een 2-2 stand op het scorebord. Twee keer moesten de rood-gelen een achterstand wegwerken. Voor de pauze werd er in een vrij hoog tempo gespeeld, maar dat lukte in de tweede helft niet meer. Het klasseverschil werd toen in twee treffers tot uitdrukking gebracht en IJVV kon het niet meer opbrengen om Go-Ahead nogmaals pijn te doen. Wel kwamen de gasten na ruim 80 minuten nog tot 4-3 terug en daar bleef het bij.


In het elftal één wijziging: Arjan Wiegers was terug en speelde een prima wedstrijd. Hierdoor zat Gianlucca van der Vegt op de bank. Scheidsrechter was de heer R. Tulen uit Barneveld die drie gele kaarten gaf. Bij IJVV werden Lenhard de Velde en invaller Martijn de Kleine genoteerd en bij Go-Ahead ging Gianlucca van der Vegt op de bon. Vooraf werd er een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Anton Zandbergen, de spelers droegen rouwbanden.


Na de aftrap wilde IJVV meteen laten zien dat er met de ploeg rekening moest worden gehouden. De eerste aanvallen waren voor de rood-witten. Er volgden twee mogelijkheden, maar de rood-gele defensie liet zich niet verrassen. Aan de andere kant werd Wilbert Wessels goed afgedekt door Lenhard de Velde. Beide ploegen waren met een nederlaag de beker begonnen en dus wilde men iets recht zetten. Er volgde een aantrekkelijk duel, waarin van alles gebeurde. Bij Go-Ahead schoot Arjan Wiegers de bal net voorlangs en bij een corner van hem redde doelman Jasper Fix met de vuisten. Nick Hendriks trachtte Arjan Wiegers te bereiken, maar die kon met zijn hoofd net niet bij de bal en vervolgens greep Robin Horstman uitstekend in. Na 20 minuten opende IJVV de score. Na een steekbal van Raymon Beuling bereikte hij Jonno Pruim en die legde de bal breed op Lenhard de Velde die doelman Niek Bongers passeerde: 0-1. Arjan Wiegers trok de bal goed voor, maar Mark Homme van der Veen kopte de bal weg. Bij een hoge voorzet van Willem Bel ging de bal maar net voorlangs het Kamper doel. De wedstrijd bleef alleszins het aankijken waard en na 32 minuten volgde de 1-1. Na een wat rommelige situatie was het Samir Merraki die doeltreffend uithaalde. Even later kwam Go-Ahead weer op achterstand. Na een voorzet van Willem Bel werkte Michael Lanting de bal in eigen doel 1-2. Ook kort hierna werd het weer gelijk, toen na een goede aanval de bal door Wilbert Wessels in het doel werd geschoten: 2-2. Met deze stand brak enige tijd later de rust aan.


Na de hervatting had vanwege duizeligheid doelman Jasper Fix zich laten vervangen door Albert Jan Meuleman. Zeven minuten was er gespeeld toen Go-Ahead voor het eerst op voorsprong kwam. Na een corner van Arjan Wiegers kopte Wilbert Wessels de stand naar 3-2 en hierbij ging de IJVV goalie niet geheel vrijuit. Drie minuten later een grote kans voor Samir Merraki, maar hij strandde op de keeper. Wel raakte Albert Jan Meuleman geblesseerd, maar kon even later toch verder. Na 57 minuten een solo van Arjan Wiegers en prachtig bracht hij de score op 4-2. Nick Hendriks werd gewisseld voor Tim Sleifer. Bij een fraai schot van Willem Bel ging de bal voorlangs het doel. Timothy Fechter maakte plaats voor Gianlucca van der Vegt. De IJsselmuidenaren zagen geen kans de wedstrijd opnieuw spannend te maken en mede door het spel van Go-Ahead was de wedstrijd nu minder aantrekkelijk. Goed weg kwam Go-Ahead toen de bal via Niek Bongers en de paal niet in het doel ging. Deze actie kwam van Willem Bel. Na 81 minuten dan toch nog de 4-3, toen de bal van links voor kwam en er een afstandsschot gelost werd door Eddo Wesselink en de bal vlak langs de paal in het doel kwam. Hierbij ging Niek Bongers ook niet geheel vrijuit. Uit een voorzet van Arjan Wiegers leek Samir Merraki te gaan scoren, maar in vrije positie vond hij de doelman op zijn weg. Ook schoot hij in blessuretijd de bal nog een keer rakelings voorlangs. Met ere kon IJVV het veld verlaten. Vooral in de eerste helft liet men dikwijls prima voetbal zien en Go-Ahead won dus erg moeizaam.


Komende zaterdag weer een thuiswedstrijd voor Go-Ahead en dan is 2e klasser Lelystad'67 de tegenstander. Ook dan zal er gewonnen moeten worden om verder te komen voor de beker.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment