sv zalk

ZALK - Zaterdag 7 september speelde het eerste elftal van SV Zalk de tweede bekerwedstrijd van het seizoen 2019-2020. Op het eigen Sportpark An de Steege kwam competitiegenoot SEH uit Heerde op bezoek. Zalk startte in de volgende opstelling: Berry Wagterveld, Ramin Ezzat, Ruben van der Veer, Sander Kuiper, Jesper Esselink; Emiel Post, Jeroen van den Bosch, Gerben Hamer; Shaan Tasneem, Jeremy van Dijk en Michel Hamer. Op de bank zaten Hendri Vinke, Simon van Halm, Jorn Kroes, Marc van Gelder en Sander Held. Trainer Gerrit Hamer was er vanwege privé omstandigheden niet bij.

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was nog voor Zalk via Jeremy van Dijk, maar daarna had Zalk moeite met het spel van SEH. Zodra Zalk de bal had, speelde de ploeg uit Heerde in een soort 5-3-2 formatie waardoor de organisatie van de bezoekers goed was. SEH werd onder andere via verre inworpen gevaarlijk en hier ontstond in de 21e minuut ook de 0-1 uit via Robert Jan vd Hoek. Na deze openingstreffer kwam Zalk wat beter in het spel en kreeg het na een goede steekpass van Jeremy van Dijk een mogelijkheid via Michel Hamer, maar zijn inzet ging over het doel. Jeroen van den Bosch en Gerben Hamer kwamen een aantal keer goed door tot de 16, maar echte kansen kwamen hier niet uit voort waardoor Zalk met een achterstand de rust in ging.

Na rust bleef Jesper Esselink met een blessure achter in de kleedkamer. Hendri Vinke was zijn vervanger. Zalk wilde in de tweede helft op jacht gaan naar de gelijkmaker, maar moest al snel met 10 man verder nadat aanvoerder Jeroen van den Bosch zijn tweede gele kaart kreeg. De verwachting was dat SEH hierdoor makkelijker kon voetballen, maar het tegenovergestelde was het geval. Waar de ploeg uit Heerde met 11 tegen 11 goed in de organisatie speelde en rustig bleef, was dit met 10 tegen 11 veel minder het geval. Zalk bracht spits Simon van Halm en Jorn Kroes in het veld voor Ruben van der Veer en Shaan Tasneem en ging op jacht naar de gelijkmaker. De thuisploeg creëerde een aantal mogelijkheden, maar was in de eindfase niet scherp genoeg. Het was SEH dat vervolgens in de 72e minuut op 0-2 kwam via Wessel van der Most. 

Met 10 man leek Zalk voor een onmogelijke opdracht te staan, maar toch kreeg het in de 84e minuut de uitgelezen mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Na een goede actie van Gerben Hamer werd Michel Hamer licht aan zijn arm getrokken waardoor de scheidsrechter een strafschop gaf. De keeper pakte de penalty van Jeremy van Dijk, maar doordat de keeper te vroeg van zijn lijn kwam moest de bal overgenomen worden. Nu ging Michel Hamer achter de bal staan en ook nu wist de keeper het te slappe schot uit de hoek te pakken. Een paar minuten later had Simon van Halm nog een goede kans op de 1-2, maar zijn schot ging over. SEH was een stuk effectiever en kon in de slotfase nog de 0-3 maken via Sander Draaier. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week zaterdag speelt Zalk de laatste bekerwedstrijd in de poule. Om 14.30 uur speelt het eerste elftal dan in en tegen Elspeet.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment