Heitink Halle

KAMPERVEEN - Het jonge motorcrosstalent Dani Heitink  heeft de smaak goed te pakken. Heitink wist vorige week al een podiumplaats te pakken in Veendam in de strijd om het Nederlandse kampioenschap voor de 65cc grote wielen klasse. Dani wist daar als derde te eindigen en het was de vraag of hij dit stukje zondag 8 september kon herhalen op ‘Circuit De Kappenbulten’ in Halle.

De KTM rijder begon al goed aan zijn tijdtraining en hij wist met een prima vierde tijd op de klok terug te keren naar het rennerskwartier. Dit gaf Dani een goed gevoel en dat was terug te zien in zijn eerste optreden. Heitink kende een superstart en wist het tempo gelijk op te schroeven. Met een zeer verdiende derde plaats sloot hij zijn race af.

In de 2e reeks werd Dani tijdens de start volledig opgesloten en hij raakte  kort verstrikt in een wiel van een voorganger. Maar gelukkig kon de Kampervener snel de gashendel weer opendraaien en het aanwezige publiek zag dat Heitink de een na de andere rijder terug verwees en zo wederom een derde plaats wist binnen te slepen. Hierdoor wist hij als derde te eindigen in het dagtotaal. Na afloop mocht Dani Heitink dus als derde het podium op en werd er even een feestje gevierd door de aanhang.

Voor Dani is het feestje van korte duur, want op zaterdag 14 september zal de strijd om het Nederlandse kampioenschap worden voortgezet in Hellendoorn en zal hij alles in het werk moeten stellen om weer een podiumplaats te bemachtigen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment