19 09 21 DOS Nunspeet

KAMPEN - Het voorafje van de bekerpoule zit erop en nu gaan we eindelijk beginnen met de competitie. Daar hebben alle Dossers reikhalzend naar uitgekeken, sinds die prachtige zaterdag in mei waarop DOS in Enschede de titel pakte. In de openingsronde staat direct een mooie confrontatie op het programma, als Nunspeet op bezoek komt. 

De Nunspeters hebben een moeizaam jaar achter de rug. De blauw-gelen eindigden vorig seizoen als 10e en hadden na 26 wedstrijden slechts twee punten marge tot de p/d-plekken. Op de dag dat DOS kampioen werd, speelde Nunspeet bij onze buren van KHC met 1-1 gelijk in een wedstrijd om des keizers baard. Toch speelde Nunspeet nog niet zo lang geleden op het hoogste amateurniveau, maar de Veluwse vereniging heeft er ook voor gekozen om geen duurbetaalde 'huurlingen' meer in dienst te nemen. In veel gevallen betekent dat dat je een stapje terug moet doen op het voetbalpodium en zo vergaat het ook Nunspeet. Geen wedstrijden meer tegen de topploegen - inclusief verre reizen op zaterdag -, maar lekker in de regio tegen WHC, Hierden en drie keer naar Kampen. De lat ligt voor dit seizoen vermoedelijk wel wat hoger, want de Veluwse ploeg haalde de afgelopen maanden een heel regiment nieuwelingen binnen. Zij moeten de blauw-gelen helpen de neerwaartse spiraal te doorbreken, want in de afgelopen seizoenen eindigde Nunspeet steeds iets lager op de ranglijst van 1D. 

Een tegenovergesteld beeld op De Maten: DOS eindigde steeds iets hoger tijdens de vier seizoenen in 2H met als apotheose het kampioenschap dat nog vers in het geheugen ligt. Nu staan er 26 fantastische duels op het programma tegen veelal oude bekenden, om te beginnen met Nunspeet. Die ploeg wist net als de poelänten de volgende ronde van het bekertoernooi te halen en het is nu een kwestie van 'wie verrast wie'. Want onbekend is hoeveel sterker de Nunspeters zijn, terwijl DOS als nieuwkomer onbevangen de strijd kan aangaan. Wie deelt de eerste klap à één daalder uit? 

Succes bereik je nooit alleen, zo hebben we vorig seizoen gezien. De jongens rekenen daarom ook nu op de massale steun van het publiek. Kom zaterdag naar De Maten en moedig de poelänten aan. DOS-Nunspeet begint om 15.00 uur en het arbitrale trio bestaat uit scheidsrechter de heer N. Wenneker die assistentie krijgt van de heren D. Caglak en J. Wesseling. Welkom bij DOS!

LET OP: alle DOS-leden hebben gratis toegang tot de wedstrijden van het eerste! Maar dit geldt ALLEEN op vertoon van een geldige ledenpas! Dus zorg dat u deze kunt tonen bij de entree.

Door: Theo Heldoorn

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment