reflexKAMPEN - De eerste wedstrijd van 2015 van de heren van Reflex stond in het teken van revanche op Captains Kangeroe H1, het team dat getraind wordt door de ex-trainer van Reflex Kampen, Henk Hansma. In deze wedstrijd kon de thuisploeg laten zien dat de 4-0 nederlaag ze eerder dit seizoen tegen Kangeroe had geleden een vergissing was. Uiteindelijk bleek Kangeroe ook in deze wedstrijd op de beslissende momenten net iets sterker. Het resultaat was een 1-3 nederlaag en een ander begin van 2015 dan waar vooraf op was ingezet.

Een van de doelstellingen die het team aan het begin van het seizoen had gesteld was de binding met de jeugd versterken. Het was dan ook mooi om te zien dat, voorafgaand aan de wedstrijd, de eerste mini's van de week hun opwachting bij een wedstrijd van de heren konden maken. Sam en Tijn van de CMV-jongens waren aanwezig bij de voorbereiding op de wedstrijd, deden actief mee met de warming-up en mochten de eerste bal van de wedstrijd serveren. Daarna was het aan de heren om dit goede voorbeeld te volgen.

In het eerste deel van de eerste set lukte dit goed. Op de service van Ronald Buis en Jorn Diender werd meteen een ruime voorsprong gepakt (7-3) en halverwege de set was er nog weinig aan de hand (14-8). Daarna kwam Kangeroe beter in haar spel en werd de voorsprong even zo snel weer weggewerkt (15-15). Op 20-22 rechtte Reflex haar rug en goed serveer en blokkeerwerk leverde 4 punten op rij op en daarmee ook de eerste twee setpunten (24-22). Deze werden echter vakkundig door Kangeroe weggewerkt en zelfs omgezet in een setpunt voor de uitploeg. Dit team wist daar wel raad mee en pakte de eerste set met 24-26.

Reflex begon ongewijzigd aan de tweede set. Coach Edward Kamphuis gaf aan dat het met name passend en blokkerend beter moest. Aan het begin van de set hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Op 12-12 werd Gerben Hendriks vervangen door Aron Schadé die ondanks een blessure aan zijn pink toch kon spelen. Op 19-20 zakte het niveau aan de kant van Reflex weg. Kangeroe profiteerde hier direct van en scoorde 4 punten op rij. De thuisploeg wist nog een puntje terug te pakken maar het 2e setpunt voor de bezoekers was wel raak (20-25).

Tijdens de setwissel werden er binnen het team rake woorden gesproken. Zowel het persoonlijke niveau als de teamgeest moesten beter. Hoewel de mannen redelijk aan de set begonnen werd, zoals vaker dit seizoen, te makkelijk een aantal punten op rij weggegeven. Halverwege de set probeerde Edward Kamphuis iets te forceren door zowel Evert de Haan als Jeroen van Doorne te wisselen voor Gerben Hendriks en Jarno van der Weerd. Het gewenste resultaat bleef uit, waardoor Kangeroe wederom wegliep (15-20). Reflex kwam nog even terug tot 22-24, maar ook deze set ging naar de bezoekers (22-25).

Om niet helemaal met een slecht gevoel van het veld te lopen moest de 4e set gewonnen worden. Kangeroe, dat de winst al binnen had, leek het wel te geloven en haalde niet het niveau van de eerste drie sets. Via 3-0 en 9-6 liep Reflex uit naar 19-13. Deze marge werd niet meer weggegeven, waardoor de vierde set uiteindelijk met 25-19 werd gewonnen, maar de wedstrijd met 1-3 werd verloren. Het besef is er wel dat het volgende week thuis tegen Side-Out beter kan en moet. Die wedstrijd begint aanstaande zaterdag om 17.00 uur in de Reflexhal.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment