sv zalk

ZALK - Zaterdag 28 september trad het eerste elftal van SV Zalk voor de tweede competitiewedstrijd aan tegen CSV ’28 uit Zwolle. CSV wist de eerste competitiewedstrijd tegen ’s Heerenbroek overtuigend te winnen met 5-1. Zalk verloor in Windesheim met 2-1 van VSW.

Op een regenachtig Sportpark An de Steege ging Zalk in de volgende opstelling op jacht naar de eerste punten van het seizoen: Berry Wagterveld, Ramin Ezzat, Sander Kuiper, Jeroen van den Bosch, Hendri Vinke; Emiel Post, Gerben Hamer, Jeremy van Dijk; Shaan Tasneem, Simon van Halm en Michel Hamer. Op de bank zaten Sander Held, Ruben van der Veer en Marc van Gelder.

In de beginfase van de wedstrijd had CSV ’28 het betere van het spel. Ramin Ezzat wist een bal van de lijn te halen, waardoor Zalk niet op achterstand kwam. Na de beginfase kwam Zalk er beter in. De ploeg stond beter in de organisatie en er werd beter gevoetbald dan in de beginfase. Nadat Gerben Hamer sterk in het duel met zijn tegenstander was, kwam de bal bij Michel Hamer. Hij gaf een crosspass op Jeremy van Dijk, die vanaf rechts verwoestend diagonaal uithaalde: 1-0. Zalk had hierna licht de overhand en kreeg ook wat kansjes via Simon van Halm. Toch was het CSV ’28 dat vlak voor rust op gelijke hoogte kwam. Na een voorzet vanaf links wist een speler van CSV het duel te winnen. De afvallende werd binnengeschoten door Mitchell Benschop: 1-1.

Zalk ging in de tweede helft op jacht naar een hernieuwde voorsprong. Dat lukte in de 61e minuut. Jeremy van Dijk speelde Simon van Halm in de 16 aan. Simon was sterker dan de verdediger en kon uit de draai de 2-1 binnenschieten. CSV werd na deze goal weer sterker en was een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. Een vrije bal belandde via de binnenkant van de paal net niet in het doel.

Vlak nadat Sander Held in het veld was gekomen voor Michel Hamer, moest Zalk met 10 man verder toen Simon van Halm na een duel zijn 2e gele kaart kreeg. Daardoor kreeg CSV meer ruimte en kon het in de 89e minuut op 2-2 komen. Nadat een duel rond de 16 meter verloren werd door Zalk, wist Brian Lachenal de gelijkmaker binnen te schieten. In blessuretijd kon CSV zelfs nog met de overwinning aan de haal gaan, maar door een goede redding van Berry Wagterveld bleef het 2-2.

Voor Zalk is het eerste punt dus binnen. Volgende week zal de ploeg van trainer Gerrit Hamer op jacht gaan naar de eerste overwinning van het seizoen. Om half 3 wordt er dan afgetrapt in Dronten tegen Reaal.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment