doskampen

KAMPEN - Na de doelpuntloze derby tegen KHC wacht komende zaterdag opnieuw een belangrijke testcase voor de poelänten als DZC '68 naar Kampen komt. De Doetinchemmers beginnen als hekkensluiter aan speelronde 3 en zijn daarmee toch een concurrent voor onze hoofdmacht. Want hoewel we nu keurig vierde staan, bestaat de kans dat we nog wel wat gaan zakken op de ranglijst. En dan kun je maar beter een beetje marge hebben opgebouwd. Tegelijkertijd wil DZC natuurlijk zo snel mogelijk van die laatste plaats af. Kortom, beide elftallen hebben de punten hard nodig!

De Doetinchemse Zaterdag Club 1968 trof het niet bij de start van de competitie. Het team van trainer Jos van der Veen kreeg met SVZW (1-5 verlies) en Bennekom (4-0 verlies) meteen twee zwaargewichten voor de kiezen. Tegen DOS gaan ze ongetwijfeld vol gas op zoek naar de eerste punten en de poelänten weten als het goed is nog hoezeer ze op hun hoede moeten zijn voor de blauw-gelen. Na het laatste bezoek (15-10-2016) aan De Maten stapten de Achterhoekers met een 1-6 overwinning de bus in. Ook in voorgaande ontmoetingen was DZC '68 telkens de sterkste, DOS kan de borst natmaken!

Maar de poelänten hebben ook al laten zien dat ze de confrontatie met '1D' prima aankunnen. Onze hoofdmacht heeft al vier punten te pakken en hoefde bovendien nog geen enkele tegentreffer te incasseren. Afgelopen zaterdag ging het bij vlagen heel mooi tegen de buren, maar helaas viel het doelpunt (net) niet. Aan de andere kant was ook KHC geregeld dreigend en onze defensie verdient dan ook een pluim dat zij andermaal de 0 wisten te houden. De competitiestart krijgt steeds meer glans naarmate het lukt om die reeks voort te zetten. Komende zaterdag dan maar het bekende appeltje met DZC schillen, om revanche te nemen voor de recente nederlagen. 

DOS-DZC '68 begint op het vertrouwde tijdstip van 15.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter D. van Gulik uit Drachten en hij krijgt assistentie van de heren Zweverink en Ten Pas namens de KNVB. Kom allemaal naar DOS en steun ons eerste elftal!

Door: Theo Heldoorn

LET OP: alle DOS-leden hebben gratis toegang voor alle wedstrijden van het eerste op vertoon van een geldige ledenpas! Zorg dat je deze kunt tonen bij de ingang van het hoofdveld!

Klik hier om naar de uitslagen en standen te gaan

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment