Dani Varsseveldjpg

KAMPERVEEN -  Op zaterdag 5 oktober werd de een-na-laatste wedstrijd om het Nederlands kampioenschap verreden voor de 65cc grote wielen klasse op circuit “Vennebulten” in Varsseveld. Ondanks de vele regen die op vrijdag was gevallen, was het circuit prima te berijden met dank aan de inzet van de vele vrijwilligers die er alles aan gedaan hadden om de baan in optimale conditie te krijgen.

Dani Heitink wist zich prima te weren in de tijdtraining en bleek al snel dat vele rijders wat tijd betreft heel dicht bij elkaar lagen. Met een goede vierde tijd op de klok kon Heitink tevreden terugkeren naar het rennerskwartier.

In de 1e manche was al snel duidelijk dat de KTM rijder weer ging voor een podiumplaats. Dani  kende een superstart en dook als eerste door de eerste bocht heen en verdween even later het bos in om zijn race te vervolgen. De fans wachten op de doorkomst van de eerste ronde en zagen Heitink als 3e  doorkomen. Hij was hier zeker nog niet tevreden mee. Heitink probeerde op alle manieren om de nummer twee terug te verwijzen,  maar dat lukte hem net niet en hij sloot zijn reeks af met een zeer goede 3e plaats.

Voor de jonge motorcrosser uit Kamperveen verliep de 2e heat niet zoals hij graag wilde en hij ging als 11e het bos in. Het was nu zaak om een inhaalrace te beginnen. Dani wist dit op een zeer perfecte wijze te realiseren en passeerde de een na de andere rijder en kwam na een aantal ronden weer als 4e door. Ook nu bleek maar eens weer hoe dicht de rondetijden van de coureurs bij elkaar lagen. Heitink probeerde nog aan te zetten om de nummer drie positie over te nemen maar dat lukte hem net niet en hij kwam als 4e over de finish.  Dit betekende voor Dani Heitink dat hij net naast het podium kwam te staan en in het dagklassement vierde werd. In ieder geval toch nog prijs voor Dani omdat de beste vijf altijd worden gehuldigd.

Heitink kan terugkijken naar een superdag waarop  hij weer heeft laten zien niet voor niets op een derde plaats te staan in het kampioenschap van Nederland.  De grote finale zal op zaterdag 12 oktober in Sint-Isidorushoeve worden verreden. Heitink kijkt er nu al naar uit.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment