doskampen

KAMPEN - Komende zaterdag is het DOS-publiek opnieuw welkom op sportpark De Maten, want onze hoofdmacht speelt voor de tweede keer op rij thuis. Tegenstander is DTS '35 uit Ede. Een mooie kans voor de geel-zwarten om revanche te nemen op zichzelf, na de teleurstellende en ongelukkige nederlaag tegen DZC '68. Want we staan nu op een prachtige plek in de middenmoot en hoe langer we dat volhouden, hoe beter. Maar dan is het wel zaak dat je geregeld punten pakt. Zeker als we een blik werpen op het programma voor de komende weken, met csv Apeldoorn (19-10), DOS '37 (26-10) en Go Ahead (2-11) voor de boeg, kan een beetje marge geen kwaad!

Uiteraard gaat DTS daar niet zomaar aan meewerken en de poelänten kunnen de borst natmaken. De ploeg uit Ede kwam afgelopen seizoen één penalty tekort voor een plek in de Hoofdklasse. In de finale van de nacompetitie speelden de blauw-witten tegen ARC en dat werd een bloedstollende middag. Tot de 89ste minuut leek er niets aan de hand en stonden de Edenaren met één been in de Hoofdklasse. Toen viel de 2-2, waarna beide ploegen in de verlenging nogmaals scoorden. De noodzakelijke strafschoppenserie ging vervolgens lang gelijk op, tot dat ene - voor DTS fatale - moment.

Nu speelt de ploeg uit Ede dus weer in de eerste klasse en dat gaat nog niet helemaal gesmeerd. De formatie van trainer Jeroen Spies begon met een daverende 5-0 overwinning op 'Kowet', maar verloor vervolgens van WHC (3-1). Vorige week stond de derby tegen Bennekom op het menu en die eindigde in een 0-0 gelijkspel. Een serie die de nodige overeenkomsten vertoont met die van DOS en zo kan het gebeuren dat beide ploegen precies midden op de ranglijst zijn terug te vinden. Enkel dankzij het iets betere doelgemiddelde (+1 in het voordeel van DTS) staat onze tegenstander van zaterdag een plek hoger. De inzet van deze confrontatie: de winnaar sluit aan bij de subtop, de ploeg die met lege handen achterblijft moet serieus naar beneden gaan kijken.

DOS heeft zoals gezegd een frustrerende zaterdag achter de rug. Het lukte lang niet om de Doetinchemse muur te slechten en toen die eindelijk wel viel, keurde de arbiter om vreemde redenen de goal van Timo Petersen af. Zo bleek het ene doelpunt van DZC voldoende om weer drie punten mee te nemen uit Kampen en DOS met een beste kater op te zadelen. Direct maar wegspoelen met een goed resultaat tegen DTS '35!

Om 15.00 uur gaat de wedstrijd van start en de KNVB heeft de heren P.J. Hoving (arbiter), T. Balta en G. van Eerde (grensrechters) aangewezen om het duel in goede banen te leiden. Kom naar DOS een steun onze jongens in de jacht op de overwinning!

Door: Theo Heldoorn

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment