Heitink Huldiging

KAMPERVEEN -  Het jonge motorcrosstalent Dani Heitink is er in geslaagd om in het open Nederlandse kampioenschap voor de 65cc grote wielen klasse een derde plaats te bemachtigen. De 10-jarige Heitink, die in het begin van het seizoen nog zoekende was, herstelde zich op wonderbaarlijke wijze na het Europese avontuur en zijn vakantierust. De KTM rijder kreeg daarna vleugels en reed zich verschillende malen op het podium, wat hem ook snel liet stijgen in het klassement.

Op zaterdag 12 oktober stond de finale in Sint-Isidorushoeve op het programma voor de motorcrosser uit Kamperveen en was Dani vol goede moed en vertrouwen hier naar afgereisd. Het werd een regenachtige dag op circuit “Kotterbos” maar dat deerde Heitink niet die in de tijdtraining al liet zien om wederom voor een podium te gaan. Dit verliep echter zo goed dat er een tweede tijd op de klok kwam te staan en Dani hiermee een prachtige plek kon uitzoeken van de start van de 1e manche.

Nadat de laatste vijf seconden waren verstreken viel het starthek en kon de 1e reeks beginnen. Heitink wist zeer goed weg te komen en begon als tweede aan zijn race. Na twee ronden te hebben gereden maakte de kopman een fout en nam Dani de leiding over. De suppoosten hadden nu de hoop dat Heitink met de zege aan de haal zou gaan, maar toen kwam de pech voor hem om de hoek kijken . Een kapotte powerval betekende voor Dani dat hij geen vermogen meer had, maar uiteindelijk toch nog als vierde wist binnen te komen.

Heitink zette in de de 2e heat zijn reserve motor in. De start verliep niet naar wens. Dus moest hij vanuit het achterveld de aanval inzetten. Toen kwam wederom de pechvogel kijken, want in de tweede ronde kreeg Dani problemen met zijn versnelling en was schakelen niet meer mogelijk. Ook nu gaf hij niet op wist toch nog als vierde zijn reeks af te sluiten. In het dagklassement leverde dit ook een vierde plaats op voor Heitink. Hij wist dat er veel meer in had gezeten. Hij had zo graag waardig deze finale willen afsluiten.

Maar toch  werd er  feest gevierd voor de nummer drie van Nederland, die op een formidabele wijze terug wist te komen. Dani Heitink werd aan het eind van de dag gehuldigd door veelvoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings, wat zeker een prachtig gebaar was naar de jeugdige crosstalenten. Op de foto ziet u rechts de nummer drie van Nederland Dani Heitink . 

Op maandagavond 13 oktober zal Heitink komen met een reactie in het sportprogramma ‘sportief zijn zeker weten’ van LocoFM en wel gelijk na de klok van 20.00 uur.  Hier de link waarmee u live kunt mee luisteren.

https://www.locomediagroep.nl/locofm/live/

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment