doskampen

KAMPEN - Gaat DOS komende zaterdag wél stunten? Dat is de vraag nadat de poelänten afgelopen zaterdag vergaten te verrassen tegen DTS '35. Want die mogelijkheid was er zeker, alleen wilde de gelijkmaker maar niet vallen waardoor het punt - waar DOS gezien de tweede helft zeker recht op had - uitbleef: 1-2. Tegen csv Apeldoorn, een andere titelkandidaat, zal onze hoofdmacht de lijn van het spel na rust moeten doortrekken om überhaupt aanspraak te kunnen maken op een goed resultaat. De 7-1 overwinning die de Apeldoorners boekten op KHC (speelronde 1) is een duidelijke waarschuwing. Kortom, DOS heeft weer een mooie uitdaging op het programma. 

Deze competitie heeft aan kampioenskandidaten geen gebrek: Bennekom, DTS '35, csv Apeldoorn, DFS, WHC, SVZW, SDV Barneveld, om er eens een paar te noemen. Voorlopig zijn deze clubs volop bezig om elkaar beurtelings pootje te haken. Zo verloor onze tegenstander van komende zaterdag ook al vijf punten, aan SVZW (4-2 verlies) en vorig weekend werd het 2-2 tegen SDV Barneveld. Daardoor is het lastig om op basis van de ranglijst uitspraken te doen over de kracht van de tegenstander, maar dat de poelänten aan de bak moeten is duidelijk. Toch leverde de tweede helft tegen DTS '35 ook de wetenschap op dat de mannen van trainer Marcel Post - wanneer ze in goede doen zijn - mee kunnen met de topploegen in 1D. 

Uitgaande van de recente geschiedenis is csv Apeldoorn een volslagen onbekende tegenstander voor DOS. De rood-gelen speelden de afgelopen acht jaar in de Hoofdklasse en maakten het seizoen daarvoor zelfs de geboorte van de Topklasse mee (2010-2011). Over de oorzaak van het verval is het gissen geblazen, maar feit is dat de Apeldoorners vorig jaar een rampseizoen meemaakten. De laatste zeven competitiewedstrijden gingen verloren en vervolgens viel al in de eerste ronde van de nacompetitie het doek tegen Roda '46, dat op een bescheiden plek 8 in de eerste klasse A was geëindigd. Volop huiswerk voor de beleidsbepalers in Apeldoorn en de bezem ging afgelopen zomer grondig door de selectie. Dat de ploeg terug wil naar de Hoofdklasse onderstreepte men gelijk al tegen KHC, maar vervolgens ondervond de formatie van trainer Jeroen Burghout ook de kracht van deze klasse. De balans na vier gespeelde wedstrijden: de beide thuisduels leverden twee dikke zeges op, terwijl de oogst op vreemde bodem pas 1 punt bedraagt. 

DOS is na de klinkende 3-0 overwinning in de eerste speelronde langzaam aan het afzakken op de ranglijst. Inmiddels staan we 9de, wat op zich nog prima is. Maar de concurrentie zit niet stil en aan 'goed mee kunnen komen' hebben we niet zoveel als het geen punten oplevert. Laten we dus gewoon eens verrassen en csv Apeldoorn op eigen veld de eerste punten afsnoepen. Dat kan alleen als er voldoende rugdekking is vanuit het supporterslegioen, dus ga mee naar Apeldoorn en steun onze jongens in de jacht op een stunt.

Het duel op sportpark Orderbos gaat om 15.00 uur van start en wordt geleid door scheidsrechter R.S. Spoler uit Almelo. Hij krijgt namens de KNVB assistentie van de heren E. Nachtegaal en M.T. de Leest.

Door: Theo Heldoorn

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment