doskampen

KAMPEN -  Opnieuw heeft onze hoofdmacht een uitwedstrijd op het programma, deze keer tegen v.v. Hierden. Een interessante ontmoeting, want hoe gaan de spelers om met de 'leegte' na het heerlijk avondje op Middenwetering? Alle clichés kunnen uit de kast, "de overwinning op Go-Ahead heeft pas waarde als je nu ook drie punten pakt", enzovoorts. Niks aan gelogen natuurlijk en daarom moeten we weer vol gas geven tegen de ploeg uit Hierden.

Want dat is een tegenstander om voor op te passen. De rood-witten mogen dan voorlaatste staan, ze wonnen bijvoorbeeld wel thuis van Bennekom met 2-1 en namen een punt mee uit Barneveld (0-0). Desondanks hebben de Hierdenaren het zwaar in hun derde jaar in 1D. In de voorgaande seizoenen eindigde het team op plek 10 en 7, maar dit seizoen zit de start van de competitie niet mee. De ploeg trof al de complete top-5 van de huidige ranglijst en speelde verder tegen Go-Ahead en SDV Barneveld. Men hoopt ongetwijfeld op een snelle ommekeer en de poelänten moeten voorkomen dat dat tegen hen gebeurt. Kop d'r bi'j oll'n dus!

De poelänten genieten vast nog na van de daverende overwinning op Kowet. Het was een schitterend voetbalgevecht, "reclame voor het amateurvoetbal" volgens de pers, en dan is het risico dat je de volgende wedstrijd wat minder gefocust bent. Maar daar is in deze sterke klasse geen tijd voor! De verschillen zijn klein en wekelijks kunnen we verrassende uitslagen noteren. Maar DOS liet afgelopen zaterdagavond zien dat het met de mentaliteit en veerkracht wel goed zit. Langs de lijn leek de situatie halverwege het duel hopeloos, maar de poelänten streden na rust voor wat ze waard waren en dat werd meer dan beloond. Opnieuw bleek ook hoe belangrijk de steun van je supporters is. Een compliment aan de Ultras is zeker op zijn plaats!

Dankzij de overwinningen op DOS '37 en Go-Ahead zijn de geel-zwarten opgeklommen naar de zevende plaats op de ranglijst. Er is een kleine buffer opgebouwd ten opzichte van de gevarenzone en dat is geen overbodige luxe gezien het resterende programma van 2019. Want na Hierden treft ons eerste elftal SDV Barneveld, DFS, Bennekom en SVZW. Mooie uitdagingen om te laten zien hoezeer het elftal gegroeid is, maar laten we onze tegenstander van komende zaterdag zoals gezegd niet vergeten!

Hierden - DOS Kampen gaat om 15.00 uur van start. Het duel op sportpark Mheenzicht staat onder leiding van scheidsrechter R.M. Berends uit Assen, die assistentie krijgt van de heren J. van Pommeren en H. Maat namens de voetbalbond. Poelänten, veel succes!

Door: Theo Heldoorn

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment