sv zalk

ZALK -  Zaterdag 9 november stond de IJsselderby tussen Zalk en Wilsum op het programma. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst was vooraf slechts 1 punt: Zalk had er 8 en Wilsum 7. Voor Zalk telde vandaag daarom maar 1 ding: de 3 punten in eigen huis houden om afstand te nemen van de onderste ploegen én aansluiting te krijgen met de subtop.

Om half 3 werd er op Sportpark An de Steege afgetrapt in de volgende opstelling: Berry Wagterveld, Ramin Ezzat, Ruben van der Veer, Sander Kuiper, Hendri Vinke; Emiel Post, Jeroen van den Bosch, Gerben Hamer; Jeremy van Dijk, Jorn Kroes en Michel Hamer. De wissels waren vandaag Simon van Halm, Shaan Tasneem, Sander Held en Marc van Gelder.

Aan het begin van de eerste helft ging de wedstrijd vrij gelijk op. De eerste mogelijkheid was voor Wilsum via Gert Jan Sollie, maar zijn inzet belandde in het zijnet. Na zo’n 20 minuten kwam Zalk beter in de wedstrijd en kreeg het team een grote kans. Michel Hamer gaf de bal voor en Jeremy van Dijk kopte net naast. 10 minuten later volgde een combinatie aan de rechterkant waar Jeremy van Dijk goed doorkwam. Zijn lage voorzet op de vrijstaande Gerben Hamer was op maat, waarna Gerben prima binnenschoot: 1-0. Even later legde Jeremy van Dijk in de spits de bal randje 16 prima terug op opnieuw Gerben Hamer. Zijn inzet belandde nu via een verdediger van Wilsum op de buitenkant van de paal. Het bleef daardoor 1-0 en met die tussenstand werd er gerust.

Na de rust begon Wilsum met de wind in de rug steeds meer aan te dringen. Zalk kon de bal voorin niet meer vasthouden en Wilsum kreeg een aantal goede mogelijkheden. Shaan Tasneem kwam in het veld voor Jorn Kroes en even later kreeg Wilsum de grootste kans. Een meter van het doel wist Alwin van de Wetering de bal, onder druk van de Zalker verdedigers, niet in het doel te krijgen.

Zalk was gewaarschuwd en moest zelf op zoek gaan naar de 2-0 om uit de problemen te blijven. Dat lukte op een goed moment. Nadat Michel Hamer randje 16 onderuit werd gehaald, mocht Jeremy van Dijk aanleggen voor een vrije trap. Hij schoot de bal geweldig in de korte bovenhoek: 2-0. Direct daarna verliet Jeremy het veld voor Simon van Halm.

Na de bevrijdende 2-0 kreeg Zalk een paar grote kansen op de 3-0. Jeroen van den Bosch schoot net naast na een goede actie en een schot van Michel Hamer werd goed gepakt door keeper Chiel ten Hove. Vlak nadat Sander Held in het veld was gekomen voor Michel Hamer, belandde een inzet van Gerben Hamer net niet in het doel. Het was uiteindelijk Simon van Halm die na een goede solo wel de 3-0 wist te maken. Hij was sterker dan meerdere verdedigers en schoot de bal in de verre hoek binnen.

Uiteindelijk een mooie overwinning voor Zalk. Het team van trainer Gerrit Hamer heeft hiermee de gewenste aansluiting met de subtop gekregen en kan hier even van gaan genieten. Dinsdag oefent Zalk tegen Nagele, waarna er een vrije zaterdag volgt. De competitie wordt op 23 november hervat in Wapenveld tegen WZC.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment